karierno upravljanje

Operater pridobivanja plina in nafte: značilnosti stroke

Kazalo:

Operater pridobivanja plina in nafte: značilnosti stroke

Video: General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) and North American Free Trade Agreement (NAFTA) 2024, Julij

Video: General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) and North American Free Trade Agreement (NAFTA) 2024, Julij
Anonim

V sektorju nafte in plina dela veliko zaposlenih, zahvaljujoč temu pa je zagotovljena dobro usklajena dejavnost podjetja. Usposabljajo se po specialnostih v višjih in srednjih izobraževalnih ustanovah. Operater za proizvodnjo plina in nafte je iskan poklic. Po usposabljanju specialist dobi priložnost, da poišče dobro plačano službo. Položaj je odgovoren, saj je skoraj celoten postopek pridobivanja plina in nafte odvisen od takega zaposlenega.

Kaj uči specialist?

Poklicno usposabljanje poteka s pomočjo tečajev. Bodoči strokovnjak mora biti sposoben voditi postopek pridobivanja plina in nafte, upravljati opremo, spremljati nemoteno delovanje vrtin, naprav in enot.

Zahvaljujoč kompetentnim učiteljem študentje pridobijo potrebno znanje s specialnosti "Operater za pridobivanje nafte in plina". Usposabljanje vključuje razvijanje naslednjih veščin:

  • spremljanje potrebnega koeficienta vrtin;
  • delo z električnimi potopnimi črpalkami, katerih zmogljivost je več kot 500 kvadratnih metrov. metrov;
  • namestitev in demontaža črpalk, posod, enot;
  • priprava objekta na popravilo, namestitev in prilagoditev del;
  • namestitev postaj;
  • izvajanje kontrolnih in merilnih dejavnosti;
  • preprečevanje in čiščenje plinovodov in naftovodov.

Šele s prehodom celotnega tečaja se zaposleni dopusti svojim nalogam. Ko je poklic končan, se izda dokument, ki ga izda država. Ponuja priložnost za prestižno zaposlitev.

Po treningu je pomemben korak vadba. Sprva delo poteka pod nadzorom starejših specialistov, postopoma pa se vse dejavnosti izvajajo neodvisno. Teoretične in praktične spretnosti bodo pomagale.

3 števk operater

Po končanem izobraževanju diplomant ne dobi samo specialnosti "Operator pridobivanja nafte in plina". Razredi vseh so lahko različni. Glede na to se določijo odgovornosti in plače. S 3. izpustom je pomembno ohraniti režim vrtin, naprav, črpališč, ki izvajajo proizvodnjo plina in nafte.

Zaposleni sodeluje pri vzdrževanju in popravilih opreme, cevovodov. Redno izvaja odčitke instrumentov, kar je potrebno za analizo aktivnosti. Zato mora upravljavec proizvodnje plina in nafte kategorije 3 imeti potrebne informacije: o značilnostih zasnove vrtin, pravilih vzdrževanja in uporabi naprav. Zapomniti si je treba tudi lastnosti uporabljenih reagentov in zaščitnih sredstev.

4-bitni operater

Operater DNG vodi delovni postopek, izvaja vzdrževanje, namestitev naprav pod nadzorom višjega specialista. Zaposleni izvaja aktivnosti za pripravo zalog plina, izvaja meritve, nadzoruje skladiščenje plina in nafte.

Odgovornosti vključujejo popravilo, sestavljanje nekaterih mehanizmov opreme. Delo strokovnjaka se nanaša na čiščenje cevi z reagenti in topili. Zaposleni spremlja odčitke instrumentov in upravljavstvu zagotavlja tudi informacije o razčlenitvi. Operator 4. kategorije dobro vzdržuje vzdrževanje s pomočjo višjih specialistov.

Za delo potrebujete znanje o opremi, namenu, pravilih uporabe, napravah merilnih instrumentov. Zaposleni se mora zavedati postopka pridobivanja, prevoza, vbrizgavanja nafte in plina. Uslužbenec 4. kategorije dela s krmilnimi in merilnimi napravami.

5. operater

Zaposleni morajo voditi proizvodnjo nafte in plina, da se zagotovi nemoteno delovanje sistemov. Upravljavec vzpostavi celovito obdelavo plina, izvede meritve. Odgovornosti vključujejo vzdrževanje, popravilo opreme, namestitev komunikacij.

Upravljavec izvaja preventivne ukrepe za zaščito pred negativnimi delci. Merilna dela se izvajajo s pomočjo posebnih instrumentov in tehnoloških parametrov. Prav tako je treba posredovati informacije o delovanju vrtin višjim specialistom.

Operater 6. stopnje

Zaposleni mora postopek voditi z različnimi metodami pridobivanja nafte in plina. Odgovornosti vključujejo vzpostavitev naprav, sistemov opreme. Zaposleni sodelujejo pri pripravi opreme za popravilo.

Operater pridobivanja plina in nafte 6. kategorije sodeluje pri vzdrževanju komunikacij. Izvesti mora popravilo delov sistema, odpraviti njihove okvare. Ta delavec nadzira delo nekvalificiranih operaterjev. Delo prevzamejo ljudje s srednjo poklicno izobrazbo.

7. operater

Zaposleni vodi postopek pridobivanja nafte in plina, nadzoruje nemoteno delovanje vrtin. Bodite prepričani, da vzpostavite celovito pripravo opreme. Operater za proizvodnjo plina in nafte 7. kategorije upravlja in sodeluje pri namestitvi naprav.

V delovnem času se izvede montaža izstrelkov, krmilnih postaj, telemehanike. Potrebno je preprečiti plinovode in nafto. Obvezno je delo vzdrževanja dokumentacije o izmenah o delovanju mesta. Zaposleni mora imeti srednjo poklicno izobrazbo.

Zaposleni občasno opravljajo napredno usposabljanje z izdajo uradnih dokumentov. Če ste pozorni na delo, potem obstaja možnost napredovanja v karieri. Posebnost je ena najbolj povpraševanih, zato so povsod potrebni zaposleni.