karierno upravljanje

Pravice in obveznosti prometnega policista - opis in značilnosti

Kazalo:

Pravice in obveznosti prometnega policista - opis in značilnosti
Anonim

Pravice in obveznosti prometnih policistov so velike. Odprtost in doseg za predstavnike zakona je zagotovilo miru in varnosti poštenih in odgovornih državljanov. Članek preučuje najpogostejše primere stikov udeležencev v prometu, to so prometne policije in vozniki.

Nekaj ​​kronologije

Državni avtomobilski inšpektorat (GAI) se je rodil 3. julija 1936, ko je bilo na cestah nekaterih naselij več vozičkov kot motornih vozil. Prvih 7 oddelkov novega šolskega pregona, ki jih sestavlja 57 zaposlenih, so z navdušenjem začeli pospravljati prometne arterije, ustvarjati avtomobilske registre, se ukvarjati s tehničnimi in izobraževalnimi vprašanji, iskati in kaznovati storilce prometnih nesreč. Izkušnje se pridobivajo z analizo vzrokov nesreč.

Prometna policija ima pravico do dostopa do reševanja številnih vprašanj. Z njihovimi nasveti nastajajo nove znamke sovjetskih avtomobilov. Leta 1939 so bila določena prva pravila ceste.

Delo inšpekcije je hitro dalo opazne rezultate.

Med drugo svetovno vojno so ženske, ki so odšle na fronto, uspešno nadomestile ženske. Rešili so problem mobilizacije vozil za potrebe vojske, nadzirali porabo goriv in maziv, nadaljevali s poklicnimi dejavnostmi v zadnjem delu. Številni zaposleni v prometni policiji so prejeli visoka priznanja za organizacijo in delovanje "ceste življenja", ki so jo položili obleganemu Leningradu.

Od leta 1956 so bila uvedena nova pravila. Tako so pijanim voznikom začeli odvzeti pravice. Vožnja brez vozniškega dovoljenja je prepovedana. Izpolnjevanje teh zakonov je spremljala tudi prometna policija.

Prototip enot prometne policije je nastal leta 1969. Do zdaj je ta struktura nepogrešljiva pri organizaciji prometa.

Od leta 1993 avtomobilisti (in ne samo) navdihujejo Autoradio, ki ga sponzorira prometna policija.

Leta 1998 se je GAI preimenoval v STSI (z ukazom predsednika Ruske federacije št. 711 z dne 15. junija).

Od leta 2004 prometna policija vodi smer humanizacije svojega dela, uporabe evropskih izkušenj.

V vseh regijah se je dejavnost mladih inšpektorjev nadaljevala kot pomemben segment programa izobraževanja prebivalstva v duhu udeležencev v varnem prometu na cestah.

Dandanes

Rezultat tega je povečanje informatizacije družbe. Spletna stran prometne policije ima možnost ogledati vse neplačane globe za avtomobilske številke in registrska potrdila. Številnemu obisku spletnega mesta lahko zavidajo pop zvezde svetovnega obsega. Globa v višini upravne odgovornosti od 1. januarja 2016 se zniža za 2-krat, če je plačana v 20 dneh od datuma izrekanja.

Od 20. oktobra 2017 velja nova uredba, ki določa postopek zagotavljanja varnosti v cestnem prometu, navaja pooblastila prometnih policistov.

Nehajte ali ne

Naloge policista prometne policije lahko zanimajo voznika med stikom z njim. Največja priložnost za komunikacijo z inšpektorjem pride, če na njegovo zahtevo prekine načrtovano gibanje v vozilu. Ali se mora voznik ustaviti proti svoji volji?

Ja, moram. Toda ukaz za ustavitev je treba jasno izraziti z dvigovanjem in držanjem palice v smeri vozila, ki vas zanima, in močnejšimi sredstvi za vplivanje na organe sluha in vida.

Brez izjemne potrebe voznik prometne policije ne sme ustaviti voznika:

  • Ob vznožju hriba ali ob spustu z njega.
  • Na območjih z omejeno vidljivostjo.
  • Pred križišči in železniškimi prehodi, v predorih in na mostovih.

Če inšpektor zavira voznika na takšnem mestu, to pomeni, da je pred njim nevarnost ali pa je potrebno vozilo, ki zajame kršitelja. Prva dolžnost policista prometne policije pri ustavljanju vozila je, da dokaže potrdilo o servisu in pojasni namen svojih dejanj.

Pojdi iz avtomobila

Če inšpektor ne zahteva, da voznik zapusti kabino, morda ne bo šel ven. Po navodilih mora predstavnik prometne policije prihajati z vozniškega sedeža. Če je avtomobilski navdušenec povabljen kot priča, lahko ta primer zavrne. Pravice in obveznosti prometnega policista in voznika sekajo na področju vzdrževanja varnosti v cestnem prometu in lastništva avtomobilov. Zato je za izvedbo takih dejanj bolje izstopiti iz avtomobila:

  • Pregled ali pregled vozila ali tovora.
  • Odprava tehničnih napak.
  • Uskladitev številk delov, predpisanih v dokumentih.
  • Prekinitev nadaljnjega nadzora voznika zaradi zastrupitve, bolezni ali agresivnosti,

Pravila za delo z "zeleno kačo"

Dolžnost uslužbenca prometne policije pri izstopu iz voznika zaradi alkohola ali drog zasliši dve priči in sestavi protokol. Inšpektor opravi pregled stranke, da bi vanj lahko kaj vnesel:

  • Osredotoča se na njegove poze.
  • Poskuša razčleniti in razvrstiti govor.
  • Izdihne zrak znotraj avre voznika.
  • Predlaga, da izdihnete v izdihavalnik.

Če ima voznik dovolj razlogov, da se hitro zagovarja svoje pravice, lahko zahteva zdravniški pregled, ki to pove v podpisanem aktu. Nato inšpektor sestavi še en protokol, v katerem je razvidno dejstvo, da je bil državljan napoten v zdravstveno ustanovo. Spet so bile vključene priče ali foto, video, avdio sredstva za snemanje informacij.

Dostaviti pridržanega na kraj pregleda je uradna dolžnost policista prometne policije Državnega inšpektorata za varnost prometa v Rusiji.

Nova odredba predpisuje, da voznika vrnejo v vozilo, če so sumili droge ali alkohol.

Inšpekcijski pregled in pregled

Prvi izraz se nanaša na površen pregled notranjosti. Drugo je temeljito preverjanje stvari, tovora, avtomobilskih sestavnih delov, dokumentov vseh vozovnic. Voznik naj dovoli iskanje le, če inšpektor poroča o sumu, da vozilo vsebuje dokaze o storjenem ali storjenem kaznivem dejanju.

Za sestavo protokola in sodelovanje dveh prič med pregledom je odgovorna prometna policija. Priče lahko nadomestimo z video posnetkom dogajanja. Pokažite vse, kar inšpektor zahteva - dolžnost voznika. Policist prometne policije in celoten postopek lahko posnamete na fotografiji ali videoposnetku.

Vozniško dovoljenje

Nekateri avtomobilisti širijo govorice, da prometna policija nima pravice preverjati voznikove identitete, zahtevati drugih dokumentov, ki se nanašajo na vozilo, tovor in potnike. Predlog za predložitev vozniškega dovoljenja je odgovornost prometne policije pri ustavljanju vozila v primeru:

  • Spot preverjanje vozniških dokumentov, da se poveča varnost v prometu in pravna država.
  • Ugotavljanje kršitev s strani udeleženca prometnih pravil.
  • Pridobiti podatke o storitvi kaznivega dejanja ali upravnega prekrška s strani določenega državljana.
  • Če se želi ustaviti avtomobil. V takšnih razmerah se lahko opravi pregled avtomobila, tovora, uskladitev registrskih številk, številk funkcionalnih enot in sklopov.

Včasih ga pravice in obveznosti prometnega policista spodbudijo, da vozniku odvzame sposobnost vožnje avtomobila ali motornega vozila. Po sestavitvi akta o upravnem prekršku inšpektor obvesti kršitelja, da mora v treh dneh po dogodku predložiti dokument za pravico vožnje do oddelka prometne policije.

Začasna zaplemba vozil

Predaja avtomobila prometnemu policistu je zelo redek dogodek.

Inšpektor ima pravico za opravljanje svojih nalog vzeti vozilo posamezne ali pravne osebe, razen za vozila z nevarnim blagom ali javni prevoz s potniki. Taka potreba se lahko pojavi v takih situacijah:

  • Preganja kriminalca.
  • Izvajanje reševalnih akcij.
  • Vleka vozil za nujne primere za čiščenje vozišča.
  • Potovanje za nujno pomoč žrtvi kaznivega dejanja ali sodelavcem.

Običajna dolžnost uslužbenca prometne policije je, da predloži potrdilo v razširjeni obliki. Kljub hitenju voznikom svetujemo, naj ga hitro preberejo, da ne bi postal pomočnik kršitelja.

Če razmere ne ogrožajo življenja in zdravja civilista, potem lastnik ostane za volanom, inšpektor, ki je imenoval destinacijo, pa lahko samo prilagodi pot. V zasledovanju kaznivega dejanja prometni policist spusti vse iz avtomobila, rekoč, na katerem oddelku lahko vozilo vrnete nazaj.

Avto lahko dvignete takoj, ko je brezplačen. Dežurni uradnik mora državljana dostaviti do svojega vozila. Po potrebi lahko voznik zahteva, da v tovorni list vnese podatke o času uporabe in kilometrine. V primeru poškodb z videom in fotografijo je opisana njihova narava. Vse je dokumentirano. Škoda se nadomesti s obveznim zavarovanjem.

Vroče novice v zimskem mrazu

V Moskvi poteka shod "Policisti Božiček", v okviru katerega prometni policisti v šolah izvajajo resnično neverjetne učne ure, obiskujejo internate za otroke s posebnimi potrebami in avtomobilistom čestitajo s prazniki. Zdi se še posebej impresivno, ko je počitniški inšpektor z grmovja romantično okrašen s snegom in mokrem.

Zaključek

Glavna odgovornost uslužbenca iverne plošče je zagotavljanje varnosti na cestah države. Prav zato poskrbi, da vsi lastniki vozila med vožnjo dosledno upoštevajo cestna pravila. Vsak voznik mora upoštevati zakonske zahteve prometne policije.