karierno upravljanje

Kako dobiti intervju z vodjo prodaje? Vprašanja in odgovori

Kazalo:

Kako dobiti intervju z vodjo prodaje? Vprašanja in odgovori

Video: Odgovori na vprašanja podjetnikov - mag. Aleš Lisac - 1. del 2024, April

Video: Odgovori na vprašanja podjetnikov - mag. Aleš Lisac - 1. del 2024, April
Anonim

Za zaposlitev osebja je treba zaslišati najemnika. Srečanje med potencialnim zaposlenim in bodočim delodajalcem običajno poteka v dialogu. Naloga rekruterja je, da ugotovi vse vaše pozitivne in negativne lastnosti, določi strokovnost in usposobljenost. Po razgovoru se bo rekruter odločil, ali je kandidat primeren za prosto delovno mesto ali ne. V tem članku vam bomo povedali, kako dobiti intervju z vodjo prodaje. Ugotovimo, s katerimi težavami se lahko srečuje potencialni zaposleni.

Vodja prodaje: kdo je to

Najprej je prodajalec tisti, ki zna pravilno, lepo in okusno govoriti o izdelku. Medtem ko menedžerji v tujini lahko upravljajo celotne oddelke, je v Rusiji definicija poklica nekoliko popačena. Na začetku je zaposleni ne le prodal, ampak tudi redno analiziral. Opozoril je na povečanje ali zmanjšanje prodaje, nadzoroval je pošiljanje opredmetenega blaga. Zdaj se ta poklic spreminja, večji poudarek pa je na izpopolnjevanju oratorijskih veščin.

Vodja je strokovnjak, ki je odgovoren za odgovorno delo - vodenje prodaje podjetja. Glavni cilj zaposlenega je, da kompetentno ponudi kupcu izdelek in nato donosno proda. Ugotovimo, kako dobiti intervju z vodjo prodaje.

Katere lastnosti mora imeti specialist?

Če želite uspešno opraviti intervju za vodjo prodaje, morate vedeti, kakšne lastnosti mora imeti specialist. Ključ do uspeha v poklicu je sposobnost, da se izpopolnite, poznate psihologijo stranke in si prizadevate za stalno karierno rast. Glavna značilnost "prodajalca" je neomejen zaslužek, ki je odvisen samo od zaključenih transakcij.

  • Vodja prodaje - govornik in strokovnjak. Moral bi se znati pogovarjati s strankami, pravilno prenašati informacije o izdelku.
  • Težnja in motivacija. Mnoga podjetja ponujajo odlične delovne pogoje: plača + odstotek vsake transakcije. To pomeni, da lahko specialist zasluži toliko, kot si želi. Eno „ampak“: vodja mora nenehno razvijati svoje prednosti, delati na pomanjkljivostih in analizirati svoje neuspehe.
  • Da bom aktiven. Če vas bo počasi odgovarjal na vprašanja najemnika, vas vodja prodaje ne bo intervjuval. Vsako podjetje potrebuje aktivne, vesele strokovnjake. Razlog je preprost: „prodajalec“ dela neposredno s strankami in pogosto je finančna rast podjetja odvisna od njegovega razpoloženja in pozitivnosti.
  • Odpornost na stres. Kupci so si različni in sprejemanje tega dejstva je zelo pomembno. Poklicni vodja se nikoli ne osredotoča na negativno, zlahka zavrže konfliktne situacije in reši sporna vprašanja.

Kako se pripraviti na intervju?

Ponujamo vam seznam vprašanj za intervju z vodjo prodaje. Uporabite nasvet, da bo rekruter opazil vašo kandidaturo: zaženite zvezek, zapišite spodaj navedena vprašanja in nato pošteno, lepo in kompetentno odgovorite pisno. Natančno preučite vse stavke, znebite se parazitskih besed in žargona. Odgovorate odgovore pred ogledalom ali prijateljem, pri tem pa se ne bojite biti kreativni z dodajanjem dodatnih informacij. Monolog lahko posnamete tudi na snemalnik in poslušate glas, glasnost in dikcijo. Naborniki upoštevajo te parametre, saj je, kot že omenjeno, prodajalec spreten govornik.

Vprašanja in odgovori za razgovor s prodajalcem

  • "Povejte nam o svojih izkušnjah s trgovino, izobraževanjem?" Na univerzi je končal diplomo iz računovodstva in revizije, danes pa študiram na daljavo in magistriram. Ni izkušenj s prodajo, a vedno sem se pripravljen naučiti novih stvari.
  • "S kom se vidite čez 5-10-15 let?". Izpopolnil sem svoje veščine trgovanja, morda sem odprl lastno podjetje ali postal vodja finančnega oddelka.
  • "Stranka je k vam prišla očitno ne v duhu. Na vse vaše odgovore reagira izredno negativno in ostro, medtem ko občutite vročino. Kako se boste obnašali?" Najprej se bom nasmehnila, ohranila lahko in mirno. Ne bom z agresijo odgovoril na jezo in ne bom prenesel vse negativnosti skozi sebe. Kljub temu bom še naprej svetoval stranki. V takih situacijah sem sposoben abstrahirati - to je moj glavni plus.
  • "Povejte nam o svojih pozitivnih in negativnih straneh?". Moje najboljše lastnosti so odločnost, žeja po nenehni rasti in aktivnosti. Moje najslabše lastnosti so aroganca, vztrajnost in samozadovoljstvo. Mogoče bodo negativne plati prodaje ravno nasprotno.

Katera vprašanja mora zastaviti rekruter?

Kako dobiti intervju z vodjo prodaje? Preprosto je: postavljajte nasprotna vprašanja, pokažite zanimanje. Če bo rekruter vodil enosmerni pogovor, potem vaša kandidatura zagotovo ne bo ustrezala podjetju. V tem primeru morajo biti vsa vprašanja v primeru:

  1. Odgovornosti specialista. Pomembno vprašanje, saj se pogosto zgodi, da brezobzirna podjetja najamejo strokovnjaka kot vodjo prodaje, na koncu pa nov uslužbenec opravlja tako delo tajnika kot čistilke. Naprosite najemnika, da vam predloži seznam odgovornosti, ki jih podpišeta direktor in strokovnjaki.
  2. Baza kupcev. Določite, kdo išče stranke. Če obstaja marketinški oddelek, to pomeni, da je podjetje uspešno in managerju ne bo treba porabiti časa za iskanje kupcev. V nekaterih pisarnah je odgovoren specialist: postavlja oglase in poskuša pritegniti bazo strank, medtem ko se plača ne poveča.
  3. Vojak in stopnja prodaje. Ugotovite, kakšen je povprečni cikel za povprečnega managerja. Naprosite najemnika, da vam pripravi analizo v obliki diagrama, ki kaže na rast in upad prodaje, kot tudi na norme za strokovnjake.
  4. Bonusni sistem in plača. V skladu z zakonom mora podjetje specialistu zagotoviti minimalno plačo. Preostanek plače izvira iz popolne prodaje. Za to so premišljeni bonus programi. Na primer: zaposleni bo prejel 5% od vsake transakcije, pri izvedbi 10 prodaj pa bo prejel dodaten bonus v višini 3.000 rubljev.

Koristni nasveti

Kako poteka intervju za vodjo prodaje? Praviloma vas bodo v majhnih podjetjih najemniki prevzeli v majhni pisarni, kjer niso vedno pozorni na kodeks oblačenja, v velikih podjetjih pa so pomembne vse podrobnosti:

  • Datum in čas razgovora določi regrut, zato je skrajno nezaželeno, da bi zamujal. Podjetje se ne more zanašati na neodgovornega ali nenatančnega kandidata.
  • Pazite na svoj videz: superge, mastni lasje, halitoza ali razmazana maskara - znak neurejenosti. Vodja prodaje - obraz podjetja.
  • Prinesite portfelj in ga nadaljujte, skupaj z diplomami in izkušnjami. Morda za rekruterja ne bo potrebna ogromna mapa z dokumenti, vendar bo postala vaš adut.
  • Miren glas, tresenje rok, trzanje oči - znak negotovosti. Če se ne morete spoprijeti s preprostim zaposlovalcem, kaj lahko rečete, kako se bo spremenilo vaše vedenje, ko boste videli stranko. Potegnite se skupaj in spoznajte, da je vodja prodaje delo, ki od vas zahteva največ zaupanja.
  • Na vprašanja odgovarjajte pravilno, jasno in jasno. Ne trudite se, ne odhajajte od odgovorov, govorite čim bolj iskreno in odkrito. Ja, morda vas bo rekruter presenetil z vprašanji o vašem osebnem življenju. Zato se je pomembno, da se pred intervjujem pripravite z uporabo zajetnega zvezka.

Kaj se bo zgodilo, če lažete?

Mnogi se sprašujejo: "Kako dobiti intervju z vodjo prodaje?" Preprosto je: ne olepšajte svojih odgovorov, ne izmišljujte neobstoječih dejstev. Če pravite, da ste odporni proti stresu in nekonfliktni osebi, a v resnici mečete s pestmi na vse, ki gledajo v vašo smer, potem nimate mesta v trgovini. Ne zapravljajte časa ne svojega ne rekrutatorja ali mentorja. Ne pozabite, da bo podjetje, preden boste poslani v dvorano za delo s strankami, izvedlo usposabljanje, ki traja več dni. Zato je priporočljivo, da se čim bolj iskreno pogovarjate o svojih lastnostih ali pa dovolite, da resnično vreden kandidat zasede vaše mesto.

To ne velja za vse odgovore: nekatera podjetja izvajajo zahodne pogajalske tehnike, ki pogosto uporabljajo vprašanja, povezana z osebnim življenjem kandidata. Če ne želite povedati, da v naslednjih dveh letih načrtujete otroke, potem samo pustite, da rekruter sliši, kaj hoče.

Kako se naučiti prodati avtomobile?

Ugotovimo, kako dobiti intervju z vodjo prodaje avtomobilov. To prosto delovno mesto velja za najdonosnejšega, poleg tega imajo vsi strokovnjaki kariere. Če želite to narediti, mora rekruter razumeti, kako dobro poznate ponujeni izdelek. Morate razumeti modele, značilnosti avtomobila. Glavna naloga prodajalca je, da naročniku z vsemi zgovornostjo in oratorijom pove vse prednosti stroja.

Povzeti

Zdaj veste, kako dobiti intervju z aktivnim vodjem prodaje. Ne pozabite, da je v tem poklicu glavna stvar samozavest. Javni strah, zadržanost ali skromnost so slabe lastnosti, ki zagotovo ne bodo pripomogle k uspehu pri trgovanju.