karierno upravljanje

Motorno krmiljenje: opisi nalog in odgovornosti

Kazalo:

Motorno krmiljenje: opisi nalog in odgovornosti

Video: Jak pracuje serwis? Dzień z życia serwisanta 2024, Junij

Video: Jak pracuje serwis? Dzień z życia serwisanta 2024, Junij
Anonim

Potreba po krmiljenju se je pojavila že ob nastanku prve ladje. Malo kasneje so izumili motor z notranjim zgorevanjem in ga vpeljali v zasnovo plovila, zato je krmar začel opravljati naloge mehanika. In tako da je položaj odražal vse osnovne funkcije, se je stroka začela imenovati minder-usmerjevalna.

Takojšnje odgovornosti

Pri delu mora krmar izpolnjevati številne naloge:

  1. V prvi vrsti mora imeti strokovnjak tehniko nadzora plovila v kakršnih koli vremenskih razmerah in takoj slediti navodilom višjega vodstva.
  2. Dolžan je poznati zasnovo absolutno vseh motorjev plovila, z njim povezanih mehanizmov, operativnih lastnosti in servisnih pravil.
  3. V skladu z opisom delovnega mesta mora krmar sodelovati pri popravilu ladij in spremljati njihovo uporabnost.
  4. Zavezan mora imeti podatke o lokaciji cevovoda na plovilu, za katere so nameščeni ventili in ventili, kako deluje sidrni mehanizem in metode priveza ladje.
  5. Moram biti sposoben voditi čoln, v praksi se naučiti tehnike reševanja utopljenika in nudenja prve pomoči žrtvam.
  6. Zavezan je mojstrskemu obvladovanju opisov ladijskega mornarja, sposobnosti pletenja morskih vozlov in opravljanju slikarskih del.
  7. Lastno branje in razumevanje vrednosti odčitkov vseh instrumentov na ladji.

Tipičen opis dela

Zaposlujejo osebe, ki so dopolnile 18 let in so opravile zdravniški pregled zaradi skladnosti s položajem, ter ki so opravile teoretično in praktično usposabljanje v specializiranih izobraževalnih ustanovah.

Tiste, ki imajo potrdilo o pravici do dela na čelu, sprejema in odpušča njihov neposredni nadzornik v skladu z veljavno zakonodajo Ruske federacije.

V skladu z listino organizacije vse pravice, obveznosti in ugodnosti v celoti veljajo za zaposlenega.

Kakovost potencialnega vlagatelja

Šef je dolžan imeti visoko disciplino, da lahko natančno in v kratkem času sledi ukazom višjega vodstva. Zelo pomembno je prostorsko razmišljanje, ki je potrebno za orientacijo v prostoru na vodi. Poleg tega se moram spomniti krajev, v katerih sem že bil.

Biti sposoben spremljati okolico, da bi pravočasno ugotovil grožnje prostemu prehodu ladje. V slabih vremenskih razmerah - dež, megla, tema ne bi smeli zmanjšati vida. S pomočjo odličnega očesa bo krmar takoj in pravilno določil natančno razdaljo plovila od obrisov.

Odličen sluh bo miselcu koristen, da z značilnimi zvoki prepozna pravilno delovanje ladijskega motorja in bo pomagal pravočasno odpraviti njegovo okvaro.

Imeti mora dober vestibularni aparat, znati plavati tako po vodi kot pod njim in ne sme biti nagnjen k morski bolezni. In izvajanje potrebnega dela na ladji bo zahtevalo začetne spretnosti ključavničarja in nekaj fizične moči.

Dolgi premiki so namenjeni le potrpežljivim in vzdržljivim ljudem, stalna ekipa pa naj bi povzročila le prijazna čustva, odsotnost konfliktov in medsebojno pomoč drugim.

Pravice in obveznosti poklica

Opis delovnega mesta krmarja ureja statut podjetja, v katerem dela uslužbenec. Tam so zapisane tudi njegove pravice in osnovne dolžnosti. Velja pa si zapomniti, da lahko vodja postavi nalogo, ki tam ni registrirana, vendar to ne daje pravice, da oblasti ne izvajajo ukazov.

Zahtevana izobrazba

Da bi dosegli položaj krmarja na plovilu, je treba v srednji posebni ustanovi obvladati specializirano izobraževanje na katerem koli od naslednjih področij:

  • mornar;
  • strojnik;
  • ladjedelništvo in tehnologija vodnega prometa;
  • ladijski mehanik;
  • skiper ali pomožni ladijski mehanik.

Vsa ta področja zagotavljajo potrebno znanje in veščine za delo z ladijskimi motorji in nadzor vodnega prometa.

Ravni spretnosti

Na posebnosti sta dve stopnji specialista - to sta 5 in 6. Vendar pa naloge krmarja ne vplivajo na raven opravljenih nalog. Razlika je le v moči ladijskega motorja, do katerega ima krmar dostop.

Tako lahko na primer delavec petega razreda nadzira ladjo z močjo motorja do 850 kW in nima šeste tovrstne omejitve.

Možna karierna rast

Izobraženi strokovnjaki bodo lahko delali v kateri koli floti in na kateri koli ladji. Sčasoma, s pridobitvijo potrebnih izkušenj in opravljenim potrebnim naprednim treningom, je povsem mogoče varno postati kapitan plovila.

Koliko zasluži specialist

Plača čelada je odvisna od območja prebivališča zaposlenega in moči motorja plovila, ki ga nadzira. V skrajnih kotičkih države plača takega specialista znaša 6,5-15 tisoč rubljev.

Če živite v osrednji regiji, boste lahko zaslužili 25-30 tisoč rubljev na mesec.

Očitno ne veliko. Ne pozabite pa, da podjetje v času izmenjavanja zaposlenim v celoti zagotavlja uniforme in potrebno hrano. Poleg tega obstajajo vsa socialna jamstva, plačani dopust in dodatki za rezultate dela.

Prednosti in slabosti stroke

Prednosti položaja krmilnika vključujejo:

  • poklic je na trgu dela precej povpraševan in pomemben;
  • poklicne priložnosti za kapitan ladje;
  • celoten socialni paket organizacije.

Slabosti vključujejo:

  • nizke plače;
  • obvezna razpoložljivost ustreznega potrdila o izobrazbi;
  • urnik dela - izmena.

Obstaja kontingent ljudi, ki radi plujejo po morskih prostranstvih, želijo spoznati pravo pogumno morsko prijateljstvo, si ogledati daljne dežele, obiskati kateri koli kotiček sveta. Vse skupaj se zdi tako romantično, da ne bodo samo moški, ampak tudi dekleta služili v floti. Za resničnega strokovnjaka na tem položaju pa je to izjemno pomembno delo. V vseh vremenskih razmerah in okoliščinah so ladje pozvane, da prevažajo blago in potnike. Prav tako s pomočjo pravnih postopkov lovijo ribe in raziskujejo prostore svetovnega oceana.

Na majhnih vlečnih čolnih se raven odgovornosti krmarja na trenutke poveča, saj ladjo nadzirajo brez dragocenih navodil kapitana, specialist na čelu pa prevzame odgovornost. Zato morate biti tu še posebej previdni, znati določiti okvaro v motorju po naravi zvoka, jasno krmariti po instrumentih in hitro sprejemati pomembne odločitve v nevarnih razmerah.