karierno upravljanje

Specialist za carinjenje

Specialist za carinjenje

Video: Carinjenje bez papira 2024, Maj

Video: Carinjenje bez papira 2024, Maj
Anonim

Zahodne države poznajo koncept carinskega posrednika že več kot sto let. O takšnem storitvenem sektorju smo govorili šele po razpadu Unije. Strokovnjak za carinjenje je danes v svetu dokaj iskan in zelo plačan poklic.

Podjetja, ki poslujejo na zunanjem gospodarskem trgu, zahtevajo dostavo blaga na določeno točko ob določenem času in ob popolni varnosti. V tem primeru mora tovor iti s priloženo dokumentacijo in brez različnih kazni. Vendar se ne more vsako podjetje pohvaliti z zaposlenimi na tej ravni. Zato vam bo v takšnih primerih prišel prav specialist za carinjenje.

Njegovo področje dejavnosti vključuje:

- zastopanje interesov stranke pri carinah, carinskih operacijah v njegovem imenu;

- deklaracija blaga;

- posredovanje potrebnih dokumentov in informacij o tovoru posebnim organom;

- plačilo carin, DDV, trošarin;

- včasih delo na carini zahteva osebno prisotnost posrednika med pregledom blaga, kar omogoča, da se ta postopek izvaja veliko hitreje;

- izvajanje pravnih nasvetov, med katerimi stranka razloži posebnosti zakonodajnega okvira.

Ne glede na način prevoza tovora - po morju, kopnem ali zraku mora specialist za carinjenje pravilno predstaviti sistem prevoza blaga na poti. Ker včasih uvoženo blago lahko zelo poveča ceno zaradi plačila davkov, carin, potrebnih dovoljenj. In ta dogovor za poslovneža ne bo imel smisla. Carinski posrednik bi moral to predvideti in stranko opozoriti.

Kaj je potrebno za zagotavljanje te vrste storitev? Zahteva je, da se v register carinskih posrednikov vpiše obrazec in dovoljenje za to vrsto dejavnosti. In:

1. Prisotnost najmanj dveh ljudi s potrdilom specialistov ustreznega profila. V tem primeru morate biti državljan Rusije, imeti visoko izobrazbo in svoje znanje potrditi s kvalifikacijskim izpitom.

2. Politika zavarovanja odgovornosti v primeru škode strankinega premoženja ali kršitve pogodbe z njim. Zavarovalna polica mora v vsakem primeru jasno določiti jamstvo za škodo.

3. Zagotavljanje zavarovanja za plačilo različnih davkov in carin v višini najmanj enega milijona evrov po tečaju Narodne banke. Sprejemljiva je tudi bančna garancija, prenos zneska denarja v potrebnem znesku na račun FCS, garancijska pogodba.

4. Organizacija ne bi smela imeti statusa državne ustanove.

5. Odsotnost dejstev, ki so med letom privedle upravno odgovornost za kaznivo dejanje na tem področju dejavnosti.

6. Ne bi smeli obstajati zaostali plačila carine v višini več kot 500.000 rubljev.

Strokovnjak za carinjenje deluje v okviru carinskega zakonika carinske unije in zveznega zakona o carinski ureditvi v Ruski federaciji, ki dopolnjuje carinski zakonik.