karierno upravljanje

Kako se zaposlite v Gazpromu? Ali je mogoče zaposliti v Gazpromu brez delovnih izkušenj in brez blata?

Kazalo:

Kako se zaposlite v Gazpromu? Ali je mogoče zaposliti v Gazpromu brez delovnih izkušenj in brez blata?
Anonim

Danes izkušeni strokovnjaki in študenti, ki so prejeli diplomo, sanjajo o zaposlitvi v Gazpromu. Mnogi od njih so prepričani, da morate za to imeti dobre povezave ali plačati urejeno vsoto denarja. To pravzaprav ni tako. Kaj pritegne Ruse pri delu v Gazpromu? Katere lastnosti, znanja in veščine morate imeti, da postanete zaposleni v tem podjetju? Odgovore na ta in druga vprašanja boste našli v članku.

splošne informacije

Za začetek moramo opozoriti, da se Gazprom redko obrne na kadrovske agencije, da poišče zaposlene. A to ne pomeni, da preprost človek brez povezav in debele denarnice ne bo mogel priti tja. Še posebej, ko gre za odličnega strokovnjaka.

Ste se odločili za korenito spremembo področja dejavnosti, vendar ne veste, kako ste se zaposlili v Gazpromu? Nato morate prisluhniti priporočilom specialistov. Razmislite o glavnih točkah, ki jih je treba upoštevati:

1. Pravilno napisan življenjepis

Če želite priti do prestižnega kraja, se morate "oglasiti." Ni treba ničesar izumiti in polepšati. Samo vzemite list z zvezkom in sestavite seznam svojih spretnosti, sposobnosti in poklicnih lastnosti. Če se obrnete na zaposlitveno agencijo, vam bodo ponudili, da izpolnite vprašalnik, v katerem je razvidna stopnja izobrazbe, izkušenj in delovnega mesta. Če želite potrditi besede, priložite hvaležno pismo, diplome in potrdila. Vse to vam lahko pomaga pridobiti prosto mesto.

Številne zanima, kako mladi dobijo zaposlitev v Gazpromu. Konec koncev so pravkar diplomirali na stenah univerze. In resnično imajo delovne izkušnje pri tej zadevi pomembno vlogo. Če ga nimate, priporočamo, da se najprej zaposlite v majhnem podjetju, ki je specializirano tudi za plinski sektor.

3. Znanje angleščine

Če boste delali v sektorju upravljanja, potem brez tega ne morete. Ali vam angleščina dopušča veliko želenega? Nato se prijavite na posebne tečaje. Ko dosežete želeno raven, se lahko obrnete na zaposlitveno agencijo in poiščete prosto delovno mesto v Gazpromu.

4. Novi prijatelji

Večina Rusov je, ko je slišala vprašanje, kako se zaposliti v Gazpromu, odgovorila: "Seveda s spoštovanjem." V tem je nekaj resnice. Toda takšno metodo izberejo enote. Če vam bo pri Gazpromu delal kdo od sorodnikov, to še ne pomeni, da boste vsak dan tudi v največjem podjetju za proizvodnjo plina. Tu so potrebna določena strokovna znanja. Pogosto se zgodi obratno: dober specialist ne more dobiti zaposlitve v Gazpromu preprosto zato, ker nima sorodnikov, ki bi tam delali in bi mu rekli, kam naj gre. V tem primeru lahko storite drugače. Spoznajte tiste, ki delajo za Gazprom. Kako narediti? Na pomoč bodo prišla družbena omrežja. Nova poznanstva bodo zagotovila veliko koristnih in zanimivih informacij. Če je kateri koli primeren položaj sproščen, vas bodo zagotovo obvestili.

O podjetju

Gazproma ni treba uvajati. Konec koncev je največje plinsko podjetje v Evropi. Danes ima več kot 300 tisoč zaposlenih, ki živijo v različnih delih naše države. Gazprom ponuja najširše možnosti za kariero. Posebna pozornost je namenjena prekvalifikaciji osebja in dvigu stopnje usposobljenosti delavcev.

Goljufije pri zaposlovanju

Morate razumeti, da je Gazprom trdno in zelo cenjeno podjetje. Zato ljudi z ulice tam ne sprejemajo. Tudi najbolj znane kadrovske agencije v državi ne dobijo vedno informacij o prostih delovnih mestih, ki so na voljo pri Gazpromu.

Na različnih internetnih virih lahko vidite obvestila, da vam bo določena agencija pomagala pri zaposlitvi v Gazpromu za znatno plačilo. Ne verjemite! Tu so navadni prevaranti. Gazprom ima svojo kadrovsko agencijo s podružnicami v več mestih Ruske federacije. Le tam lahko dobite resnične informacije o delu v podjetju.

Kakšne strokovnjake potrebuje Gazprom

Če menite, da proizvajalec plina zaposluje samo inženirje in upravnike, se močno motite. Trenutno primanjkuje tehničnih strokovnjakov. Kateri? Najprej strokovnjaki za mehaniko in turbine. Delo voznikov v Gazpromu je prav tako častno in zelo plačano. Podjetja potrebujejo vrtalnike, monterje, varilce in druge. Skupno več kot 100 specialitet.

Dober začetek in karierna rast

Če imate v svojih rokah diplomo o diplomi na univerzi za nafto in plin, potem, ko se boste ustalili v Gazpromu, lahko računate na plačo v višini 2000 dolarjev. In to ni meja. Vse je odvisno od vaših strokovnih sposobnosti in truda.

Ni treba pričakovati, da vam bo takoj ponujen visok položaj. Menedžerski stol je še vedno zaslužen, da trpi s krvjo in znojem. Po statističnih podatkih je skoraj 80% vodilnih strokovnjakov Gazproma začelo graditi kariero "od spodaj".

Delo v izmenjavi pri Gazpromu

V povezavi z zagonom velikih projektov (Južni tok, Yamal, Sahalin in podobno) podjetje napoveduje dodaten nabor specialistov, ki so pripravljeni delati na rotacijski osnovi. Prijavite se lahko ne le Rusi, ampak tudi državljani CIS.

Omogočeni so naslednji delovni pogoji:

  • Prehrana in nastanitev na stroške podjetja.
  • Izbira urnika izmene 30/30 ali 60/30. Najdaljši rok je 6 mesecev.
  • Uradna zaposlitev, zdravstveno zavarovanje in zagotavljanje celotnega socialnega paketa.
  • Možno je plačilo potovanja do kraja dela (naknadno se bo 50% zneska odštelo od plače). Ta trenutek se obravnava posamično.
  • Povprečna mesečna plača je 87-188 tisoč rubljev. Vse je odvisno od posebnosti, delovnih izkušenj in drugih parametrov. Na splošno je visoka plača posledica dejstva, da morajo ljudje delati v težkih razmerah. Inženirji, vrtalniki in vozniki morajo izvajati naloge, ki so jim bile dodeljene v hudem mrazu, sneženju in močni vročini. In to naredijo odlično.

Delo v Gazpromu: pregledi zaposlenih

Preden se zaposlite v podjetju, se pozanimajte o mnenju njegovih nekdanjih ali sedanjih zaposlenih. Zahvaljujoč temu lahko tehtate prednosti in slabosti tako, da oblikujete ustrezne zaključke.

Glavna prednost dela za Gazprom je njegova visoka plača, ki se vedno izplača pravočasno. To navaja skoraj 80% ljudi, ki so pustili svoje ocene. Drug očiten plus so poklicne priložnosti. Najboljši zaposleni že četrt, šest mesecev in let čakajo na denarne in druge bonuse.

Vodstvo Gazproma poskuša ustvariti čim bolj udobne pogoje za svoje podrejene. Najprej govorimo o toplih obrokih in udobnih delovnih oblačilih. Zaposleni v Gazpromu ne glede na posebnost in položaj prejemajo polni socialni paket in zdravstveno zavarovanje.

Zaključek

Zdaj veste, kako se zaposliti v Gazpromu. Za dobro pozicijo z visoko plačo in polnim socialnim paketom ni potrebno imeti dobrih povezav in velike količine denarja na bančnem računu. Samo zahvaljujoč razpoložljivosti strokovnih znanj, znanj in veščin boste v kratkem času lahko dobili prosto delovno mesto in zgradili uspešno kariero pri Gazpromu.