povzetek

Povzetek pravnega svetovalca: Primer vzorca in pisanja

Kazalo:

Povzetek pravnega svetovalca: Primer vzorca in pisanja

Video: Razkritje True Donald Trump: uničujoča obtožnica njegovega podjetja in življenja (2016) 2024, Julij

Video: Razkritje True Donald Trump: uničujoča obtožnica njegovega podjetja in življenja (2016) 2024, Julij
Anonim

V življenjepisu pravni svetovalec opiše svoje poklicne sposobnosti in lastnosti tako, da potencialnega delodajalca prepriča, da je idealno primeren za prosto delovno mesto. V članku vam bomo povedali, kako pravilno napisati življenjepis, in dali primere.

V zadnjih desetletjih je sodna praksa postala zelo priljubljena dejavnost. Državljani so postali veliko bolj kompetentni pravno in storitve specialistov so v velikem povpraševanju. To je znatno povečalo konkurenco na trgu dela. Za strokovnjaka ni enostavno najti dobro plačane službe. V zvezi s tem lahko med drugim pomaga življenjepis za pravnega svetovalca.

Cilji

Navdušiti delodajalca, ki išče dobrega odvetnika, ni tako enostavno. Izstopati morate med drugimi iskalci zaposlitve. V povzetku pravni svetovalec orisuje svoje sposobnosti in pokaže, kaj zmore. Zlasti so to:

  • Pravilna dokumentacija.
  • Izvedba predstavitve.
  • Dar prepričevanja.

Na začetku je potrebno navesti specializacijo in v tem dokazati svojo strokovnost. V civilnem pravu je potrebno nekaj znanja, v kazenskem pravu - drugo znanje, v upravnem pravu - tretje. V skladu s tem so za različne specializacije primerne njihove osebne lastnosti, saj v večplastni pravni dejavnosti delujejo s popolnoma različnimi kontingenti.

Struktura

Preden nadaljujemo z življenjepisom pravnega svetovalca in preučitvijo vzorca, bomo na kratko opisali, kakšne informacije bi morale biti v njem običajno.

  • Najprej se navedejo stiki, s katerimi je enostavno vzpostaviti stik s kandidatom. Če je težko priti do odvetnika, se skoraj nihče ne bo hotel ukvarjati z njim. Tukaj morate povedati starost. Hkrati se ne bi smeli bati, če je kandidat že starejši od 30 ali celo 40. Na tem področju so starejši specialisti cenjeni več kot mladi in premalo izkušeni.
  • Sledi razpoložljivost izkušenj, ki navaja kraj dela, delovne odgovornosti in dosežke.
  • V polju o izobraževanju navedite univerzo, posebnost in, če je na voljo, tečaje za nadaljevanje izobraževanja.
  • Po tem bi se morali pogovarjati o profesionalnih lastnostih, seveda o tistih, ki so potrebne pri določeni specializaciji.
  • Življenjepis je dopolnjen z opisom osebnostnega profila. Prav tako se ne splača odnehati, ampak samo poročati moraš o tem, kaj ustreza potrebam stroke.

Povzetek pravnega svetovalca bo uspešnejši, če mu priložite fotografijo. To še posebej velja za prosta delovna mesta, kjer je potrebno zastopanje na sodišču. Na ta način bodo delodajalci lahko videli dober videz in poslovni slog kandidata.

Napredek

Poleg naštevanja odgovornosti pravnega svetovalca je priporočljivo, da v življenjepisu opišete, katere funkcije so bile opravljene v preteklem delu in kaj je bilo doseženo. V številnih poklicih je težko imenovati konkretne dosežke. Toda odvetnik lahko to stori na primer tako, da:

  • Prenosi zaključenih primerov in sklenjenih pogodb.
  • Sporočila o razmerju zmag med obravnavanimi primeri.
  • Njegovo sodelovanje v senzacionalnih zadevah.
  • O prihranjenem denarju in skrajšanih obdobjih strank.

Če imate bogate izkušnje, je bolje, da informacije predstavite na splošno, na primer: "100 primerov v zadnjih 7 letih."

Strokovne spretnosti, osebne lastnosti

V življenjepisu pravnega svetovalca z izkušnjami so te veščine in lastnosti navedene posebej. Lahko pa se sekajo. Na primer, če kandidat zna sestaviti pravne dokumente, potem je kompetenten, pozoren in natančen človek. Če zna zastopati stranko na sodišču, potem je kandidat verjetno dobro postavljen, odlikuje ga odpornost na stres, družabnost in osredotočenost na rezultate. In če je teoretik, ima analitično miselnost, vztrajnost in logično razmišljanje.

Poleg tega je treba povedati o sposobnosti pogajanj, timskem delu, odnosih. Sodobni pravnik mora seveda razumeti vsaj sisteme Garant in Consultant +. Morate biti sposobni najti potrebne pravne akte, primerjati različne različice, preučiti sodne prakse in priporočila sodišč. Danes ne storite brez elektronskega upravljanja z dokumenti. Če je komunikacija s strankami po e-pošti dovolj, potem za prenos dokumentacije na sodišče potrebujete znanje GAS Justice in My Arbitrator.

Vzorec življenjepisa

Spodaj je, kako lahko izgleda življenjepis pravnega svetovalca z izkušnjami. Vzorec se napolni ob upoštevanju opisane strukture.

Ivanov Ivan Ivanovič.

Namen: prosto delovno mesto pravnih svetovalcev.

Izkušnje:

2011-2018 leto. Legal Center LLC, St.

Položaj: pravni svetovalec.

Dolžnosti:

  • svetovanje;
  • pravna podpora;
  • izvajanje pogodb;
  • sodelovanje v pravdnem postopku.

2009-2011, LLC "PC", Sankt Peterburg.

Položaj: pomočnik pravnik.

Dolžnosti:

  • Registracija pogodb.
  • Priprava tožb.
  • Sodelovanje v pravdnem postopku.

2004-2009, Pravna univerza v Sankt Peterburgu.

Fakulteta: pravna.

Posebnost: pravnik.

Profesionalne izkušnje

Pravno delo na področju civilnopravnih odnosov, podjetniške dejavnosti.

Tehnične izkušnje

Spretnosti dela s pravnimi programi, tabeliranje, urejanje, elektronska pošta.

osebne informacije

23. maja 1986

Zakonski stan: poročen, brez otrok.

Osebne lastnosti: odgovornost, disciplina, odločnost, samodisciplina, natančnost in strpnost.

Plača: 80 000 rub.

Možnosti za povabilo na razgovor bodo s to možnostjo nadaljevanja pravnega svetovalca veliko večje. Zgoraj predstavljeni vzorec delovnih izkušenj nima nepotrebnih informacij, vendar vsebuje vse potrebno za razumevanje kvalifikacij strokovnjaka.

Spremno pismo

Poleg življenjepisa morate poslati tudi spremno pismo. Nekateri delodajalci brez nje sploh ne bodo razmišljali o življenjepisih. Zato se brez spremnega pisma uspeh pri iskanju zaposlitve opazno zmanjša. V njem je opisano, zakaj bi moral delodajalec najeti prav tega kandidata. Pred tem morate natančno preučiti vse zahteve za prijavitelja, pa tudi poslanstvo in značilnosti podjetja. Nato je treba v skladu s temi informacijami sestaviti spremno pismo.

Primer spremnega pisma

Poleg življenjepisa morate poslati tudi spremno pismo. Nekateri delodajalci brez nje sploh ne bodo razmišljali o življenjepisih. Zato se brez spremnega pisma uspeh pri iskanju zaposlitve opazno zmanjša. V njem je opisano, zakaj bi moral delodajalec najeti prav tega kandidata. Pred tem morate natančno preučiti vse zahteve za prijavitelja, pa tudi poslanstvo in značilnosti podjetja. Nato je treba v skladu s temi informacijami sestaviti spremno pismo.

Primer spremnega pisma

Spremno pismo bi lahko izgledalo nekako tako.

Rad bi sodeloval v vaši organizaciji, všeč mi je njen dinamični razvoj. Želim se vključiti v ekipo pravih strokovnjakov, ki delajo za vas, in deliti izkušnje. Imam izkušnje kot pravni svetovalec, vendar do takrat še nisem delal v tako dinamični ekipi. Vaše podjetje bo v moji osebi dobilo zaposlenega, ki je osredotočen na rezultat in je pripravljen nenehno izboljševati svoje kvalifikacije.

Napake

O značilnih napakah pri sestavljanju življenjepisa je vredno omeniti nekaj besed. Ti vključujejo naslednje:

  • Pomanjkanje informacij.
  • Nejasne informacije o prejšnjem delu. Na primer: "delal kot pomočnik odvetnika v gostinskem podjetju", "delal kot odvetnik v tovarni".
  • Izjava podatkov, ki ni potrebna. Na primer: višina 180 cm, teža 100 kg, oče je delal kot pravnik.
  • Neskladnost velikosti želene plače z obstoječimi razmerami na trgu dela.
  • Navedba več želenih objav hkrati. V ta namen je primerno napisati nekaj življenjepisov.

Poleg tega življenjepisa enemu delodajalcu ni treba več pošiljati. Najverjetneje bo to povzročilo povratno reakcijo in vlagatelj ne bo povabljen na razgovor.

Zaključek

Številni iskalci zaposlitve podcenjujejo vlogo nadaljevanja pravnega svetovalca (z ali brez izkušenj). To je morda glavni razlog, da ne najdejo dobre zaposlitve. Glede na statistiko ima kandidat, ki je priskrbel kompetentno napisan življenjepis, veliko večje možnosti, da prejme povabilo na razgovor.

Glavna stvar je, da se življenjepis ne obravnava kot formalni dokument. Vse potrebne podatke o sebi morate navesti čim natančneje, jedrnato in brez "vode". Noben delodajalec ne bi hotel brati esejev z 10 listov. Toda prekratke informacije o sebi ne bodo dovolj. Če upoštevamo pravila, ki so navedena v članku, pa tudi če uporabimo lastne izkušnje in imamo pozitiven odnos, bo pravni svetovalec verjetno našel dostojno službo.