zaposlovanje

Delo kot bager: lastnosti poklica, delovne obveznosti, plače

Kazalo:

Delo kot bager: lastnosti poklica, delovne obveznosti, plače
Anonim

Bager je večnamenski stroj za premikanje zemlje, zasnovan za izkop. V sodobni gradnji se uporablja povsod, vendar ne pozabite, da bi moral nekdo nadzorovati katero koli opremo. Prav to je delo bagerja.

Delovne odgovornosti in značilnosti poklica

Voznik bager je visoko usposobljen specialist s posebnimi osebnimi lastnostmi. Najbolj cenjeni so zaposleni, ki lahko upravljajo z različnimi modeli opreme. Zastopnik tega poklica je dolžan odlično razumeti napravo opreme, na kateri dela, in biti sposoben samostojno vzdrževati in popravljati z manjšimi okvarami. Voznik bager mora biti dobro seznanjen z vrstami tal in njihovimi lastnostmi. Delo kot bager zahteva odgovornost, pozornost in hitrost odziva. Ne pozabite, da lahko že najmanjša napaka pri delovanju tako velikega stroja povzroči znatne materialne izgube, pa tudi povzroči nevarnost za življenje upravljavca bager in ljudi okoli njega.

Kakšno izobrazbo potrebuje voznik bagerjev?

Za nadzor bagerja so dovoljene osebe s potrdilom, ki potrjuje usposobljenost državnega vzorca. Specializirano srednješolsko izobraževanje je potrebno, če ni osnovno, bo potrebno tudi približno šest mesecev preživeti na profilnih tečajih, ki jih ponujajo številni izobraževalni kompleksi. Delo kot bager vključuje resne fizične napore in zaradi tega izključno moške. Specialist, ki upravlja s tovrstno gradbeno opremo, mora imeti dober očesni in vizualni spomin. Potrebna je tudi možnost, da ostanemo mirni v ekstremnih situacijah. Upoštevajte, da ima ta poklic številne zdravstvene omejitve. In vsi delujoči vozniki bagrov redno opravljajo posebno zdravniško komisijo.

Značilnosti poklica in višina plač

Delo kot bager najpogosteje vključuje urnik izmene, v tem primeru na eni enoti opreme izmenično delata dva specialista. Hkrati je povprečna raven plač v okviru tega poklica za Moskvo 50 tisoč rubljev na mesec, za regije - 20-25 tisoč rubljev. Visoko usposobljeni strokovnjaki te panoge so povprašeni na vseh področjih naše države, vendar se zaradi razlik v plačah mnogi raje odpravijo na delo zunaj svojega domačega kraja. Na primer, celo specialist srednjega nivoja, ki dela kot bager v Moskvi, lahko prinese 100 tisoč rubljev na mesec ali več, medtem ko je v Ryazanu skoraj nemogoče zaslužiti več kot 50 tisoč rubljev. Nekatera podjetja ponujajo tudi razpored izmene, in sicer standardno različico: dva delovna meseca in en mesec počitka. Delo kot bager na severu je zaradi podnebnih razmer težko, hkrati pa zelo plačano. Poleg tega delodajalec skoraj vedno brezplačno zagotavlja udobno nastanitev in hrano.