karierno upravljanje

Koliko pasjega lahko dobite v Moskvi in ​​drugih mestih.

Kazalo:

Koliko pasjega lahko dobite v Moskvi in ​​drugih mestih.

Video: This is so CAPTIVATING! - Dimash Kudaibergen - WAR & PEACE 2024, Julij

Video: This is so CAPTIVATING! - Dimash Kudaibergen - WAR & PEACE 2024, Julij
Anonim

Minili so dnevi, ko so koga odpeljali do vodnikov psov. Zdaj je nujno srednješolsko specializirano izobraževanje iz specialnosti kinologija. In to je minimum. Prednost imajo strokovnjaki z višjo kinološko izobrazbo.

Vsak lahko zahteva. In koliko dobi vodja psov? Kako so plačani? O tem bomo govorili v članku.

Kdo je vodja psov?

To je človek, ki trenira pse. In kaj, ali to zahteva visoko izobrazbo, bo nekdo ogorčen. Da potreba. Ker morate poznati fiziologijo in psihologijo psa, da razumete, kako "narediti" žival. Na čem temelji usposabljanje? Kdo ve odgovor? Na brezpogojne reflekse. Z njihovo pomočjo razvijejo preproste kondicionirane reflekse, nato pa zapletene. In šele takrat se oblikuje repertoar obnašanja psov. Vse to se uči na univerzah, kjer obstaja posebnost "kinologija".

Kakšna je njegova odgovornost?

Koliko oskrbniki psov dobijo v policiji? Preden odgovorite na to vprašanje, se pogovorimo o njihovih odgovornostih.

Trener psov je v celoti odgovoren za psa, ki je nanj pripet. Kaj pomeni "priloženo"? Ko pripravniki vstopijo v službo, dobijo psa, s katerim bodo v prihodnosti postali partnerji. Z istim psom pripravnika pošljejo na študij v kino šolo Ministrstva za notranje zadeve. To je Rostov na Donu ali Ufa.

Torej, na ramenih "učitelja psov" leži odgovornost za usposabljanje, nego in hranjenje hišnega ljubljenčka. Ampak ne samo enega od njegovih psov, ne. Med svojo izmeno inštruktor sprehaja, hrani in skrbi za vse pse v psarni.

Se zdi enostavno? Ko ducat lajajočih psov sedi v ograjenem prostoru in želi sprehoditi in jesti, storitev ne bo videti enostavna. In zapomniti se morate, da obstajajo taki psi, ki hodijo sami, ker ne prenesejo sorodnikov. Medtem ko boste vse sprehajali po posebni ploščadi, medtem ko boste hranili in opravljali inšpekcijski pregled živali, boste pozabili na enostavno servisiranje. In nihče ni odpovedal terenskih izletov.

Koliko oskrbnik psov dobi za svojo storitev? Brez težav nadaljujemo z odgovorom na to vprašanje.

Plača zaposlenih po regijah

Tako smo šli do glavne stvari - cene izdaje. Kolikšna je plača vodnikov psov-policajev? In za tiste, ki delajo zase? Razmislimo.

Povprečna plača vodnikov psov v Rusiji je trideset tisoč rubljev. Koliko pasjega pasa lahko dobite v Moskvi in ​​Sankt Peterburgu? Te regije so najbolj plačane: v Sankt Peterburgu "pasji svetovalec" prejme približno sedemindvajset tisoč. Moskva zaseda drugo mesto, tu je zaslužek pasjih oskrbnikov v regiji petintrideset tisoč.

Murmanski strokovnjaki imajo dobre plače, kaže statistika. Malce ne doseže Moskva: dvaindvajset tisoč rubljev. Četrto mesto zaseda Novosibirsk, kjer oskrbnik psov zasluži devetindvajset tisoč rubljev. In zapre naše TOP-5 plače policistov za ravnanje s psi Karelia. Tam bo plača specialista šestindvajset tisoč rubljev.

Kar se tiče drugih mest, se plača ne dvigne nad petindvajset tisoč. Na primer, v Jaroslavlju upravljavec psov prejme enaindvajset tisoč. V nekaterih regijah Rusije je plačilo takšne delovne sile približno petnajst tisoč.

Zdaj imamo predstavo o tem, koliko ljudi, ki v Rusiji vodijo pse, dobijo v policiji.

Če delaš zase

Če ste daleč od kinološkega sveta, potem ne verjemite tistim, ki trdijo, da imajo rejci čistokrvnih psov sto tisoč rubljev na mesec.

Seveda, če hranite vrtec 10-15 kujk, ki jih pletite dvakrat letno, torej v vsakem estrusu, je to lahko resnično. Koliko pa boste morali vložiti v oglaševanje v vrtcih? To se nanaša na pasje razstave. Sem prištejemo še stroške krme, veterinarske storitve, parjenje.

Tisti, ki verjamejo v takšno plačo, se mudi, da bi razočarali. Ni tako donosno - plemenski psi. V prehrano noseče psice in vzdrževanje mladičkov se vloži več, kot se na koncu dobi. In koliko morate vložiti v oglaševanje bodoče mame že dolgo pred rojstvom mladičkov je strašljivo predstavljati.

Koliko mesečno prejme vodja psov, ki se ukvarja z zasebnim izobraževanjem? Na različne načine je vse odvisno od regije in imena strokovnjaka. Če ga poznajo v kinoloških krogih, lahko za trening vzame vsaj en in pol do dva tisoč rubljev. Toda treba je zrasti na to raven. Izhodišče - petsto rubljev za eno lekcijo poslušnosti.

Obtoženi imajo nižje plače. En trening stane približno tisoč in pol tisoč rubljev.

Obdelovalci lahko v sezoni računajo na trideset do petdeset tisoč mesečno. To so pomladni in poletni meseci, ko se začnejo razstave psov. Toda to so v kinološkem svetu dobro uveljavljeni upravljavci. Novinec verjetno ne bo zaslužil deset tisočakov za celo sezono.

Koliko pasjih klopov deluje zasebno, zdaj vemo.

Zaključek

Glavni namen članka je bralcu sporočiti plače vodnikov psov in policistov v različnih regijah Rusije. Večina plača v Sankt Peterburgu in Moskvi.

Zasebni trenerji psov, obtoženci in skrbniki zaslužijo drugače. Vse je odvisno od stopnje spretnosti ravnatelja psov in od tega, kako dobro ga poznajo v pasjem svetu.

Cilj je dosežen, vemo, koliko dobi vodja psov.