povzetek

Kako napisati državljanstvo v profil? Vzorec prijavnice

Kazalo:

Kako napisati državljanstvo v profil? Vzorec prijavnice

Video: Prijave: podaci, eseji i ostalo | SAD upisi 3 2024, Maj

Video: Prijave: podaci, eseji i ostalo | SAD upisi 3 2024, Maj
Anonim

Izpolnjevanje vprašalnika ob prijavi na delovno mesto je včasih zelo vznemirljivo početje. Hkrati so nekatera vprašanja v njem lahko zmedena in jih morda ne bo mogoče popolnoma razumeti. Na primer, kako v vprašalnik vpisati državljanstvo? Zato se morate na njegovo dokončanje pripraviti vnaprej, ne pozabite, kaj želite navesti o sebi. Večina vprašalnikov (razen tistih, namenjenih prosilcem za ustvarjalne, ustvarjalne poklice), ki vam jih lahko ponudijo kadrovalci, je standardnih, zato lahko zdaj analiziramo vse nerazumljive točke.

Vprašalnik: kaj je to in zakaj je potreben?

Zdi se, da obstaja življenjepis in intervju, zakaj potrebujem vprašalnik? V življenjepisu navedete o sebi, ki vam ugodno kaže z vseh strani. Toda vprašalnik pomaga delodajalcu, da o prosilcu ugotovi prav tista dejstva, ki so mu zanimiva. Intervju poteka na podlagi vsega zgoraj navedenega: kadrovski specialist bo na podlagi informacij, ki ste jih navedli v življenjepisu in vprašalniku, orisal, v kakšnem kontekstu bo dialog, katera vprašanja vam zastaviti, da boste oblikovali končno mnenje kot strokovnjak, član ekipe.

Za delodajalca ima anketa vprašalnika dva cilja:

  • Pridobivanje splošnih informacij o kandidatu za določeno specialnost.
  • Začetna ocena poklicnih lastnosti vlagatelja.

Za iskalce zaposlitve je smiselno izpolnjevanje vprašalnika:

  • Navedba pomembnih podatkov, ki so bili v življenjepisu izpuščeni.
  • Prva ideja delodajalca: na podlagi dejstva, da ga zanima učenje o vas, lahko daste vtis o odnosu do zaposlenega.

Zakonodaja in profil

Niti en vzorec izpolnjevanja vprašalnika ne bo univerzalen, ker Ruska zakonodaja ne predpisuje njegove posebne oblike. Vendar obstajajo jasni pokazatelji, katerih vprašanj ne bi smeli biti vključeni v vprašalnik. Navedeni so v kazenskem zakoniku Ruske federacije (člen 135 "Kršitev nedotakljivosti osebnega življenja").

Mimogrede, stolpec »državljanstvo« v prijavnici za delo je precej sporen, zato ga večina delodajalcev ne vključi v obrazec. Razlog za to je preprost: če je vlagatelj v vprašalniku navedel podatke o svoji rasi, narodnosti, veri, izvoru, finančnem položaju in mu je bila zavrnjena služba, potem je to razlog, da se obrne na sodišče. Njegove pravice bodo varovane v čl. 136 Kazenskega zakonika in čl. 64 zakonika o delu Ruske federacije. Zato se v stolpec "nacionalnost", kadrovski naborniki, ki ne delajo zakona, trudijo, da ne vpišejo v anketni obrazec.

Poleg tega je pomembno, da prosilec vse informacije v vprašalniku navede prostovoljno. To pomeni, da je izrazil pisno soglasje za obdelavo njegovih osebnih podatkov (1. odstavek, člen 9 delovnega zakonika Ruske federacije).

Toda ruska zakonodaja glede vprašalnika ob prijavi na delovno mesto predpisuje obveznosti ne le do delodajalca, temveč tudi do kandidata za delovno mesto. Če je slednji v dokumentu navedel napačne podatke o sebi, potem ima podjetje po pojasnilu pravico odpovedati pogodbo o zaposlitvi z njim (člen 81 delovnega zakonika Ruske federacije).

Standardni predmeti

Bolje je, da vzorec izpolnjevanja vprašalnika hranite veliko pred intervjujem. Na obrazcu vas bodo morda čakali naslednji predmeti:

  • Splošne informacije. Tu je vse standardno: polno ime, zakonski stan, otroci, datum rojstva, naslov prebivališča / prijave, podatki o kazenskem spisu, telefon, elektronska pošta.
  • Oddelek o želenem kraju zaposlitve. Kateri položaj želite zasesti? Ali nameravate graditi kariero? Kako se počutite na službenih potovanjih? Se strinjate, da delate čez vikend, nadure? Mogoče tudi seznam pričakovanj in zahtevo, da se jih uredi od manj do pomembnejših: visoka plača, dobra ekipa, stabilnost, možnosti rasti in tako naprej.
  • Informacije o izobraževanju. Seveda boste svoje sposobnosti pokazali v poskusnem obdobju. Tu je "teorija": končane šole, seminarji, tečaji, diplome, znanje drugih jezikov.

  • Informacije o delovnih izkušnjah. Tu navedete, kje, kdo, koliko ste delali, katere odgovornosti ste imeli. Ponekod morate napisati razlog za odpust, navesti telefone nekdanjih kolegov, šefa, ki bi lahko potrdili, kar ste napisali.
  • Delovne veščine. Tu navedete svoje visoko specializirane veščine. Zavesten zaposlovalec tega odseka ne bo kopiral iz interneta, ampak ga bo sestavil sam na podlagi značilnosti prostega delovnega mesta. Priznati morate, da je na primer uporaba metode "slepega tiska" potrebna za tajnika in ne za voznika-nakladalca.
  • Vprašanja o zdravju. Zelo sporna točka. Vključuje vprašanja o prisotnosti invalidnosti, zdravstvenih težavah, kroničnih boleznih.

Državljanstvo ali državljanstvo?

Včasih tisti, ki jih zanima, kako v vprašalnik napisati državljanstvo, ta koncept zamenjajo z državljanstvom. Razlikovati te izraze:

  • Državljanstvo: navedba države, v kateri imate prebivališče.
  • Državljanstvo: ožji pojem, ki nakazuje pripadnost določeni etnični skupini. Ustava Ruske federacije jasno kaže, da ne more imeti nobenega pomena za vaš status državljana. Preden v vprašalnik napišete svoje državljanstvo, razmislite, zakaj vaš delodajalec potrebuje te podatke.

Če vas ne zmede prisotnost takega grafa, nadaljujemo naprej.

Kako v vprašalnik napisati državljanstvo in državljanstvo?

Pravila so torej preprosta:

  • Državljanstvo: Ruska federacija. Dovoljeno je znižanje na Rusko federacijo. Vnosi "Rusija", "Rus", "državljan Ruske federacije / Rusije" bodo napačni.
  • Državljanstvo: piše se z eno besedo - rusko, tatarsko, ukrajinsko, čuvaško in tako naprej.

Dvomljivi profili

Če se srečujete z vprašanjem "Kako pravilno navesti svoje državljanstvo v vprašalniku?", Morate razmisliti, ali potrebujete takšno delo. Tako „izkazovanje“ informacij, ki niso povezane z delovnim procesom, vodi do ideje o pretiranem vmešavanju v zasebno življenje zaposlenega.

Takšni vprašalniki so tudi razlog za razmislek o pravilnosti njihove izbire:

  • S prošnjami za navedbo njihovih pozitivnih in negativnih lastnosti. Kot veste, je samozavest v večini primerov pristranska. In le redki, ki jih zanimajo prosta delovna mesta, bodo navedli svoje najresnejše pomanjkljivosti.
  • Vključitev osebnih zadev, ki niso povezane s prihodnjimi dejavnostmi.
  • Vključitev vprašanj, ki jih zakonodaja Ruske federacije prepoveduje.

Kako napisati državljanstvo v profil? Ta artikel ni potreben za pravilen anketni obrazec pri prijavi na delovno mesto. Govori bodisi o pomanjkanju takta, o nepoznavanju zakonodaje s strani uslužbencev kadrovske službe, bodisi o pretiranem zanimanju podjetja za osebne podatke o zaposlenem, kar ni dobro.