karierno upravljanje

Ste veseli, da ste napredovali? Slabosti napredovanja v karieri, o katerih večina šefov ne govori

Kazalo:

Ste veseli, da ste napredovali? Slabosti napredovanja v karieri, o katerih večina šefov ne govori

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

Kariera je za mnoge ljudi eden glavnih ciljev v življenju. Toda včasih se izkaže, da povečanje ne prinaša užitka. Zakaj se to dogaja? Zakaj zaposleni, ki se želijo povzpeti na karierni lestvici, začnejo doživljati razočaranje. Tu so odgovori na ta vprašanja.

Kraj dela

Za popolno zadovoljstvo samo rast kariere ni dovolj. Da si lahko na vsak način srečen, moraš imeti rad svoje delo. Na primer, šef vam naroči, da rešite pomembne naloge in pripravljen vas je imenovati na odgovorno mesto. Toda hkrati vam ni všeč podjetje, njegova usmeritev in politika. V tem primeru vas kariera ne bo približala zastavljenemu cilju.

Delovno in osebno življenje

Zadovoljeni ste z urnikom in plačo, spopadate se z dodeljenimi funkcijami. Toda šef vas vidi kot svojega pomočnika in ga želi imenovati na odgovorno mesto. Razumete, da boste morali nameniti več časa delu, ostati pozno do vikenda in se žrtvovati. Osebno življenje bo v tem primeru šlo mimo, na to pa še niste pripravljeni.

Sladkor na koncu: čajni kramp za pivo čaja iz vrečke

Z novo barvo lahko sami spremenite barvo predmetov: novost iz sveta znanostiNa sliki sem videl deklico in razumel, zakaj se počutim prazno (test)

Zdi se dilema: pristati na predlog (ki ga mimogrede ne moremo zavrniti, ker te šef vidi na drugem položaju) ali odnehati, saj je osebno življenje prednostna naloga.

Stres in utrujenost

To razumete s povečanjem zaposlenosti in odgovornosti. Kot rezultat tega boste morali rešiti zapletene težave, ki jih bo treba veliko delati. Fizično ste že utrujeni in čutite, da ni nobene moralne moči, da bi se spoprijela z vsem. Zato vas ta predlog zmede: ali žrtvujete svoje telesno in duševno zdravje ali zavrnete predlagani položaj, kar lahko privede tudi do zapletov pri komunikaciji z vodstvom.

Poklicni odnos

Danes imate odličen odnos z vsemi sodelavci. Nisi prepričan, da se ne bodo spremenile po vstopu na vodilno mesto. Z ljudmi se počutite precej udobno: v službi in zunaj nje komunicirate, se obiskujete, obhajate pomembne dogodke. Kako se bo odnos nadalje razvijal? To je vprašanje, ki vam ne omogoča uživanja v promociji.

Kako narediti čokoladne žličke za kakav: je zelo okusen, recept pa preprost

Kako izgleda moški, ki je ukradel srce Gisele Bundchen: nove fotografije paraPar se je odločil za ločitev, a v matičnem uradu čakajo na spravo

Partnerjeva ljubosumnost

Bodite pripravljeni na dejstvo, da se lahko reakcija na vaš partner v porastu zmeša. Obstaja veliko primerov, ki kažejo na ohlajanje razmerja po tem, ko je bil eden od zakoncev imenovan na vodilno mesto. Zdi se čudno in nesmiselno, vendar se pojavljajo takšni primeri. Ljubosumje na to, da je drugi polčas dosegel več, je naravna reakcija nekaterih partnerjev.

Potovanja

Ni vedno promocija pomeni banalen prenos v drugo pisarno. Včasih je to posledica stalnih poslovnih potovanj (pomembne težave morate rešiti s partnerji iz drugih regij ali držav). Niso vsi pripravljeni na neskončna potovanja in pomanjkanje ustreznega znanega udobja. Če ste navajeni na domače okolje in ustaljen urnik, bo to za vas problematično.

Dolgo pričakovani dedič: Quentin Tarantino je prvič postal oče pri 56 letih

8 priljubljenih destinacij Portimao: najlepša plaža na PortugalskemNovo milijonar je kupil dve razkošni graščini

Selitev

Zelo pogosto promocija pomeni selitev v nov kraj bivanja. In če imate družino, je to lahko problematično. Partner ima na primer tudi stalno zaposlitev, otroci hodijo v vrtec ali šolo, na katero so že navajeni. Kako bo na novem mestu, ali bodo všeč vsem gospodinjstvom, ali se boste lahko navadili na nove pogoje - to je nepopoln seznam vprašanj, ki se bodo takoj pojavila pred vami.

Dvomljive sposobnosti

Ko ste že dolgo na svojem položaju, se že počutite kot profesionalec. Toda ali ta občutek ne bo izginil, ko vam bodo zaupane odgovornejše naloge? Morda boste zaradi tega dvomili v svoje sposobnosti. In to je pot do razvoja nezadovoljstva in nižje samozavesti, kar lahko negativno vpliva na vaše telesno in duševno počutje.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini