karierno upravljanje

Kje iščejo delo? Kje je v krizi bolje iskati službo na daljavo?

Kazalo:

Kje iščejo delo? Kje je v krizi bolje iskati službo na daljavo?

Video: Delo na daljavo: Studio Moderna 2024, Maj

Video: Delo na daljavo: Studio Moderna 2024, Maj
Anonim

Delo je glavni vir finančnega dohodka, ki ga lahko porabimo za zadovoljevanje svojih potreb in želja. Nekateri jih imajo malo, drugi pa več.

Načrtovano življenje v nekaj minutah nas pripelje v standardne stereotipe in izgubimo sposobnost konstruktivnega razmišljanja in zmožnost, da si pomagamo premagati zastoj. Prav veliko ljudi pade vanj med naslednjo gospodarsko krizo, ko se začnejo množična znižanja, znižanje plač. Organizirati se moramo v takih trenutkih in vedno naredimo nasprotno: gremo na razgovore in še naprej verjamemo v iluzijo, da se bomo zaposlili.

Kje mnogi od nas iščemo delo?

Ko se kriza prikrade, se vsi naši načrti sesedejo in razmišljamo le o tem, kako se hitro znebiti občutka nekoristnosti. Kje nas v tej situaciji veliko išče delo? No, seveda v objavah na delovnih mestih v časopisih in revijah. Zataknemo se za vsako ponudbo, porabimo čas in denar in posledično imamo cel seznam zavrnitev, saj so vsi kraji zasedeni, delodajalci pa nas na vse načine poskušajo zavrniti zaradi nezmožnosti izplačevanja spodobnih plač, ker je v državi finančni propad. Tako nas razsvetli vprašanje, kje je bolje iskati delo. Kako najdemo svojo nišo zaslužka, ko se zdi, da vse diha v zraku?

Kjer ljudje iščejo delo, ki se ne boji vseh vrst kriz, vedno vodi v spodoben finančni rezultat svojega izvršitelja? Mnogi ljudje dobijo odgovor na to vprašanje šele potem, ko so se dolgo podali, potem ko so naredili veliko napak.

Pogoste napake, ki vodijo do neuspeha pri delu

Kje so ljudje, ki so bili zapuščeni v svoji usodi in ki so jim kljub izkušnjam in koristim, ki jih je prineslo podjetje, preprosto iskali vrata? Kandidirajo se na razgovorih v prestižnih podjetjih. In na tej stopnji delajo glavno napako - prevzamejo najcenejšo delovno silo, saj verjamejo, da so prišli težki časi, kar pomeni, da lahko delaš za peni.

Po več mesecih nizko plačane delovne sile zaposleni postane besen, ker naloge skoraj celotnega oddelka opravlja sam, vendar za to prejme denar, ki ga komajda zadostuje za hrano in potovanja. Kot rezultat, vogalna miš deluje tako podnevi kot ponoči, in ko se kriza konča, delodajalec ne poskuša dvigniti tako dragocenih plač zaposlenih. Na dobro se navadijo. Od tod tudi zaključek: ceno svojega dela morate vedeti vedno.

Zelo veliko občinstva poskuša odpreti podjetje. Ko pa je na ulici kriza in nič v denarnici, to pogosto ostane le še ena ideja, ki v dnu duše smrdi. Nekateri se poskušajo izpopolnjevati in se spopadajo s triki tistih, ki organizirajo, recimo, ne ravno poceni tečaje za pridobitev drugega poklica in obetavno govori o nadaljnji učinkoviti zaposlitvi. V tem primeru ne zaslužite, ampak tisti, ki profitirate od vaše zaupljivosti.

Drugi sami znižujejo kvalifikacijski razred in se izvlečejo iz situacije, preidejo iz duševnega na fizično delo. Vsaka sekunda nas pozna čistilko s kvalifikacijo računovodje. To dejstvo sicer ni spodbudno, a kljub temu vprašanje, kje iskati delo v krizi, danes marsikoga skrbi.

Ko stopimo na isti grablje, vse življenje nadaljujemo na koncu motorja, medtem ko se tisti, ki ne delajo napak, hitro razvijajo in na njem veliko zaslužijo.

Kriza: Nasveti za iskanje zaposlitve

Kje torej iskati delo? Zgoraj smo omenili najpogostejši način - prek oglasov. Na spletu obstajajo posebni viri, kjer delodajalci razpisujejo tudi prosta delovna mesta. In seveda ne pozabite na kadrovske agencije in celo na mestni center za zaposlovanje. Strokovnjaki teh organizacij vam bodo pomagali najti primerno zaposlitev. Lahko se tudi oglašujete, da iščete službo, pri čemer navedete svojo kvalifikacijo in izkušnje. Potem vas bodo delodajalci našli.

Če želite biti uspešni vedno in se nikoli ne bati krize, si morate prizadevati za najvišjo lestvico želenega dohodka. Poleg tega bi morali vsi strahovi umakniti v ozadje. V višave vodi le samozavest in samozavest. Prvi nasvet: verjemite vase, ne glede na vrsto iskanja zaposlitve, ki jo izberete.

Drugi nasvet: nikoli ne zamudite priložnosti, da se naučite nekaj novega. Oseba, ki razume več področij, je ob lažji krizni konkurenci veliko lažje preživeti.

Tretji nasvet: nikoli se ne osredotočajte na stalno zaposlitev, upočasni vaš razvoj in željo, da se naučite nekaj novega in zanimivega, da odprete vse vrste perspektiv zase kot profesionalec.

Več področij sodobnega zaslužka

Kje veliko ljudi, ki delajo napake, išče delo? No, seveda na spletnih prostorih. Informacije v sodobnem času so zelo dragocen izdelek, ne morejo ga samo prejemati, temveč tudi donosno prodati. Kako pogosto med prijatelji slišite, da je njihova plača petdeset tisoč rubljev na mesec? Skoraj vsak od nas bo na to vprašanje odgovoril takole: "Nimam prijateljev, ki bi toliko zaslužili." To je celotna težava. Nikogar ni, ki bi nas naučil spreminjati stereotipe iskanja službe in postati lastni šef.

Internet odpira velike možnosti za zaslužek za vse nas. Skozi ta vir informacij lahko srečate ljudi, ki delijo svoje izkušnje, odprejo spletne trgovine in prodajajo raznovrstno blago, vključno z ročnimi obrtmi (vezenje, nakit iz perlic, pletenin in predmetov), ​​se resno ukvarjajo s spletnim oblikovanjem, ustvarjajo spletne strani in jih polnijo visokokakovostne vsebine, delajte kot samostojni sodelavec pri pisanju esejev, kontrolnih in diplomskih člankov, spomnite se angleškega jezika in delate kot spletni prevajalec prek sistema Skype.

Delo na internetu: prednosti in slabosti

Kje iskati delo na internetu? To vprašanje se najprej poraja pri zamisli, da bi se lotili oddaljene različice dela doma. Mnogi se zmotijo ​​in poskušajo najti delodajalca na vseh vrstah oglasnih desk. Toda hkrati je iskanje usmerjeno v zelo enostavno delo. Toda, žal, delo v spletnem načinu zahteva tudi pozornost, vztrajnost, razvoj in razumevanje tega, kar počnete, in kar je najpomembneje - za kakšen namen.

Delo prek interneta je primerno le za tiste, ki znajo načrtovati svojo dnevno rutino, ki so se pripravljeni v celoti posvetiti delu in za to zaslužiti dostojno plačilo. Delati moramo trdo in plodno. Torej je mit o preprostem denarju na internetu le izmišljena pravljica.

Prednost dela doma je dejstvo, da je končni rezultat vedno odvisen od vas. To je tako imenovano delno delo. Tu nihče ne jamči za stave. Popolna svoboda delovanja in veliko smernic za njen razvoj in temeljna sprememba v odnosu.

Obeti za delo na daljavo

Delo doma je sprejemljiva možnost za tiste, ki vedo, kako delati na osebnem računalniku, obdelovati informacije, delati s fotografijami in obsežno grafiko, ki že v najmanjši meri razlikujejo kilobajte od megabajtov. Izkušnje pridejo med opravljanjem novega dela. Možnosti za zaslužek na daljavo - najljubša služba, visoki dohodki, prosta izbira življenjske poti razvoja … Kje iskati delo na daljavo, ki bi lahko zagotovilo vse te možnosti v prihodnosti?

In ni vam treba iskati nje. Prva stvar, ki se je morate naučiti ponuditi svoje delo - oglaševati sebe in svoje veščine. Tisti, ki to počnejo, se zelo hitro seznanijo s strankami, katerih krog postopoma raste.

Lahko ustvarite lastna spletna mesta in poskusite nekaj prodati z aktivnim širjenjem informacij o spletni trgovini na družbenih omrežjih. Lahko pišete poezijo in pišete zanimive članke …

Kako ne bi padli za prevarante?

Kje je bolje iskati delo v virtualnem segmentu, vedo tisti, ki so vsaj enkrat padli za trike prevarantov, katerih ponudbe je internet preprosto gneča. V nobenem primeru se ne obrnite na delodajalce, ki za vaše delo zaprosijo za plačilo kot nadomestilo za tveganje, da bo vaše delo neizpolnjeno.

Pozorneje bodite pozorni na predloge zunanjih izvajalcev, ki so najemniki delavcev različnih specialnosti, ki sami oglašujejo vaše sposobnosti delodajalcem, ki vas morajo najeti za nalogo v enem primeru. Hkrati ne izgubite svoje poklicne vrednosti in delodajalec je za vaše delo pripravljen plačati spodoben znesek.

Kraj dela - ves svet

Kje iskati delo v Moskvi, Sankt Peterburgu ali drugih mestih? To vprašanje se ne pojavi med iskanjem dela na internetu na daljavo in njegove organizacije kot take. Konec koncev lahko obseg vaših dejavnosti na internetu pokriva ves svet. Vse je odvisno od vaše želje in želje, da postanete eden od članov skupine tistih, ki učinkovito uresničujejo svoje znanje in veščine, ne ponavljajo zgornjih napak in se postopoma premikajo k svojemu cilju, odkrivajo nove smeri razvoja.

Nasveti, ki resnično delujejo

Če se odločite za delo v spletnem okolju, se vprašanje, kje lahko iščete delo, odloči sam. Izdelava spletnih strani, razvoj komercialnih dejavnosti, oglaševanje, trženje, programiranje, poučevanje različnih strok, organizacija elektronskih točk finančne izmenjave, odpiranje agencije za elektronski prevajalnik, kopiranje, prepisovanje, spletni dizajn, SEO optimizacija, oblikovanje, turizem, odpiranje spletnega foto studia … Široke informacije polje vedno omogoča, da opozorite na svoje podatke za tiste, ki jih potrebujejo in ki jih zanimajo.