karierno upravljanje

"Zemljiška lastninska razmerja" - kakšen poklic in ali obstaja povpraševanje po specialistih

Kazalo:

"Zemljiška lastninska razmerja" - kakšen poklic in ali obstaja povpraševanje po specialistih
Anonim

Posebnost zemljiških in lastninskih odnosov je v zadnjem času pridobila priljubljenost in povpraševanje.

Kratko zgodovinsko ozadje: odnosi z zemljišči in lastnino, kakšen poklic, njeni izvori

Prvi „zagon“ k nastanku te posebnosti izvira iz zemljiške reforme v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Potem je dežela prenehala biti le v lasti države in izkazalo se je za polnopravni kapital, ki v sposobnih rokah lahko prinese precejšen dobiček.

Zato je ministrstvo za šolstvo leta 1998 sprejelo odločitev in odobrilo posebnost zemljiških in lastninskih razmerij. Kakšen poklic je razvidno iz dejstva, da se je na zemljiškem trgu pojavila potreba po strokovnjakih. Pravilno so morali oceniti en ali drug "kos" zemlje.

Kakšne zahteve običajno postavljajo razmerja med zemljišči in lastnino kandidati za položaj v panogi?

Kakšen poklic, kjer ni izbire za določene parametre? Seveda je tukaj veliko dejavnikov, ki delodajalca vodijo. Poleg prisotnosti prtljage, ki ustreza posebnosti znanja, obstajajo zahteve iz zdravstvenih razlogov. Če imate težave z mišično-skeletnim sistemom, srčno-žilnim ali dihalnim sistemom ali je ostrina vida zmanjšana, najverjetneje ne boste sprejeti v ta položaj.

Splošne značilnosti specialnosti

Zemljišče in lastninska razmerja - kakšen poklic, kaj počne specialist? Moral bi biti sposoben kompetentne ocene zemljišč in nepremičnin, računovodstva nepremičnin, pa tudi poznati bistvo dela v organizacijah, povezanih z nepremičninami in lastnino, v informacijskem in analitičnem načrtu biti strokovnjak za to zadevo.

Posebne zahteve

Oseba, ki se poteguje za to delovno mesto, mora:

- razumeti načela trga, povezanega z industrijo, in sicer zemljiški trg, stanovanja, razumeti vprašanja, kot so hipoteke in nepremičninske storitve;

- znati sestaviti dokumente za vpis zemljiških parcel na državno katastrsko registracijo in kako narediti načrte za parcele, ki so obravnavane v delu;

- biti sposoben uporabljati geodetska in fotografska orodja za snemanje zemljišč in določanje meja;

- biti sposoben voditi popis zemljišč, geodetske preglede, pa tudi biti seznanjen z vprašanjem vrednotenja premoženja in lastninskih pravic.

Katera organizacija lahko najame strokovnjaka

Oddelek za zemljiške in lastninske odnose je kraj, kjer so najprej potrebni strokovnjaki z zadevno izobrazbo. Glavne dejavnosti tega organa so nadzor dveh področij: učinkovita uporaba občinskih zemljišč, lastnine in povečanje kazalnika učinkovitosti, pa tudi pravočasnost, popolnost plačil in izvajanje najemnih pogodb.

Kot ocenjujejo na trgu dela, poklic zemljiških in lastninskih razmerij

Plača zaposlenih je neposredno odvisna od regije, v kateri se prijavitelj nahaja.

Kazalniki se gibljejo od 20 do 60 tisoč rubljev, izmenjava delovne sile pa še ni napolnjena z ljudmi, ki sestavljajo zemljiška in lastninska razmerja. Kakšen poklic je razvidno iz zgornjega gradiva, poleg tega pa lahko omenite uvrstitev tega poklica na svetu. Vstopila je v najboljših trideset najbolj donosnih in perspektivnih, zato ne izgubite priložnosti in poiščite posebnost, ki ji je namenjen članek, ki ni samo povpraševan na trgu dela, ampak še vedno donosen in zanimiv.