zaposlovanje

Preden se lotite zaposlitve, morate razmisliti

Preden se lotite zaposlitve, morate razmisliti

Video: EUROBANX 6 with Alan Blair and Oli Davies - CARP FISHING FULL MOVIE 2024, Maj

Video: EUROBANX 6 with Alan Blair and Oli Davies - CARP FISHING FULL MOVIE 2024, Maj
Anonim

Preden začnete z delom, si zastavite nekaj vprašanj. Najprej, zakaj to počneš. Zdi se, da je vprašanje neumno in neprimerno, toda odgovor je očiten - za zaslužek. Lahko pa prejemate denar za čas in trud, porabljen na različne načine, vendar nekateri omogočajo razvoj, medtem ko so drugi namenjeni le zadovoljevanju minimalnih potreb.

Na primer, lahko poskušate zaposliti se "v diplomi" dlje časa - na posebnosti, recimo, muzikologa ali specialista starodavnih jezikov. Toda tudi v velikem mestu je potreba po njih zanemarljiva in družine za plačo proračunskega raziskovalca na univerzi ne bo mogoče hraniti. Zato se morajo ozki strokovnjaki (zlasti humanistični strokovnjaki) prekvalificirati ali zaposliti kot prodajni svetovalci, čistilci, kurirji. Takšna prisilna zaposlitev bo zagotovila minimalno preživetje, vendar ne bo prinesla moralnega zadovoljstva.

Kljub temu je ostati na plaži, še posebej v krizi, preprosto. In to sploh ne pomeni, da boste morali za vedno opustiti svoje ambicije in svoje ljubljeno podjetje: ves svoj prosti čas mu lahko posvetite, na primer pišete članke o glasbi za spletna mesta, objavljate svoje prevode iz latinščine ali starogrščine. To pomeni, da lahko po želji vedno najdete vtičnico.

Drugo vprašanje, na katero bi morali odgovoriti sami, preden zaposlite, so življenjske prioritete.

Potem vam nihče ne bo mogel ničesar rešiti in prisluhniti morate ne sorodnikom in znancem, ampak samo svojemu notranjemu glasu. Na primer, z isto plačo ste našli službo vodje prodaje v različnih delih mesta. Na enem mestu prijazna ekipa, prijazen kuhar, vendar se boste morali lotiti dela s transferji, zato boste do 3-4 ure na dan preživeli samo na cesti. Če z ničemer niste povezani, majhni otroci ne čakajo doma ali v vrtcu ali obstajajo stari starši, ki bodo skrbeli zanje, se lahko odločite za to podjetje. Če pa je podoben položaj ponujen čez cesto ali na dveh postajališčih pred vami, čeprav s strožjim šefom, boste morda raje to posebno delo. V tem primeru boste lahko več časa namenili svoji družini, ne boste odvisni od javnega prevoza in lahko se sprehodite do pisarne. Odločitev, kje se lahko zaposlite, je odvisno od vas.

Ker za večino nas denar za denar ni le nujen del življenja, ampak vzame skoraj vse (vsaj polovico) budnega časa, kar bi bilo škoda preživeti brez možnosti, bi morali odgovoriti še na eno vprašanje. Če vas finančna situacija kot celota zadovolji, je naslednji pomemben mejnik moralna in psihološka plat. Obstaja veliko krajev, kjer lahko zaradi zaslužka najdete službo. Lahko greš celo v tujino in tam delaš. Če pa je poklic, ki ste ga izbrali, točno tisto, kar želite početi v prihodnosti, se bo zagotovo pojavilo vprašanje karierne rasti ali ustanavljanja lastnega podjetja. Konec koncev je človek lahko srečen le, ko so zadovoljene njegove psihološke potrebe: v prepoznavanju, samouresničevanju, spoznavanju novega. Če torej iščete kraj za delo brez delovnih izkušenj, vendar želite razviti svoje znanje v določenem podjetju, poskusite poiskati primerno pripravništvo po svoji specialnosti. Tudi če na začetku poti ne prinese veliko dohodka, vam bo omogočil vstop v poklic, občutek sebe v sebi in se preizkusil v svojih rokah. Sezonsko ali nizko kvalificirano delo je bilo vedno in vedno je, vendar ni vredno začeti kariere z njim.