povzetek

Avtobiografija, predložena v delo. Ključne točke

Avtobiografija, predložena v delo. Ključne točke

Video: DRŽAVNI SVET 30. redna (volilna) seja, 2020 2024, Maj

Video: DRŽAVNI SVET 30. redna (volilna) seja, 2020 2024, Maj
Anonim

Ko se usedete na novo delovno mesto, morate delodajalcu predložiti določene dokumente, ki mu bodo omogočili, da se seznani z vašimi kvalifikacijami in nekaterimi osebnimi podatki. Ni vedno dovolj časa med intervjujem, da bi povedal pomembne podrobnosti in navdušil bodočega šefa s spretnostmi in talentom. Izhod iz te situacije je sestavljanje avtobiografije.

Avtobiografija, predstavljena delu, vključuje pripoved, napisano v prosti obliki. V tem dokumentu običajno navajajo osnovne podatke o študijskih krajih, delovnih izkušnjah in drugih stvareh, vendar ne tako suhe kot v življenjepisu. Tak dokument je uporaben za obveščanje podjetja, izobraževalne ustanove in drugih ustanov o osebi. Praviloma avtobiografija ob prijavi na službo prikazuje kulturo človekove komunikacije in tudi podrobno, vendar nevsiljivo razkriva podrobnosti njegove življenjske poti. Zato je pomembno vedeti, kako napisati avtobiografijo, da bi navdušili delodajalca.

Vsak primer avtobiografije, predložene k delu, bo pokazal, da mora pripovedovalec najprej napisati svoje polno ime in navesti leto rojstva in kraj registracije. Vaš dokument se lahko začne na naslednji način: "Jaz, Fedorenko Nikifor Ivanovič, rojen leta 1976, živim v: …". Takoj za tem so podatki o izobraževanju jasno navedeni v kronološkem zaporedju. Za avtobiografijo, ki je bila predložena delu, pogosto ni treba navesti šolske izobrazbe, v nekaterih primerih pa jo je mogoče navesti. V večini primerov se ta stolpec začne s posebno izobrazbo (če obstaja). Obvezna je navedba let študija.

Potem ko boste opisali vse ustanove, v katerih ste se izobraževali, bo koristno upoštevati mesta primarne specializacije, tečaje izpopolnjevanja, seminarje in usposabljanja. Navedite leto nenehnega izobraževanja ter teme tečajev, seminarjev in drugih stvari. S tem je popoln blok informacij v vsaki avtobiografiji.

Sledi sekundarni blok informacij. Začne se s podatki o delovnih izkušnjah. Tu bi morali začeti od prvega mesta in navesti ime podjetja ali ustanove, nato pa našteti vsa nadaljnja mesta. Običajno je tudi določiti leto, ko ste začeli z delom, na kakšnem položaju in katere dolžnosti ste opravljali. Tako podrobna avtobiografija, predstavljena pri delu, bo poudarila vaše poklicne sposobnosti in vašo željo po karierni rasti. Ne pozabite na podatke o promocijah, nagradah in nagradah, ki jih je treba vključiti v takšen spremni dokument.

Številni poleg osnovnih podatkov navajajo tudi podrobnosti o zakonskem stanju in sestavi družine. Vaša avtobiografija, predložena delu, se šteje za dokončano, ko je na koncu navedeno skupno delovno dobo. Ne pozabite, da je dobrodošel samo poslovni govor, kadar ni nobenega izraznega sredstva.