zaposlovanje

ELAR: pregledi zaposlenih. ELAR Corporation: mnenja delodajalcev

Kazalo:

ELAR: pregledi zaposlenih. ELAR Corporation: mnenja delodajalcev
Anonim

Danes bomo preučili, kakšna je ELAR Corporation, povratne informacije naših zaposlenih o tem delovnem mestu, pa tudi mnenja strank o delovanju tega podjetja. Iskreno, zelo težko je priti do nedvoumnega mnenja. Navsezadnje ima današnje podjetje zelo zanimivo in nenavadno dejavnost. In presoditi morate le po že napisanih in objavljenih mnenjih ali na podlagi lastnih izkušenj. Da se ne bi izkazalo za negativno, bomo preučili najbolj priljubljena mnenja o tem delovnem mestu.

Kaj je to?

Kaj počne ELAR? Povratne informacije zaposlenih in kupcev veljajo za najbolj zanesljive pri tej zadevi. Najprej morate razumeti, s katero korporacijo se bomo ukvarjali. Navsezadnje je to pomembno, še posebej, če razmišljate o sodelovanju z njimi.

Podjetje ELAR se ukvarja z delom v elektronskih arhivih. Zapisujejo podatke, jih objavljajo, urejajo in sestavljajo dokumentacijo na papirju. Poleg tega se to podjetje ukvarja tudi z zbiranjem baz podatkov. To je nekaj podobnega tiskanju in IT-tehnologijam, združenih skupaj.

Samo ELAR Corporation stalno potrebuje nove zaposlene. Menedžerji organizacij postavijo veliko oglasov na specializirane table, ki navajajo, da lahko delate na daljavo in hkrati dobite dober denar. A je? Ali imajo zdaj vsi priložnost delati in zaslužiti, ne da bi zapustili svoj dom?

O prostih delovnih mestih

V resnici je to res. Praviloma delo na ELAR-u zahteva, da zaposleni izpolnijo različne dokumente in jih pošljejo v arhiv (ali na določen e-poštni naslov). Te naloge je mogoče reševati znotraj doma. Torej, kot je dejal sam delodajalec, boste zdaj lahko zaslužili, ne da bi prišli v pisarno.

Podjetje "ELAR" prejme daleč od najbolj laskavih pregledov objavljenih prostih delovnih mest. Natančneje, zmeda se med uporabniki nenehno pojavlja. In seveda sumi o nepoštenosti delodajalca. Zakaj se zgodi?

Stvar je v tem, da je delo v podjetju ELAR možno že od 14. leta. Se pravi, da v oglasih praviloma piše, da je starost nepomembna. In to zelo sumljivo. Navsezadnje večina prevarantov uporablja to tehniko, da zasluži mlado in še neizkušeno občinstvo - šolarje. Šele zdaj je naše današnje podjetje znana korporacija, ki je že dolgo zelo priljubljena. Torej, lahko ji zaupate. Poleg tega delo doma (ELAR obljublja ravno takšne pogoje) zahteva predhodno usposabljanje. Če živite v Moskvi ali moskovski regiji, boste morali iti v pisarno. Ne? Nato pojdite skozi trening praktično - s pomočjo "Skypea", spletne kamere in mikrofona.

Urnik

Za vsakega zaposlenega je pomemben urnik in ELAR od zaposlenih na tem področju dobiva večinoma pozitivne povratne informacije. Stvar je v tem, da že na razgovoru rečete, da si lahko sami naredite delovni dan, torej da imate prost urnik. Samo en majhen pogoj - postavljen vam bo majhen okvir, znotraj katerega boste morali izpolniti določeno naročilo. Tako bo zaposleni imel možnost, da se sam odloči, v katerem času dneva bo delal. Na primer, vse naloge lahko opravite takoj zjutraj in nato cel dan počivate. Je zelo udobno.

Poleg tega vam korporacija ELAR omogoča delo po določenem urniku. Ta pristop zahteva oddaljenega zaposlenega približno 4 ure na dan. To je idealno delo za krajši delovni čas za mlade matere na porodniškem dopustu. Na primer, lahko delate od 8. do 12. ure in dobite zakonit denar. Pogoji izplačevanja plač so po mnenju številnih zaposlenih precej hitri. In "odstranjevalcem" se vsa sredstva nakažejo neposredno na bančno kartico. Lahko pa se dogovorite tudi za plačila v elektronski denarnici - po želji.

Atmosfera

V resnici ELAR dobiva zelo mešane ocene zaposlenih glede delovnega okolja. mnenja so odvisna od tega, kje točno ta ali ta oseba dela, pa tudi od tega, kakšno prosto delovno mesto. Konec koncev obstajajo kraji, kjer skoraj vedno »počivaš«, nekje pa moraš trdo delati.

Na splošno nam vodstvo podjetja ponuja precej dobre delovne pogoje. Vsekakor tako pišejo v razglasitvi in ​​v intervjuju. Če nameravate delati na daljavo, potem je to res donosno. Navsezadnje je vzdušje doma vedno boljše kot v kateri koli gneči v pisarni. Toda v primerih najema kot redno zaposlenega so stvari nekoliko drugačne.

Številni zaposleni v podjetju ELAR trdijo, da nikakor niso zadovoljni z vzdušjem na delovnem mestu. Nenehna napetost, nekaj pritiska šefov, velike količine dela - vse to pušča svoj pečat na mnenju ljudi. Zaposleni v podjetju niso posebej veseli. Nekateri celo verjamejo, da so se zapletli v najem. Navsezadnje so obljubili mirno vzdušje brez večje napetosti, ki je prisotno v številnih pisarnah. A v resnici se je vse izkazalo popolnoma enako kot v mnogih podjetjih.

Zaslužki

Vodstvo podjetja nam obljublja stabilno zaposlitev in pri zaposlovanju precej velike zaposlitve. Ali lahko res zaslužite? Mogoče je odvisno, kakšen zaposleni ste - polni ali ne? Poskusimo ugotoviti, kaj lahko o tem rečejo zaposleni podjetja ELAR.

V resnici je tudi situacija tukaj dvoumna. Toda ocene "ELAR" zaposlenih glede zaslužka praviloma niso zelo laskave. Zakaj? Da, saj ti obljubljajo velik (ali srednje) denar za malo dela, a vse se izkaže ravno obratno. To pomeni, da boste v večini primerov delali neumorno in dobili denar za svoje napore.

Edino, kar resnično ugaja, je, da podjetje plač ne zamuja. Se pravi, vsa plačila se zgodijo pravočasno. Vendar pa zaposleni ELAR-a dobivajo daleč od najbolj pozitivnih povratnih informacij o zaslužku. Vendar to ni vse, kar bi se lahko srečalo le glede vprašanja o mnenjih delavcev v tem podjetju. Obstaja vrsta precej zanimivih točk, ki se jih še nismo naučili.

Kariera

Ko se prijavite za službo (bodisi na daljavo ali ne), vam povedo, da bo imel ELAR dobro karierno rast in da boste sčasoma imeli priložnost zavzeti prestižnejši položaj od tistega, ki ga trenutno zaposlujete. Načeloma so takšne obljube že običajne med vsemi delodajalci. Le nekdo se resnično trudi držati svoje besede in nekdo pozabi, kaj je rekel.

V večini primerov zaposleni ELAR prejemajo zelo slabe ocene glede rasti kariere. Če vas zaposlijo kot redno zaposlenega, potem se pripravite na dejstvo, da boste nenehno delali na istem položaju. V primeru "odstranjevalcev" so majhne vrzeli v zvezi s kariero - do pisarniškega uslužbenca se lahko obrnete od običajnega operaterja. Iskreno, za mnoge je to dovolj za uspešno delo. Toda "vrha" v "ELAR" ni mogoče doseči.

Poleg tega vodstvo podjetja sploh ne zanima razvoj zaposlenih. Brez treningov, tečajev nenehnega izobraževanja, dodatnega usposabljanja in vsega drugega. Edina pomoč, ki vam jo bodo pokazali, je, kako natančno boste morali delati na svojem mestu. To je kratko obdobje, tako imenovano poskusno obdobje. Po njem lahko pozabite na vse mogoče napredno usposabljanje in lasten samorazvoj pri delu. In to zelo moti mnoge zaposlene.

Vodnik

Pri ELAR-u je še en neprijeten trenutek. Povzetek zaposlenih o upravljanju je ravno tisto, kar pogosto pritegne ogromno občinstvo. In to je razumljivo - nihče noče delati pod vodstvom tirana in tirana. Glede tega izdelka ima to podjetje daleč od najboljših odzivov.

Številni zaposleni trdijo, da je upravljanje bolj ali manj dobro za tiste, ki jih zanima samo delo doma. ELAR v tem primeru ne bo mogel popolnoma nadzorovati celotnega delovnega procesa, pa tudi čustveno pritisniti na zaposlenega. Konec koncev se bo zaposleni preprosto odzval na e-poštno sporočilo ali obvestilo. In od "odstranjevalcev" zahtevajo nekoliko manj kot od rednih zaposlenih.

Toda v pisarnah je osebje zelo nesrečno. V "ELAR" poslovodstvo komunicira z navadnimi zaposlenimi navzdol. In to ni najboljši način za motiviranje osebja za izboljšanje kakovosti dela.

Promet osebja

V resnici je v podjetju ELAR ogromno število zaposlenih. V pisarnah ostaja vedno manj zaposlenih, ki že dolgo delajo v tej korporaciji. V večini primerov ta pojav povzročajo izključno krivica, prevara glede delovnih razmer, pa tudi majhne plače, ki niso primerljive z obremenitvijo. Vendar obstaja še ena zelo zanimiva točka.

Stvar je v tem, da se mnogi trudijo čim prej zapustiti ELAR, saj, kot pravijo sami zaposleni, tam delajo pravi alkoholiki. V pisarnah se skoraj vsak dan napijejo. In vse to, kljub odlokom in prepovedim. Mnogi, še posebej novi delavci (in teetotalers), se tega odnosa bojijo. Do danes lahko najdete veliko pregledov, ki kažejo, da imajo nekadilci določeno naklonjenost do dela v pisarni.

Komuniciranje

V resnici je v ELAR-u mogoče zaslediti zelo zanimivo sliko, zlasti med vodstvom. Stvar je v tem, da so na "vrhu" sistema le sorodniki, znanci in dobri prijatelji. In zaradi tega lahko pozabite na karierno rast v tej korporaciji.

Takšno vedenje ponavadi povzroči permisivnost voditeljev. In to ne ustreza podrejenim. Še posebej tisti, ki delajo neposredno v pisarni. Zato se mnogi trudijo, da ne bi delali dlje časa pri podjetju ELAR.