karierno upravljanje

Kako priti na policijo, če je klic?

Kako priti na policijo, če je klic?

Video: Številka za klic v sili 112 2024, Maj

Video: Številka za klic v sili 112 2024, Maj
Anonim

Obstaja veliko ljudi, ki si resnično želijo delati na ministrstvu za notranje zadeve - to je klic njihove duše, zato je vprašanje, kako dobiti zaposlitev v policiji, zanje zelo akutno? Seveda ni dvoma, da mora biti vlagatelj zdrav fizično, psihično in moralno, zato ne sme imeti dolgov do zakona in biti tudi dobro izobražen. Za take ljudi je policijska služba primerna.

Diplomanti srednjih šol v vprašalnike pogosto napišejo: "Želim delati v policiji." Takšna želja ni samo pohvalna, ampak tudi izvedljiva, saj so v organih za notranje zadeve potrebni dobri navadni zaposleni. Ko jih izberejo, ne postavljajo tako strogih zahtev, kot jih imajo zaposleni na srednji ravni, zlasti pa višji uradniki v policiji, kjer bi morala biti stopnja izobrazbe ustrezna.

V družbi obstaja napačno prepričanje, da če služenje vojske ni zaključeno, potem ni smiselno upati na delo v organih notranjega ministrstva. Številni mladi, ki niso služili v vojski, so zaskrbljeni, kako se spraviti v policijo, saj ne vedo, da služba v oboroženih silah daje prosilcu določeno prednost, vendar to ni nujen pogoj.

Seveda delovno mesto preiskovalca ali preiskovalca dobijo ljudje, ki so že diplomirali ali študirajo na univerzi, na pravni fakulteti. Učitelji in ekonomisti so med policisti povprašeni. Učitelji dobivajo delovna mesta v oddelkih, ki delajo z mladino, ekonomisti pa se ukvarjajo s kršitvami v gospodarski dejavnosti. Zato mnogi mladi, ki razmišljajo, kako se spraviti v policijo, ob vpisu na univerzo predhodno izberejo ustrezno specialnost.

Policija je dobra voznika, športnika, inženirja, zato morate službo začeti tako, da se o razpoložljivih prostih mestih obrnete na strokovnjaka iz oddelka za osebje. Vsak kandidat za delovno mesto opravi posebno zdravniško komisijo, ki vključuje pregled pri psihiatru. Na razgovoru s psihiatrom prosilec dobi preskusna vprašanja, logične naloge in na podlagi prejetih odgovorov oblikuje sklepe o ustreznosti osebe.

Šele s potrditvijo potrebne ravni zdravja si lahko upamo dobiti položaj. Kaj pa, če nas je fizično stanje pustilo na cedilu in zdravniški odbor ni izdal sprejema? Ne obupujte. Ker je zdravje mogoče izboljšati, tudi če odkrijemo resne kronične bolezni. In potem lahko znova poiščete strokovno zdravniško komisijo. Poleg tega medicinske kontraindikacije za policijsko službo ne bodo ovira pri iskanju druge zaposlitve na tem področju, kjer zdravstvene zahteve niso tako stroge.

Medtem ko prosilec za položaj v policiji opravi zdravniški pregled, posebni uradniki Ministrstva za notranje zadeve pregledajo njegov življenjepis in pregledajo osebne podatke. Poleg tega je ta vrsta preverjanja obvezna za vsakega zaposlenega v katerem koli rangu in nazivu in zajame ne le vlagatelja na delovno mesto, temveč tudi njegov ožji krog. V policijske vrste ne morete priznati tistih ljudi, ki so povezani s podzemljem ali pa sami niso v skladu z zakonom.

Zato se morate pred prihodom v policijo vnaprej pripraviti fizično, psihološko, moralno in pogumno, da boste ukrepali.