karierno upravljanje

No Research Operator: Opis in zahteve zaposlitve

Kazalo:

No Research Operator: Opis in zahteve zaposlitve

Video: Tesla Motors: Radar Mechanics Explained! Autopilot/Autonomous Radar 2024, Julij

Video: Tesla Motors: Radar Mechanics Explained! Autopilot/Autonomous Radar 2024, Julij
Anonim

Skoraj ves sodobni tehnološki napredek je odvisen od proizvodnje nafte, zato zaposleni na tem področju prejemajo čisto spodobno plačo. Zdaj v različnih regijah države dobro izvajalec raziskav prejema od 30 do 75 tisoč rubljev. Glavna naloga tega zaposlenega je proučevanje naftnih vrtin z uporabo globokih, oddaljenih in snemalnih instrumentov. Zaposleni so odgovorni različnih stopenj zahtevnosti, odvisno od svojega ranga in podjetja, kjer je zaposlen.

Določbe

Zaposlen na tem delovnem mestu je delavec. Da bi bil sprejet, mora pridobiti poklicno izobrazbo in opraviti posebno kvalifikacijsko usposabljanje. Nosilec raziskovanja vrtin mora na tem položaju delati tudi najmanj eno leto. Ta direktor lahko zaposli ali odpusti samo direktor, lahko ima svoje podrejeno osebje.

Znanje

Zaposleni, ki je zaposlen za to delovno mesto, mora imeti določeno znanje, tudi za razumevanje tehnološkega procesa pridobivanja plina in nafte, za preučevanje metod za raziskovanje vrtin. Poleg tega mora delavec poznati tehnične značilnosti in obratovalne lastnosti opreme, zasnovane za preučevanje vrtin na morju, ter instrumentov za izvajanje kontrolnih in merilnih operacij.

Nosilec raziskovanja vrtin mora znati uporabljati orodja z globokimi vrtinami, biti sposoben izmeriti stopnje proizvodnje nafte in plina ter tudi določiti faktor plina. Razumeti mora, kako pravilno priključiti opremo na napajalna in razsvetljavna omrežja, določiti kondenzat in vodni faktor.

Drugo znanje

Preden začne izvajati svoje funkcije, mora upravljavec vrtine preučiti osnovne koncepte fizikalnih lastnosti rezervoarjev. To se nanaša na fizikalne in kemijske lastnosti vode, nafte in plina. Razumeti mora, kakšne so metode vzdrževanja tlaka v rezervoarju, katere so glavne značilnosti lokacije materialov, kako obdelati nastale materiale.

Zaposleni mora razumeti, kako so grajeni grafi in krivulje, kako izračunati koeficient produktivnosti obraza. Poleg tega bi moralo njegovo znanje vsebovati obratovalne značilnosti in tehnične kazalnike podzemnih in zemeljskih naprav, pa tudi namen raziskovalne opreme. Delati lahko le specialist, ki je prejel potrdilo izvajalca za raziskave vrtin.

Funkcije

Glavna naloga tega uslužbenca je opravljati delo za merjenje tlaka v rezervoarjih in rezervoarjih v vrtinah, v tistih, ki se uporabljajo, in v vbrizgavanju. Prav tako mora izmeriti raven tekočine v njih z uporabo merilnikov valov in odmevov. Odgovornosti upravljavca za preučevanje vrtin vključujejo spremljanje padca in obnavljanje ravni tekočine v vrtinah. Poleg tega mora izmeriti pretok nafte, določiti faktor plina in preostale surovine v vrtini, ki se razvija.

Dolžnosti

Zaposleni mora sodelovati na raziskovalnem delovnem mestu, ki se izvaja z uporabo oddaljenih instrumentov. Ukvarja se z določanjem in analizo rezultatov teh študij. Naloga mu je, da vozi vozila, spremlja delovno stanje in po potrebi izvaja popravila uporabljene opreme.

Druge funkcije

Upravljavec za preučevanje naftnih vrtin mora izmeriti njihovo globino s pomočjo vitlov in jih spraviti v stereotipno obliko z uporabo metode trkanja dna. Po tem izračuna njegovo globino, ocenjeno raven tekočine v vrtini, izmeri deblo pridobljenega materiala.

Zaposleni mora opraviti rutinske preglede opreme, da ugotovi okvare in jih odpravi, preden začne z meritvami in preverjanjem. Izvaja pripravljalne in zaključne postopke, če je potrebno, se mu lahko prepusti nadurno delo v skladu z normativi delovne zakonodaje.

Druge dolžnosti

Za preučevanje vrtin mora zaposleni uporabiti snemalne instrumente, ki omogočajo določanje indikatorskih krivulj in sledenje pritiska na dnu, prikaz njegove velikosti in ravni tekočine v njem. Delavec raziskuje vodnjake in vodnjake kompresorjev z visokim tlakom z uporabo maziv.

Operater raziskovanja vrtin izvaja hidravlično poslušanje slojev, izbira vzorce za preučevanje olja in tekočine v obrazu. Pripraviti bi moral poročila za upravljanje na podlagi obdelave podatkov, pridobljenih med raziskavo.

Pravice

Zaposleni, sprejet na to delovno mesto, ima pravico do ukrepov, ki bodo usmerjeni v preprečevanje kršitev in odpravljanje neskladnosti. Prav tako ima pravico zahtevati od vodstva pomoč pri izpolnjevanju svojih nalog, pridobivanju običajnih delovnih pogojev, nadrejeni pa so mu dolžni zagotoviti potrebno opremo in opremo, ki jo zaposleni potrebuje za opravljanje delovnih nalog.

Ima pravico do vseh socialnih jamstev, ki jih določa zakon, seznanjanja z odločitvami vodstva, ki so neposredno povezane z njegovim delom. Opis delovnega mesta izvajalca za raziskave vrtin kaže, da ima pravico zahtevati vse informacije in dokumente, potrebne za opravljanje dela, če to ne sodi v njegovo pristojnost. Ima pravico obvestiti vodstvo o vseh ugotovljenih pomanjkljivostih v delu podjetja in predlagati rešitve težav. Poleg tega ima pravico do izboljšanja svoje kvalifikacijske ravni.

Odgovornost

Zaposleni, ki je zaposlen za to delovno mesto, je odgovoren za neizpolnjevanje ali nepravočasno opravljanje svojega dela, za kršitev pravil podjetja in njegovega statuta. Lahko je odgovoren za razkritje zaupnih informacij tretjim osebam in kršenje poslovnih skrivnosti.

Odgovoren je za kršitev kazenskega, delovnega ali upravnega zakonika pri opravljanju svojih nalog. Nosilec dobro raziskave je odgovoren za povzročitev materialne škode podjetju in za zlorabo svojih delovnih nalog. Odgovoren je za zagotavljanje izkrivljenih informacij o opravljenem delu in rezultatih raziskav.

Zahteve zaposlenih

Zelo pomembno je, da ima kandidat za to delovno mesto dobro zdravje, telesno kondicijo. Delodajalci cenijo enoglasne in odgovorne zaposlene z analitično miselnostjo. V zvezi s stalnim razvojem tehnologij bi bilo treba zaposlenega redno zanimati za dosežke na tem področju in imeti možnost, da se hitro spoprimejo z operativnimi lastnostmi opreme. Cenjeno je, če sledi najboljšim domačim in tujim izkušnjam na področju proizvodnje nafte. Družabnost in sposobnost dela v skupini sta zelo pomembni, jasno in jasno izražate svoja razmišljanja in lahko vodite poročevalsko dokumentacijo.

Zaključek

Delo izvajalca na raziskavah vrtin je precej zapleteno in dolgotrajno, medtem ko je, tako kot načeloma vsi poklici, povezani s pridobivanjem naftnih proizvodov, dobro plačano. Zaposleni prejme polna socialna jamstva. Omeniti velja, da gre za zelo zanimivo delo, ki zahteva ne le nabor znanj in veščin, temveč tudi delovne izkušnje. Naloge lahko prevzame šele, ko uskladi opis dela z nadrejenimi.

Odstavki tega regulativnega dokumenta se lahko spremenijo, odvisno od obsega podjetja, njegovega obsega in potreb vodstva za zaposlene s posebnimi kvalifikacijami, vendar ne presegajo področja delovne zakonodaje. Zaposleni morajo poleg splošne izobrazbe opraviti dodatno usposabljanje in enkrat na nekaj let izboljšati svoje znanje.