karierno upravljanje

Osnova za uspeh je spretno načrtovanje časa.

Osnova za uspeh je spretno načrtovanje časa.

Video: 2. Načrtovanje pouka in šolska dokumentacija 2024, Maj

Video: 2. Načrtovanje pouka in šolska dokumentacija 2024, Maj
Anonim

Nenavadno je, da je glavna vrednost vsake osebe čas. Kljub temu, da je zdaj veliko naprav, ki vam omogočajo, da jo shranite, nanjo pogosto pozabimo, opravimo nepotrebno delo in posledično nimate časa. Učinkovito načrtovanje časa je veščina, ki ni običajna vsem. Če na primer stvari odložite za pozneje in se pogosto motite pri nepomembnih stvareh, se morate naučiti upravljanja časa, da lahko preživite minute in ure svojega življenja s koristjo in užitkom.

Časovno načrtovanje se lahko začne z določitvijo pogostih napak, ki so skupne mnogim. Zato pogosto ne vzamemo določenega časa za dokončanje določene naloge. Mnogi verjamejo, da bodo to storili pozneje (od ponedeljka, od naslednjega meseca itd.), Ne da bi natančno določili, kdaj. Če želite doseči svoj cilj, morate določiti točen čas, zaželeno je, da je za to najuspešnejši. Vredno je upoštevati svoje biološke ritme in zunanje dejavnike.

Časovno načrtovanje vključuje vodenje dnevnika. Ne zanašajte se samo na svoj spomin. Določitev nalog in nalog je pomemben korak na poti do uspeha. Dobro organiziran delovni prostor ni nič manj pomemben, kot se žal lahko pohvalijo le redki. Poskusite izračunati, koliko časa vam potrebuje, da poiščete pravi dokument ali informacije, in razumeli boste, da bi lahko v shranjenih minutah naredili kaj bolj nujnega ali se samo sprostili.

Seveda se zgodi, da nas prizadenejo zunanje okoliščine. Tudi če ste pred tem načrtovanjem časovno storili tako, da so bili vsi pravočasno, s pojavom znakov bolezni ali z začetkom resnih življenjskih sprememb (na primer po rojstvu otroka) lahko izgubite vse svoje veščine. Strokovnjaki v tem primeru priporočajo, da se odpovejo prejšnjim hobijem in zadevam za čas, ki je potreben. Ne pozabite, da se boste vsi znašli pravočasno in dohiteli, ko boste po počitku polni moči in energije.

Učinkovito načrtovanje delovnega časa managerja bo prihranilo dragocene minute, ne da bi škodilo podjetju in njegovemu osebnemu življenju. Psihologi priporočajo naslednjo vadbo. Morate narisati krog, ki bo označeval določeno časovno obdobje. Zdaj je treba opozoriti na dele (sektorje). Torej, en del bo označeval sanje, drugi - delovni čas. Tiste, ki ostanejo, je treba oceniti glede na stopnjo pomembnosti. Po tem lahko izračunate, na katerih razredih boste lahko prihranili čas, tako da bo to dovolj za komunikacijo z družino, za prosti čas in za druge gospodinjske opravke.

Zelo pomembno in spretno načrtovanje delovnega časa upravitelja. Številni delavci se pritožujejo zaradi prevelike količine papirjev, ki jih morajo izpolniti. Določite, kako lahko zmanjšate čas, porabljen za to lekcijo (na primer, da razvijete univerzalni model, v katerem morate spremeniti le določene številke ali druge informacije; vodje predstavite svoje predloge in ideje itd.).