karierno upravljanje

Delajte kot monter spuščenih stropov: povpraševanje, prednosti in slabosti, pregledi

Kazalo:

Delajte kot monter spuščenih stropov: povpraševanje, prednosti in slabosti, pregledi
Anonim

Potencialne stranke, ki naročajo postavitev spuščenih stropov, morda niti ne vedo, koliko je to mučen postopek. Od zunaj se zdi, da je vse neverjetno preprosto. Vendar pa ni dovolj splošnega teoretičnega znanja. Monter spuščenih stropov je delo, katerega tankosti obvladajo v praksi. Šele impresivne izkušnje novomeške strokovnjake spremenijo v prave profesionalce, ki so sposobni opravljati celo zapletene naloge.

Povpraševanje

Kljub dejstvu, da je poklic monterja spuščenih stropov razmeroma mlad, je že povpraševan, ustrezen in donosen.

Prvotno je bilo platno iz PVC folije. Ta tehnologija se je ohranila do danes. S to razliko, da se je zdaj število njenih oboževalcev znatno povečalo. In hkrati so postali povpraševanje monterji spuščenih stropov (pregledi stroke to potrjujejo).

Lastnosti

Vsak poklic ima svoje specifike. Katere značilnosti razlikujejo delo monterja spuščenih stropov proti ostalim?

Povedati je treba, da ima vsaka vrsta dela v tem poklicu določeno tveganje. Konec koncev moraš delati pri visokih temperaturah. To bo potrdil vsak monter spuščenih stropov. Je to delo škodljivo? Na to vprašanje lahko odgovorimo pritrdilno. Snovi in ​​materiali, s katerimi morate delati, se težko imenujejo koristni.

Druga značilnost, s katero se soočajo monterji, je velika odgovornost, ki je na njih. Podjetje, v katerem delajo, po namestitvi platna praviloma ne nosi nobenih obveznosti. Skladno s tem ne sprejema zahtevkov kupcev, ki so odkrili pomanjkljivosti, temveč jih preusmeri na monterje. Zato je treba delo namestitve platna opraviti zelo previdno. To velja za meritve in kasnejše delo z materialom, ki ga je zagotovilo podjetje.

Usposabljanje

Vsak poklic zahteva določeno znanje in spretnosti. Monter raztegljivega stropa ni izjema. Pred izpolnjevanjem naročil je treba razumeti teoretične temelje in priporočljivo je, da v praksi pridete do njihove konsolidacije.

Glede na pomembnost stroke je enostavno najti tečaje za monterje raztegljivega stropa. Na primer, pogosto jih odprejo gradbene organizacije. V tem primeru imajo študenti nekaj prednosti. Na primer možnost nadaljnje zaposlitve. Če se podjetje ne ukvarja samo z usposabljanjem, temveč tudi izpolnjuje naročila strank, ima včerajšnji študent priložnost, da se vklopi v obstoječo ekipo in ne porabi časa za iskanje kraja in anketiranje potencialnih delodajalcev.

Tudi v času usposabljanja bodoči monterji lahko iščejo potencialne stranke, oglašujejo lastne storitve med prijatelji in na družbenih omrežjih. V prihodnosti bodo morda lahko ustvarili seznam stalnih strank, če bodo delo opravili v dobri veri.

Osebne kvalitete

Opisani poklic od osebe zahteva določene lastnosti:

  1. Organizacija. Specialist mora opraviti široko paleto del, od merjenja do vgradnje. Pomembno je, da vse naredite pravočasno.
  2. Spretnosti timskega dela. Monterji raztegljivih stropov ne delujejo sami. Namestitev rezila je možna samo pri enem ali več partnerjih.
  3. Odgovornost. Kot smo že omenili, se takoj po namestitvi platna vse trditve o kakovosti naslovijo na monterja, ki je izvedel namestitev, in ne na podjetje, v katerem dela.
  4. Vzdržljivost V postopku morate uporabiti težko plinsko pištolo in nato potegniti platno.

Prednosti in slabosti

Med pozitivne lastnosti tega poklica spadajo:

  • Povpraševanje. To vam omogoča, da hitro najdete prosta delovna mesta in ne ostanete brez dela tudi v kriznih časih.
  • Obeti. Kakovostno opravljate svoje delo, lahko zaposlite bazo rednih strank in nato sestavite svojo ekipo in ne delate za zunanje podjetje.

Slaba stran je odgovornost. Konec koncev je po namestitvi napetostnega spleta odgovoren za napake, ki so se pojavile.

Dolžnosti

Delo monterja spuščenih stropov poleg namestitve platna vključuje izvedbo še nekaterih drugih ukrepov:

  1. Pred namestitvijo preverite napake rezila.
  2. Priprava prostora za namestitev raztegljivega stropa. Ta postopek vključuje demontažo svetilk in voznikov, namestitev baget in nekatere druge dejavnosti.
  3. Namestitev napeljav in okov po vgradnji stropa.
  4. Popravila. Lahko vključuje odtekanje vode po puščanju, odstranitev ureznin ali popolno zamenjavo rezila.

Kako poteka delo?

Monter spuščenih stropov se takoj ne vključi v postopek.

Ko se stranka obrne na specializirano podjetje, mu najprej ponudi, da izpolni vse formalnosti. Zlasti podpišite pogodbo o opravljanju storitev in opravite predplačilo. Po teh preprostih korakih monterji spuščenih stropov začnejo svoje delo. Vsa dela so sestavljena iz več stopenj:

  • Meritve.
  • Priprava sten.
  • Namestitev baget.
  • Namestitev platna.

Meritve

Iz tega se pravzaprav začne celotno delo monterjev. Najprej, ko zaženete nov objekt, morate opraviti meritve. Običajno to delo izvajajo isti strokovnjaki, ki so naknadno vključeni v namestitev platna. S tem pristopom se izognete spornim situacijam, ko so monterji dobili napačne informacije in zaradi tega trpi končna kakovost opravljenega dela.

Torej, prva prednostna naloga je pravilno izračunati dimenzije platna, ki se bodo pozneje spremenili v raztegljiv strop.

Priprava sten

Nato morate pripraviti sobo, orodje in potrebščine. Prva dolžnost monterja spuščenih stropov je preučiti stene, na katere bodo pritrjene baguete. Niso dovoljene praznine, ki se lahko na primer skrijejo pod ploščicami. Če so prisotni, se lahko pojavi neprijeten trenutek, ko novo nameščeni raztezni strop pade na stranko. Zato je pomembna naloga monterja ne le odkrivanje, temveč tudi odpravljanje napak na steni, če obstajajo.

Namestitev Baguette

To je dokaj preprost postopek, s katerim se lahko spoprime celo en monter, ki dela brez partnerja. Vse, kar je res pomembno, je pravilno postaviti vodoravne pike na steno, tako da se platno raztegne popolnoma enakomerno, če stranka ni izrazila posebnih želja.

Spletna namestitev

Prav tako je treba v fazi pogajanj s stranko dogovoriti število dovoljenih odprtin v stropu, ki bodo namenjene razsvetljavam. To je pomembno, saj mora monter pri namestitvi raztegljivega stropa vedeti, katere naprave in v kakšni količini bodo nad njim.

Stropna napetost je najbolj kritičen del dela inštalaterja. Običajno sta v tem procesu vključena dva specialista, včasih trije. Če želite namestiti platno, morate temperaturo zraka v sobi segreti na približno 80-90 stopinj.

Za ogrevanje zraka monterji spuščenih stropov uporabljajo toplotne puške. Celoten postopek zahteva povečano skrb zaradi nevarnosti vžiga. Vse naprave, ki so zasnovane za namestitev raztegljivega stropa, morajo biti odporne na toploto, tako da ni težav z njihovo uporabo.

Ugasniti

Po napenjanju platna morate znižati temperaturo zraka na normalno sobno temperaturo. V tem primeru se platno stisne, raztegne in poravna, tako da postane popolnoma gladko.

Zanimivo je, da podjetje sprejema trditve o kakovosti stropa le, če so pred namestitvijo odkrili napake na platnu.

Ocene

Monter stropov za raztezne strope je poklic, o katerem ni soglasja. Med njegovimi prednostmi strokovnjaki izpostavljajo povpraševanje. To omogoča najti ustrezna prosta delovna mesta na trgu dela brez nepotrebnih težav in čim prej začeti izpolnjevati naloge, namesto da bi podprli pragove potencialnih delodajalcev v upanju, da bodo postali prosta delovna mesta.

Možnost hitrega učenja tega poklica privabi tudi potencialne monterje. Za nekaj časa se lahko udeležite specializiranih tečajev ali običajnega pripravništva in se spremenite v vajenca pri bolj izkušenem mentorju.

Seveda ni vse odlično v delu monterja spuščenih stropov. Naletite lahko na različne stranke. V tem primeru podjetje po namestitvi spuščenega stropa prenese vso odgovornost na monterja. V primeru napak bo moral rešiti konflikt s stranko. Poleg tega je namestitev spuščenih stropov timsko delo. Vsi ne ustrezajo tej možnosti.