povzetek

Dopis o prostem delovnem mestu: primer pisanja

Kazalo:

Dopis o prostem delovnem mestu: primer pisanja

Video: CPA Marketing 2020: 127 USD / DAN z Adworkmedia + MOJ GIVEAWAY (POLNA Vadnica za začetnike) 2024, Maj

Video: CPA Marketing 2020: 127 USD / DAN z Adworkmedia + MOJ GIVEAWAY (POLNA Vadnica za začetnike) 2024, Maj
Anonim

Iskanje zaposlitve se zdaj vse bolj širi v internet. Oglasi na drogovih in oglasnih deskah, časopisih, celo ustnih ust se zdaj izgubljajo pri specializiranih internetnih virih. In kot doslej je število prostih mest nekajkrat manjše od števila prijavljenih na njih. Za izstopanje iz množice in za konkurenčnost med drugimi iskalci zaposlitve kandidati vse pogosteje uporabljajo spremna pisma za življenjepis. Ta članek razčlenjuje primer spremnega pisma na delovnem mestu

Ali je potrebno spremno pismo?

Takoj morate opraviti rezervacijo - spremna pisma ni obvezen element za večino prostih mest, brez tega ne morete. In mnogi kandidati dobijo po načelu: "Vse, kar je potrebno, je zapisano v mojem življenjepisu. Menim, da ni treba ponavljati iste stvari delodajalcem. " Prvič, spremna pisma ni ponovitev življenjepisa in drugič, "tem delodajalcem" ni mogoče razložiti, zakaj ste najboljši, potem pa ne bi smeli kriviti "trga divjega kapitalizma", ko med vsemi možnimi kandidati izberejo drugega kandidata kažejo malo več zanimanja za določeno delo.

Spremno pismo - kaj je to?

Spremno pismo je besedilo, ki je priloženo glavnemu življenjepisu prosilca. Odseva dejstva, ki niso vključena v glavno besedilo življenjepisa ali tista, na katera želi kandidat posvetiti večjo pozornost delodajalcu.

Ta dejstva se lahko nanašajo na obstoječe spretnosti, osebne lastnosti, željo po konkretnem delu na tem podjetju / področju, določene izkušnje. Tudi v spremnem pismu na odgovor na prosto delovno mesto (primer je naveden v članku) so navedeni podatki, ki ne ustrezajo glavnemu življenjepisu.

Naloga za spremno pismo

Namen te predstavitve je pritegniti pozornost vodje ali zaposlenega oddelka za kadre, ki bo analiziral prispele življenjepise. Spremno pismo za odgovor na prosto delovno mesto (primer je predstavljen spodaj) poudarja določene lastnosti kandidata, njegovo motivacijo in sposobnost, da se drži poslovnega sloga komuniciranja.

V tem primeru je spremno pismo nujno

Obstaja več možnosti:

  1. Zahteva delodajalca To je navedeno v opisu, na primer: "Spremno pismo za odgovor na prosto delovno mesto je obvezno."
  2. Kandidat nima izkušenj. Absolutno "zeleni" diplomanti ali samo ljudje, ki svojo kariero začnejo prvič, lahko delodajalcu razložijo le s spremno pismo, zakaj se bodo spoprijeli z nalogami, opisanimi v opisu.
  3. Zanimivo je točno določeno podjetje ali prosto delovno mesto - zaposlitev v tem kraju je za prijavitelja zelo pomembna.
  4. Sprememba dejavnosti. Če se zaposleni s prodajo ukvarja deset let, je priporočljivo razložiti, kakšna je njegova želja, da uveljavi položaj ekonomista.
  5. Če na določenem področju ni izkušenj ali pa je kandidat dobeseden. V obeh primerih ima delodajalec vprašanja. V prvem primeru ni jasno, ali ima kandidat koncept kontrolne funkcije; ali je imel izkušnje z vodenjem manjše skupine, kaj ve o sistemu mentorstva itd. V drugem - zakaj prosilec, ki je prejšnja leta delal na primer direktor maloprodajne trgovine, zdaj trdi, da je navaden prodajni pomočnik. Kaj je razlog za tako zmanjšanje njihovih ambicij?
  6. Prosto mesto v velikem tujem podjetju. Običajno takšna podjetja čakajo na spremna pisma, da se privzeto odzovejo na prosta delovna mesta, saj je v razvitih državah to običajna praksa.

Kje ustvariti spremno pismo

Spremno pismo lahko napišete neposredno na spletnem mestu. Glavni internetni viri za iskanje zaposlitve takoj po pošiljanju odgovora delodajalcu ali pred tem ponudijo pojavno okno "Napišite spremno pismo". Nekateri iskalci zaposlitve lažje sestavijo glavno predlogo neposredno na svojem računalniku v katerem koli urejevalniku besedil in jo kopirajo in prilepijo v obliko, ki jo spletna mesta ponudijo, potem ko jo po potrebi uredite za določeno prosto mesto. Prav tako lahko kandidat svoj odgovor pošlje neposredno preko spletne strani podjetja.

Struktura pisma

Struktura pisanja takega pisma je ena - to je pozdrav, glavni del in poslovitev:

  1. Lep pozdrav. V tem delu je predstavitev vlagatelja in pojasnilo o tem, kaj pravzaprav piše. Predstaviti se je treba uradno, v poslovnem slogu, ne da bi uporabljali slengonske ali pomanjševalne besede.
  2. Glavni del. Najpomembnejši del spremnega pisma na delovnem mestu. Tu se lahko besedilo, odvisno od situacije, razlikuje. Vse je odvisno od tega, kaj želi določen iskalec zaposlitve povedati potencialnemu delodajalcu. Glavna naloga je, da izstopate, prepoznate svoje prednosti, pokažete željo in željo po delu.

V tem delu lahko določite:

  • Motivacija - zakaj se življenjepis pošlje prav temu podjetju; zakaj je ta položaj in te naloge zanimiva.
  • Njihove ključne spretnosti in sposobnosti so tiste, kar lahko vlagatelj zadovolji zahteve stranke.
  • Nekatere osebne lastnosti so standardni stavek: "Odporen sem na stres in odgovoren" kadrovski strokovnjaki ne zaznavajo več, kar je mogoče najti v vsakem življenjepisu.

Tu je treba izpostaviti tiste lastnosti, ki niso prisotne samo pri določenem kandidatu, ampak bodo tudi na tem položaju prinesle koristi. Pedantnost in natančnost za blagajnika je dobra, vendar za umetnika-okrasitelja ne bosta imela velikega plusa. Za ustvarjalne poklice je bolje navesti lastnosti, ki bodo na tem področju koristile, kot je na primer sposobnost kreativnega razmišljanja.

3. Zbogom. Na tej stopnji se vlagatelj poslovita, zahvaljuje se za pozornost in navaja, kako je bolje, da se obrnete nanj. Pravilna možnost: »Hvala, ker ste si vzeli čas in razmislili o moji kandidaturi. Čakam na povratne informacije po e-pošti [email protected]. Vse najboljše."

Glavne napake pri sestavljanju spremnega pisma

Tu je nekaj točk, ki lahko vplivajo na rezultat:

Običajno.

Veliko spletnih mest za iskanje zaposlitve ponuja svojo predlogo. Najpogosteje je videti takole: "Dober dan. Zanima me vaše prosto delovno mesto, predlagam, da razmisli o svojem življenjepisu. " No, kaj lahko rečem … kot pa poslati takšno "spremstvo", bolje je, da sploh ničesar ne napišeš. To takoj izpusti kandidata, ki je preveč len, da bi celo malo premislil in predlogo prilagodil sebi. In če je preveč len, da bi to storil že na stopnji sestavljanja spremnega pisma, ali ne bo preveč len, da bi v bistvu opravljal svoje delo?

Jedrnatost.

Besedilo spremnega pisma na odgovor na prosto mesto ne bi smelo kopirati življenjepisa. Dovoljen je obseg več vrstic, izjemoma dva ali tri odstavke, vendar ne več strani. Kratko spremno pismo za odgovor na prosto delovno mesto ne bi smelo izgledati kot biografija s podrobno analizo vsakega od stališč, ki so navedena v življenjepisu - takšna pisma so težka in jih ni zanimivo brati. Naloga je »stisniti« in jo prilagoditi točno določeni situaciji in ne znova zapisovati vseh izkušenj.

Slog poslovnega komuniciranja.

Pravilno: »Dober dan. Moje ime je Menšikov Stepan, zanimalo me je prosto delovno mesto "Vodja projekta", objavljeno na spletnem mestu (ime spletnega mesta). Napačno: "Jaz sem Styopa, želim si to službo."

Individualnost.

Pogosto napaka - kompetentno, dobro oblikovano spremno pismo se pripravi za odziv na prosto delovno mesto, vendar v tem pismu ni ničesar, kar bi opredelilo pritožbo do določenega delodajalca in določeno prosto delovno mesto. Ni imena podjetja, za katero se prijavitelj prijavlja za delovno mesto, niti odgovornosti, ki ga zanimajo, niti pripravljenosti za opravljanje določenih nalog. Takšna pisma izgledajo kot dobro oblikovana predloga za spremna pisma za odgovor na prosta delovna mesta, ki je kopirana s preprosto kombinacijo tipk in poslana vsem v analizo. Najboljša možnost je, da odprete opis prostega delovnega mesta, ki vam je všeč in napišete svoj odgovor na podlagi teh zahtev in odgovornosti.

Prisotnost napak.

Tu so komentarji odveč - pismenost je potrebna skoraj v katerem koli delu.

Primeri

Sledi poseben primer spremne pisma za odgovor na prosto delovno mesto, oblikovan v skladu z vsemi pravili. To je predloga za spremno pismo za delo v pisarniških položajih.

Dober večer.

Zanimalo me je vaše prosto delovno mesto, objavljeno na spletnem mestu … - "Uvoznik nadomestnega strokovnjaka / vodja projekta".

Kaj vam je bilo všeč pri prostih delovnih mestih:

  • naloge in pogoji;
  • politika podjetja do zaposlenih in podjetja kot celote;
  • zanimive so smeri „informacijska varnost“, „infrastrukturne in pisarniške rešitve“;
  • priložnost za pridobivanje novega znanja, razvijanje veščin, dvig obstoječih kompetenc;
  • sposobnost neposredne komunikacije z vodjo / mentorjem in svetovanje o poslovnih vprašanjih;
  • zanimivo stanje. sektorja, je imel izkušnje komuniciranja z državo. kupci, imeli izkušnje z 223 in 44 zveznimi zakoni.

Kako bo podjetje koristno:

  • izkušnje s pogajanji z odločevalci in predstavniki strank;
  • spretnosti za izgradnjo zaupanja vrednih odnosov s stranko, tudi z državo. sektorji;
  • naravnana na rezultat, namenska, ambiciozna;
  • treniramo (v najkrajšem možnem času potegnem potrebno znanje na delovno raven, razvijem potrebna znanja).

Čakam povratne informacije o izidu obravnave moje kandidature.

Lep pozdrav, Ime

Drugo vzorčno pismo za objavo zaposlitve v trgovini na primer prodajni asistent:

"Dober večer. Ime mi je …………. Predstavljam vam življenjepis za mesto prodajnega svetovalca v trgovini z igračami "Veselo otroštvo". Zanimivo je delo s to skupino izdelkov, obstaja želja, da bi ta segment bolje razumeli.

Ima izkušnje v trgovini (površina 120 m 2) podobnih predmetov (blago za otroške zabave). Rad bi poudaril takšne lastnosti, kot so sposobnost iskanja pristopa do različnih strank, prijaznost do najmanjših strank in izkušnje z blagajno, ki vam omogoča, da po potrebi zamenjate blagajno.

Zahvaljujemo se vam za premislek in čakamo na vašo odločitev. Lahko me kontaktirate na spodnjo številko »

Zgornji nasveti so univerzalni. Zgornji primer se lahko uporabi kot model za pisanje spremnega pisma na odgovor na prosto delovno mesto. Priporočila so prilagojena vsakemu položaju, katerim koli nalogam. Glavna stvar je gledati nase z vidika delodajalca in natančno prebrati opis delovnega mesta. Če se boste malo potrudili, iskanje zaposlitve ne bo več problem.