povzetek

Predstavite se pravilno: Vodja Officea nadaljuje z vzorcem

Kazalo:

Predstavite se pravilno: Vodja Officea nadaljuje z vzorcem

Video: Webinar: Mega anti-korona zakon 2024, Maj

Video: Webinar: Mega anti-korona zakon 2024, Maj
Anonim

V tržnem okolju je življenjepis nepogrešljivo orodje za predstavitev sebe. V Evropi je običajna uporaba bolj zapletenega latinskega izraza "življenjepis" (skratka življenjepis), ki pomeni "biografija", "biografija".

Življenjepis je priložnost, da delodajalcu na kratko in kratko poveš svoje spretnosti, delovne izkušnje, izobrazbo. Pravilno oblikovan življenjepis bi moral odgovoriti na vprašanje: "Zakaj sem najboljši kandidat za prosto delovno mesto?"

Življenjepisi za različna prosta delovna mesta imajo svoje značilnosti, vendar obstajajo splošne zahteve glede njihove oblike in vsebine.

Kaj bi moralo biti v življenjepisu?

Standardni življenjepis vključuje naslednja poglavja:

  • naziv delovnega mesta;
  • cilj;
  • izkušnje;
  • napredek;
  • izobraževanje;
  • Spretnosti
  • osebne kvalitete.

Na zahtevo prosilca ali na zahtevo delodajalca se lahko odražajo dodatni predmeti:

  • hobi;
  • želeno plačo;
  • priporočila;
  • vozniško dovoljenje, avto, znanje jezika.

V idealnem primeru je končni življenjepis celostni in logično povezan strukturiran dokument. Navedite samo tiste lastnosti in spretnosti, ki ustrezajo resničnosti, državne informacije v poslovnem slogu, razdelite besedilo v odstavke za boljšo percepcijo - vse to bo povečalo vašo oceno in zaposlitvene možnosti.

Povzetek Office Managerja: Vzorec in priporočila

Delodajalec, ki želi prihraniti pri osebju, pogosto išče univerzalnega strokovnjaka, ki zna spretno sprejemati stranke, usklajevati delo oddelkov in pravilno sestaviti poročila. To prosto mesto se običajno imenuje skrbnik ali upravitelj pisarne.

Prosilcev za to delo je veliko, zato je še posebej pomembno, da pravilno sestavite življenjepis upravnega urada. Vzorec življenjepisa je mogoče spremeniti tako, da odraža njegove značilnosti in edinstvene spretnosti.

Sledi kratek vzorčni življenjepis upravitelja pisarne. Ali ga želite razširiti ali ne, je odvisno od vas.

Karaulova Oksana Vitalievna

Mobilni telefon: +38 050 4001328

e-pošta:

Položaj: Office Manager

Namen: pridobitev položaja vodje pisarne

Plača: od 4000 UAH.

Kvalifikacija: 5 let izkušenj kot pomočnik sekretarja v gradbenem podjetju. Dnevno je nadzoroval prehod dokumentov, čas njihovega izvajanja in izvajanje ustnih navodil vodje; izvajala registracijo in obračunavanje sklenjenih pogodb; izvršil osnutke organizacijskih in upravnih dokumentov društva; izveden sprejem kupcev in partnerjev podjetja; vodil evidenco in izdajal pooblastila v skladu z odredbami vodje; izpolnjen časovni list, bolniški dopust, dopust, sprejem in odpuščanje zaposlenih, dokumenti za službena potovanja; izvajal seznanjanje z naročili in drugo notranjo dokumentacijo zaposlenih v podjetju; opravil naročilo in dostavo pisarniškega materiala za pisarno podjetja; sodeloval pri pripravi gradbenih poročil (M-29, 1-kb).

Dosežki: razvili in uvedli sistem nomenklaturnega knjigovodstva dokumentov v pisarni v skladu z regulativnimi zahtevami (razvrstitev, postopek za razvoj, usklajevanje, registracijo, računovodstvo in hrambo dokumentov, pa tudi oblikovanje arhivskih datotek).

Izobraževanje: od leta 2003 do leta 2008 je študirala na rednem oddelku fakultete za upravljanje Nacionalne akademije za gospodarske javne službe, prejela diplomo iz ekonomije in managementa.

Dodatno izobraževanje: novembra 2010 je obiskovala tečaje izpopolnjevanja za referente, trajala je 30 dni, uspešno opravila izpit, prejela certifikat.

Spretnosti: obvladam osebne računalnike (Word, Excel, Fine Reader), internetne programe, program za osebno računovodstvo 1C, pisarniško opremo.

Jeziki: ruščina - tekoče; osnovna angleščina. Praktično poznavanje etiket in poslovnega komuniciranja.

Osebne lastnosti: dobre komunikacijske veščine, osredotočenost na rezultate, točnost, organiziranost.

Pri pripravi posameznega življenjepisa priporočamo, da se osredotočite na predlagani vzorec.

Nadaljujte s pisarno vodje gradbenega podjetja

Dejavnosti gradbenega podjetja imajo svoje posebnosti, zato morajo prosilci za takšno delovno mesto svoje znanje pokazati v besedilu življenjepisa. Vzorčni življenjepis vodje pisarne samo odraža posebne spretnosti, ki jih zaposleni lahko zahtevajo. To je sposobnost delati v specializiranem programu in sestavljati poročila o gradnji ter krmariti v primarni računovodski dokumentaciji, povezani z gradnjo.

Funkcije se nadaljujejo za tajnika

Vodja pisarne je univerzalen in večplasten položaj: hkrati je švets, žetev in človek. Ta primer dobro prikazuje življenjepis vodje urada: tajnik, uslužbenec, uradnik in administrator so združeni s tem prosto delovnim mestom. Sekretar je ena od različic upravitelja pisarne z ožjim obsegom odgovornosti.

Sekretar je pozvan, da opravlja predstavniške funkcije v organizaciji, sestavi urnik upravitelja, sprejema klice in sprejema obiskovalce. Ko pripravljate življenjepis za položaj sekretarja, upoštevajte te nianse, bodite jedrnati in ne navajajte preveč.

Kako napisati življenjepis, če ni delovnih izkušenj?

Večina delodajalcev ima raje kandidate, ki že nekaj vedo in vedo, kako. Kakšni bi morali biti v tej situaciji univerzitetni diplomanti?

Predpostavite, da vas delodajalec zanima za vašo poklicno usposobljenost, ki vključuje izobraževanje. Zato bo poleg izrednih študij v povzetku primerno navesti:

  • tema diplomskega dela in specializacije;
  • obseg proizvodne prakse;
  • znanstvene konference, članki, publikacije.

Nekaj ​​besed o družbenih odgovornostih in osebnih dosežkih bo delodajalcu dalo tudi priložnost, da oceni vaše lastnosti. Vzemite vzorec življenjepisa upravitelja pisarne - brez izkušenj se lahko tudi inteligentno predstavite.

Kaj ne bi smelo biti v življenjepisu?

Naborniki imajo različne pristope k preučevanju življenjepisov kandidatov, vsak po svoji metodologiji. Vendar obstajajo stvari, ki jih v nobenem primeru ni vredno pisati:

  • o kraju dela sorodnikov;
  • o njihovih verskih prepričanjih;
  • Zaupne informacije o prejšnjem delodajalcu;
  • zahteve za prihodnje delo;
  • o tečajih, potovanjih in spretnostih, ki niso povezane z delom.

Izogibajte se tudi takšnim biserjem (odlomki iz povzetka):

  • "… Položaj izvajalca NE ponuja !!!"
  • "Osebne lastnosti: negativne - verjamem v usodo in me politika ne zanima …"
  • "Tuji jezik: angleščina (kot pes - vse razumem, vendar ne govorim) …".

Pred pošiljanjem preberite povzetek napak, izbrišite nepotrebne besede in vrstice, naredite dokument berljiv in strukturiran in šele nato ga pošljite.

Kako je Steve Jobs sestavil življenjepis?

Eden od lastnikov korporacije Apple Steve Jobs je naenkrat začel delati za najem.

Njegov povzetek pred dvajsetimi leti in danes je videti impresiven: je izviren in nameren. Njegov cilj je najbolj presenetljiv povzetek življenjepisa. "Prizadevam si za vrhunske položaje, začenši s trdnih temeljev. Pripravljen sem porušiti stene, zgraditi mostove in prižgati ogenj. Imam veliko izkušenj, veliko energije, nekaj razumevanja življenja in ne bojim se začeti od samega začetka," je dejal Steve Jobs. Zdi se, da je dosegel svoj cilj. Kar vam želimo.