karierno upravljanje

Poklicne hostese: kdo je to in za kaj je odgovoren?

Poklicne hostese: kdo je to in za kaj je odgovoren?

Video: Mag. Samo Hribar Milič: Od strategij do recepta za izobraževanje odraslih | 23. AK 2019 2024, Maj

Video: Mag. Samo Hribar Milič: Od strategij do recepta za izobraževanje odraslih | 23. AK 2019 2024, Maj
Anonim

Pogosto mladi, ki iščejo službo brez strogih zahtev po izobrazbi, izpolnjujejo prosto delovno mesto »hostese«. Kdo je to in kaj počne svetovalec? Resnično potrebujete delovne izkušnje in kakšno posebno izobrazbo?

Potrdilo o opravljenem poklicu

Hostese lahko srečate v najrazličnejših zabavnih objektih, pogosto delajo tudi na razstavah, v hotelih ali celo v lepotnih salonih. Pa vendar: hostesa - kdo je to? To je oseba, katere naloge vključujejo, da gostu ne bo dolgčas. Večinoma dekleta delajo v tem poklicu, včasih pa lahko srečate fante. Število nalog je določeno z vrsto in statutom ustanove. Recimo, da se mora gostiteljica samo srečati z obiskovalcem v kavarni in se ponuditi, da zasede eno od brezplačnih miz, v nočnem klubu ali na razstavi pa mora isti uslužbenec hoditi po sobi in komunicirati z gosti, ki niso zelo zabavni. Če želite v restavraciji dobiti hostese, imejte v mislih, da boste morali ob tej poti obvladati številne druge poklice. Večina institucij pogosto uporablja delavce na tem položaju kot univerzalne strokovnjake.

Morda boste morali pomagati natakarjem ali natakarju pri velikem prilivu obiskovalcev ali zamenjati spremljevalko garderobe v primeru nenadne bolezni. Gostiteljica je prav tako dolžna imeti popolne informacije o storitvah in pravilih ustanove ter odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih imajo stranke.

Gostiteljica: kdo je skrbnik ali mojster?

V nekaterih ustanovah je gostiteljica res hostesa, ki deluje kot skrbnica. Na primer, njene odgovornosti vključujejo sprejemanje telefonskih klicev, rezervacijo in sprejemanje naročil storitev za praznovanja. V drugih lahko hostese po svojem statusu enačimo bolj kot natakarja. Kar zadeva ustanove, ki nimajo nobene zveze z gostinsko ponudbo ali enkratnimi prireditvami, tukaj nabor nalog bolj spominja na poklic animatorja. Na primer, če hostesa na razstavi zagleda dolgočasnega obiskovalca, bi morala priti, se pogovarjati, ponuditi, da si skupaj ogledata stojnice ali razstave. Domačinka nočnega kluba deluje približno na enak način. Z drugimi besedami, glavna naloga tega zaposlenega je, ne glede na seznam določenih odgovornosti, paziti na vsakega gosta in narediti njihovo bivanje v ustanovi ali dogodku bolj zanimivo in nepozabno.

Kakovostne, ki so koristne hostese

Ni vam treba nadaljevati, vendar se morate pokazati v vsej svoji slavi. Lahko je uganiti, kaj začeti z videzom. Negovana in vitka figura - ena glavnih zahtev hostes. Kdo je len, kako skrbeti zase? Če imate kakršne koli težave z videzom, se prepričajte, da se skrbno pripravite na sestanek s bodočim delodajalcem. Morda boste morali celo spremeniti frizuro ali izgubiti nekaj teže. Poleg tega morate biti spreten sogovornik, najverjetneje bodo komunikacijske veščine preizkušane med intervjujem. Govor naj bo pismen, brez parazitskih besed, bodite pozorni tudi na dikcijo in na sam glas. Če niste prepričani vase, vadite, preden poskušate dobiti službo. Ne pozabite, da je gospodinja pravzaprav obraz ustanove, zato bodo najverjetneje tudi ocenili vašo hojo in držo.