povzetek

Življenjepis. Pisanje vzorcev in funkcije

Življenjepis. Pisanje vzorcev in funkcije

Video: Kako napraviti CV (radnu biografiju) u Wordu (Word 2010) 2024, Julij

Video: Kako napraviti CV (radnu biografiju) u Wordu (Word 2010) 2024, Julij
Anonim

Avtobiografija za službo je dokument, ki je pogosto potreben pri najemu in življenjepisu. To velja predvsem za vladne agencije, izobraževalne ustanove, velike komercialne organizacije in tako naprej. V prvem primeru je ta dokument bolj uraden. Avtobiografija za prošnjo za zaposlitev se vloži v osebni spis s preostankom paketa papirjev. V drugem primeru ima pomemben pomen. Zato igra pomembno vlogo za vašo kariero to, kako dobro je napisan ta dokument.

Avtobiografija ob prijavi na delovno mesto (primer bo naveden spodaj) je ročno napisan dokument, ki opisuje glavne dogodke v življenju osebe. In vaša glavna naloga pri sestavljanju je, da se predstavite v ugodni luči.

Iz tega dokumenta bodoči delodajalci dobijo informacije o vašem okolju, nove in zanimive informacije. Z drugimi besedami, spoznali bodo vaše prednosti, želje in slabosti. Zelo pomembno je, da avtobiografija za službo ne predstavlja gole izjave dejstev. Pomembno vlogo igra tudi način sestavljanja dokumenta. Ni treba posebej poudarjati, da so pravopisne napake in zmedeno predstavitev misli nesprejemljivi.

Na to bi morali biti vnaprej pripravljeni, kaj vse boste morali napisati v navzočnosti anketarja. Avtobiografija za službo ne zagotavlja standardne sestave. Ta dokument prilagodite in izpolnite glede na želeni položaj. Vendar obstajajo ustaljene tradicije pisanja. Besedilo je na primer pripovedano. Poskusite vse postaviti na en list. Dejstva navedite v kronološkem zaporedju.

Vzorec avtobiografije ob prijavi na delovno mesto

Avtobiografija

Ja, Ivanova (Šalašna) Galina Fedorovna, se je rodila 17. aprila 1984 v Omsku. Leta 2000 je zaključila srednjo šolo 79 v Omsku. Istega leta se je vpisala na Omsko univerzo za arhitekturo in gradbeništvo in leta 2005 diplomirala na tej izobraževalni ustanovi z magistrsko izobrazbo inženirja industrijskega in gradbenega inženirja z diplomo gradbeništva in industrijske gradnje.

Od leta 2005 do 2007 nisem delal v zvezi z rojstvom otroka.

V letih 2006-2007 je pridobila dodatno specializirano izobraževanje v BIP "Lingua". Podeljena je bila kvalifikacija „Prevajalec iz nemščine za področje profesionalne komunikacije“.

Oktobra 2007 je bila sprejeta v Stroyinvest LLC kot mlajši inženir, marca 2008 je bila napredovana v položaj pomočnika glavnega inženirja. Trenutno na tem mestu delam tudi v podjetju Stroyinvest LLC.

Poročen. Junija 2005 je v zvezi s poroko spremenila dekliški priimek Shalashnaya v Ivanova.

Moj mož Ivanov Sergej Petrovič, rojen leta 1977, je vodja projektov v podjetju Prostor LLC.

Sin - Ivanov Petr Sergejevič, rojen leta 2005, obiskuje 1. razred srednješolske vzgojne ustanove gimnazije št. 2 Omska.

Živimo na naslovu: Omsk, st. Prostorna, d 76, apt. 65.