zaposlovanje

Opravilo "Oglas za plakat": Pasti iz preproste objave

Kazalo:

Opravilo "Oglas za plakat": Pasti iz preproste objave

Video: WORLD'S BEST AQUARIUMS OF THE YEAR - IAPLC 2020 REVIEW FROM GREEN AQUA 2024, Maj

Video: WORLD'S BEST AQUARIUMS OF THE YEAR - IAPLC 2020 REVIEW FROM GREEN AQUA 2024, Maj
Anonim

Na internetu, časopisih in revijah za zaposlovanje je pogosto mogoče najti oglas: „Delo za študente: plakat. Urnik je brezplačen. " Delo se na prvi pogled zdi preprosto in privlačno. Sprehodite se po območju zase, objavljate objave. Toda … Malo ljudi ve, da ti delavci najpogosteje ostanejo brez plače. Ker ne vedo: tudi tako preprost položaj ima navodila. Vsi delodajalci o njih ne poročajo študentom. In potem bodo za neizpolnitev dolžnosti kaznovani. Ali pa, če delodajalec ne zavede, jih policija lahko kaznuje zaradi postavljanja letakov na napačna mesta. Da bi delo, ki "objavlja oglase", prineslo vsaj majhen dohodek, je treba k zaposlitvi pristopiti zelo resno.

Opis dela

Plakate za delo je enostavno najti. Težje je prav. Tudi začasni delavec bi se morali delodajalci seznaniti z navodili, ki določajo glavne točke njegovega dela.

Vlagatelj mora vedeti: samo vodja oddelka ali oddelka ima pravico najeti palico. Možakar, ki se drži, se mu podre. Izvajati bi moral priporočila drugih nižjih voditeljev le, če niso v nasprotju z navodili neposrednega nadrejenega. Naloga objavljanja oglasov pomeni potrebno znanje:

  • Lokacija panojev, poti med njimi.
  • Pravila za objavljanje oglasov.
  • Pogoji plačila za njihovo delo.
  • Lastne pravice in obveznosti.

Če delodajalci vsaj nekako predstavijo prosilce slednjim, le redko spregovorijo o pravilih spoštovanja. In obstajajo.

Pravila objavljanja

  • Eden od členov upravnega zakonika neposredno navaja: za namestitev na napačna mesta se plača globa do 2500 rubljev, ki jo lahko poveča lokalna zakonodaja. Zakon o oglaševanju pravi isto. To pomeni, da je za delo pri objavljanju oglasov potrebno natančno poznavanje krajev, kjer letaki niso prepovedani.
  • Nekatera mesta imajo svoje zakone o oglaševanju, s katerimi se ne boli seznaniti, preden se začnejo. Naloga objavljanja oglasov ni tako preprosta, kot se sprva zdi.

Obstaja še ena subtilnost. Če letake postavite samo na primerna mesta, potem nanje ne bo odziva. Zato izkušeni nalepke priporočajo, da jih postavite na stene hiš, dostopna vrata, drogove, vitrine. Toda … To je, prvič, v nasprotju z zakonom. Drugič, lokalni prebivalci lahko takšnega palčka preprosto premagajo. Zaključek: delo »objavljanja oglasov« zahteva iznajdljivost in sposobnost hitrega sprejemanja odločitev. To je preprosto potrebno, saj standardna navodila zelo jasno kažejo, da je za nalepko odgovorna osebno:

  • kršitev določb, ki določajo delovanje podjetja;
  • nepravilno opravljanje svojih nalog (na primer kršitev zakona);
  • nastala materialna škoda (zlasti jih bodo na lastne stroške prisilili, da na steno, na katero je zataknil oglas, naslikajo steno).

Delo "Plakat oglas" prinaša peni. Preden se lotite, dobro razmislite, ali morate to storiti.