povzetek

Likbez: kaj napisati v življenjepisu o sebi?

Kazalo:

Likbez: kaj napisati v življenjepisu o sebi?

Video: Kako do prve ali nove službe: napake, ki se jim moraš izogniti 2024, Maj

Video: Kako do prve ali nove službe: napake, ki se jim moraš izogniti 2024, Maj
Anonim

Kaj napisati o sebi v življenjepisu? To vprašanje si postavi vsak, ki ga zmede iskanje zaposlitve. Konec koncev, ravno ob življenjepisu potencialni delodajalec oceni kandidata in pomembno je, da je vreden in privlačen. V tem članku vam bomo povedali, kaj morate napisati v življenjepisu in kako ga pravilno napisati.

Izpolnite obrazec

Svoj življenjepis lahko napišete sami z grafičnim urejevalnikom in vgrajenimi predlošci ali pa vzamete že pripravljene obrazce (pogosto jih lahko najdete na spletnih mestih za zaposlitev). Stroge oblikovne zahteve niso naložene. Toda vsebina življenjepisa je tisto, na kar je večina pozornih kadrov.

Kaj napisati o sebi v življenjepisu?

  1. V naslovu vprašalnika morate navesti ime prostega delovnega mesta, ki vas zanima. Če pošiljate življenjepis, ki ste ga napisali prej, ne bodite preveč leni, da se prijavite in popravite naslov dela na trenutnega.
  2. Nato navedite priimek, ime, patronim.
  3. Kontaktni podatki. Navedite samo številko mobilnega telefona v našem času se ne šteje za povsem pravilno. Navsezadnje obstaja še več vrst komunikacije, ki jih verjetno uporabljate. Na primer, e-pošta, Skype.

    Morda bi bilo bolj primerno, da vodja najemanja poklepeta z vami po pošti.

  4. Željena plača. Navedite realne številke in če se ne želite omejiti in v okvir postaviti delodajalca, potem lahko določite "po dogovoru". Nato boste imeli priložnost podrobno razpravljati o osebnem sestanku.
  5. Izobraževanje. V tem odstavku morate navesti vse ustanove, v katerih ste se učili po polni srednji izobrazbi (torej po koncu devetih ali enajstih razredov). To so lahko visoke šole, inštituti, univerze, akademije.
  6. Izkušnje. Če ga imate. Smiselno je, da ga navedete v kronološkem zaporedju, torej naj bo zadnje mesto dela na samem vrhu. Napišite ime organizacije, v kateri ste delali prej (če takšnih informacij ne želite objaviti, lahko na splošno navedete salon komunikacij ali nepremičninsko agencijo itd.), Obdobje dela in naštejte glavne odgovornosti. Kaj običajno napišejo v življenjepisu? Primer: "Nakit salona Golden Eagle. Blagajna, od 08.2010 do 10.2013. Delo blagajnic, storitve za stranke, udeležba v dnevnem popisu."

  7. Spretnosti Gre za poklicne sposobnosti in spretnosti. V tem razdelku lahko določite vse, kar znate storiti glede na posebnosti, v katerih iščete delo. Na primer: "Znam narediti izračune, komunicirati z računalniško tehnologijo, poznam vse oblike in pravila za registracijo gotovinskih dokumentov."
  8. Dodatne informacije. Vse informacije o dodatno opravljenih tečajih in razpoložljivosti certifikatov lahko navedete tukaj.
  9. Kaj napisati o sebi v življenjepisu? V odstavku "O meni" lahko navedete osebne lastnosti, ki vas po vašem mnenju označujejo z dobre strani. Na primer: "Učinkovitost, družabnost, odpornost na stres".

Zdaj veste, kaj morate v življenjepisu napisati o sebi, in lahko ustvarite kompetenten vprašalnik, ki bo delodajalca zanimal.