povzetek

Življenjepis za vzorčevalce: nasveti za iskalce zaposlitve

Kazalo:

Življenjepis za vzorčevalce: nasveti za iskalce zaposlitve

Video: ePriročnik za iskalce zaposlitve Spleti svojo kariero 2024, Maj

Video: ePriročnik za iskalce zaposlitve Spleti svojo kariero 2024, Maj
Anonim

Poklic skladiščnika je že dolgo v povpraševanju. Danes ni izgubil pomembnosti, delodajalci so vedno cenjeni, pošteni, kompetentni, pozorni in odgovorni skladišča. Če so zgornje lastnosti prisotne, potem razmislite o obvladovanju tega poklica in preučite vzorčni življenjepis skladiščnika, ki vam bo v prihodnosti lažje pomagal zaposliti.

Poklicne značilnosti

Verjetno vsi vedo, kako izgledajo skladišča. To je jasno strukturirana enota v kateri koli organizaciji, nekakšna ploščad z regali, na katerih se hranijo surovine za proizvodnjo ali končni izdelki.

Delo skladiščnika vključuje predvsem upoštevanje reda in trgovske soseske (če govorimo o živilskih izdelkih) na njihovi strani. Poleg tega ne pozabite na odgovornost za premoženje delodajalca. Ni važno, kaj bo shranjeno na spletnem mestu, koliko, skladiščnik je odgovoren za prejem izdelkov, njihovo postavitev na polico, skladiščenje in dostavo.

Odgovornosti skladiščnika

Kakšna je odgovornost skladiščnika:

  • organizirati dajanje blaga na police;
  • voditi evidenco o prevzemu in dostavi blaga;
  • poznati vodenje evidence;
  • delo z računi in aplikacijami;
  • nenehno upoštevajte količino blaga v skladiščih in spremljajte roke njegove uporabe, če je le-ta omejena.

To so glavne odgovornosti skladiščnika, za življenjepis morate navesti svoje sposobnosti. Včasih pa naloge skladiščnikov vključujejo pobiranje blaga ali razkladanje in natovarjanje.

Takšno delo je bolj primerno za delavne ljudi, ki imajo dovolj volje za vsakodnevno popolno dokumentacijo in vodenje evidence. A brez tega ni mogoče storiti, ker je odgovoren skladiščenec.

Kdo ustreza stroki

Vsako delo zahteva od prijavitelja osebne in poklicne lastnosti. Preden iščete vzorčni življenjepis skladiščnika, morate upoštevati nekaj nians. Prvič, delodajalci sprejemajo iskalce zaposlitve s srednjo ali specializirano srednjo izobrazbo. Drugič, v dobi visoke tehnologije je računalniško znanje potrebno vsaj na ravni samozavestnega uporabnika, saj se lahko med pripravništvom izvede tesnejše seznanjanje s programom.

Večina delodajalcev raje vidi močne moške, ki so fizično sposobni obvladati naloge nakladalca kot skladiščnika, čeprav v mnogih organizacijah ženske zaupajo odgovorno delo in jim dodelijo več podrejenih delavcev. Drug odtenek je zdravniški pregled zaradi sposobnosti finančne odgovornosti iz zdravstvenih razlogov.

Zahteve za vlagatelja

V različnih podjetjih lahko delodajalci predložijo različne zahteve. Vendar obstajajo določene spretnosti skladiščnika, uporabne bodo za življenjepise. Na primer, pridobitev ekonomske ali računovodske izobrazbe bo velik plus v korist kandidata. Če imate delovne izkušnje, znanje računalniškega programa in sposobnost vodenja evidenc, vendar ni visokošolske izobrazbe, potem bo delodajalec najverjetneje delodajalca izbral za zaposlenega v skladišču.

Kljub temu, da poklica skladišča ne moremo imenovati prestižnega in visoko plačanega, so zahteve po njem precej stroge. Za življenjepis je potrebno poznati vse dolžnosti skladiščnika, da bi izpolnili pričakovanja delodajalca in se v preizkusnem obdobju uveljavili kot odgovorna oseba.

Povzetek Povzetek

Zdaj si lahko podrobneje pogledate vzorčni življenjepis skladiščnika:

  • Osebni podatki: priimek, ime, priimek in kontaktni podatki - naslov, telefon, e-pošta.
  • Opišite svoj cilj, to je pridobitev položaja skladiščnika, za katerega imate delovne izkušnje, osebne lastnosti, izobrazbo.
  • Izobraževanje: navesti je treba ime izobraževalne ustanove in leto študija.
  • Dodatno izobraževanje, informacije o prehodu tečajev usposabljanja.
  • Izkušnje: navedite zadnje mesto dela in trajanje v letih na položaju, ki je bilo del nalog.

Vzorčni življenjepis skladiščnika pravzaprav ni pogoj za zaposlitev, saj se lahko napiše v brezplačni obliki. Toda danes številne organizacije kandidati ponujajo, da izpolnijo vprašalnik in nato opravijo intervju ali testirajo po presoji uprave.

Dodatne informacije

Med dodatnimi informacijami morate navesti svoje osebne lastnosti. Delo skladiščnika je na primer povezano z odgovornostjo, zato je imeti kandidat s to kakovostjo predpogoj. Delati boste morali tudi v timu, oziroma potrebovali boste družabnost in odzivnost.

Še posebej so cenjeni delavci brez slabih navad, ki vodijo aktiven življenjski slog, o čemer je treba obvestiti tudi potencialnega delodajalca. Odpornost na stres in sposobnost reševanja konfliktnih situacij pričata o železnem zdravju in sposobnosti osredotočanja na pomembnejše zadeve. Če imate vozniško dovoljenje, se lahko navede tudi to dejstvo.

V zaključku svojega življenjepisa lahko navedete eno ali več svojih pomanjkljivosti, vendar le tiste, ki ne bodo vplivale na uspešnost kandidata. Pravzaprav je vse odvisno od osebe in lastnega podjetja.

Samostojno sestaviti življenjepis prodajalca ni tako težko, primer je samo za informacije. Pomembno je, da sami naredite kakovostno "oglaševanje", ampak tudi izračunajte svoje resnične zmožnosti in sposobnosti.