povzetek

Državljanstvo: kaj napisati v tem stolpcu?

Kazalo:

Državljanstvo: kaj napisati v tem stolpcu?

Video: Excel za napredne 21 - Analiza Kaj če 2024, Maj

Video: Excel za napredne 21 - Analiza Kaj če 2024, Maj
Anonim

V zvezi z opredelitvijo državljanstva se lahko porajajo nekatera vprašanja. In pri izpolnjevanju dokumentov v stolpcu "državljanstvo", kaj napisati ni vedno jasno. Konec koncev ga človek včasih sploh nima. Primerov takih težav je več.

Kaj napisati v vrstico "državljanstvo" dveletnemu otroku?

Državljanstvo dobi oseba od rojstva. Če se je človek rodil v Rusiji, Uzbekistanu in drugod - samodejno postane državljan države, v kateri se je rodil. In od zdaj naprej bo to lahko spremenil in postal državljan druge države le na lastno zahtevo, če bo predložil ustrezne dokumente določenim organom. Torej, v primeru vprašanja: "V stolpcu" državljanstvo "kaj napisati majhnemu otroku?" - Vedite, da je državljan države, v kateri se je rodil. Njeno in napišite v ustrezno vrstico.

Ali je možno dvojno državljanstvo?

Da. Če ste na primer državljan Republike Belorusije, vendar želite pridobiti tudi rusko državljanstvo, potem je to povsem izvedljivo. V stolpcu "državljanstvo", kaj v tem primeru napisati pri izpolnjevanju dokumentov, je bolje izvedeti pri odgovornih osebah. Toda kako izpolniti dokumente po prejemu potnega lista?

Stolpec "državljanstvo": kaj napisati ob prejemu OZP?

OZP je državni potni list. Ko prijavite prošnjo, lahko ljudje, ki so šli skozi ta postopek, navedejo, če je to pri vas, da imate več kot eno državljanstvo (stolpec šest). Pri izpolnjevanju takšne vloge v elektronski obliki se lahko pojavijo nekatere težave, zaradi katerih preprosto ne bo poslana. V tem primeru stolpce pustite prazne in jih ročno izpolnite v tiskani obliki.

V primeru pridobitve drugega državljanstva, sodeč po razpravah na forumih, obstaja strah pred izgubo obstoječega (številne države imajo podobna pravila - samo preverite lokalno zakonodajo). Če torej še vedno obstaja strah pred izgubo, potem se umirite, na ruskem veleposlaništvu pravijo, da oblasti ne bodo obvestili o vašem drugem državljanstvu. In prav zaradi pravnih razlogov državljanstva ste lahko prikrajšani le v nekaterih primerih. Na primer na lastno željo ali v primeru, da ste se prijavili na policijo, vojaško službo ali varnostne agencije itd. v drugo državo. Tudi predsednik države vam lahko odvzame državljanstvo, vendar v primeru, da postane znano, da ste ob prvotnem državljanstvu posredovali namerno napačne podatke in podatke o vas ali pa ste predložili lažne dokumente. Če vzamemo otroka za primer, potem lahko s soglasjem in na zahtevo staršev ali samohranilca izgubi svoje državljanstvo, pri štirinajstih do osemnajstih letih pa lahko otroku odvzame državljanstvo le z njegovim soglasjem. Kar zadeva preostale pogoje, še vedno obstaja vrsta dokumentov, ki bi lahko vplivali na odvzem državljanstva. Torej, spet morate natančno prebrati zakonodajo vsake države, ki vas zanima.