karierno upravljanje

Kako diete lahko ovirajo kariero

Kazalo:

Kako diete lahko ovirajo kariero

Video: 3 največje napake vseh popularnih diet, ki vas lahko stanejo vašega zdravja 2024, Julij

Video: 3 največje napake vseh popularnih diet, ki vas lahko stanejo vašega zdravja 2024, Julij
Anonim

Kako prehrana nekako lahko vpliva na kariero? In kako! Navsezadnje sta uspešnost in inteligenca zelo tesno povezana s tem, kar jemo. Nekaj ​​preprostih priporočil nutricionistov vam bo pomagalo povečati rezerve energije in se naučiti reševati zapletene težave. In če iščete službo ali čakate na povišanje - potem je samo najpomembneje skrbeti za svoje telo.

V takih trenutkih vam lahko pride na glavo, da imate kakšen življenjski slog, bi se morali ukvarjati s športom ali celo iti na dieto. Tu vas čakajo tri napake, zaradi katerih uspeh za vas ne sije.

Napaka ena: preklopite na izdelke z malo maščob

Vi na vse posnete. Napačno. Potrebuješ maščobe, da jasno razmišljaš in se osredotočiš na cilj.

S pomočjo maščob telo bolje absorbira vitamine, minerale in hranila, potrebna za zdravje možganov, na primer biotin v rumenjakih in trigliceride v kokosovem olju. Upoštevajte le, da možgani potrebujejo prave maščobne kisline - tiste, ki so odgovorne za zdrav spanec, zajezitev strasti in kurjenje maščob. In seveda navdihujejo delovne podvige - sprejemati izzive, razumno tvegati in razbijati vzorce.

Kako

V svojo prehrano vključite zdrave maščobe - avokado in ekstra deviško kokosovo olje (tu pride gotova solata!). Izogibajte se strupenim rastlinskim oljem - sončničnemu, koruznemu, sojinemu, repičnemu.

Druga napaka: samo rastlinske beljakovine

Mislite, da rastlinske beljakovine delujejo tako kot živali, in želodec morate napolniti z roko trave in druge vegetacije.

Kakšna lepotica je poročena z Nikito Presnjakov: nove fotografije mlade žene

Naslikala je kavč, kupljen v varčni trgovini: rezultat je bil impresivenPreprosta pravila za izbiro daril za pravega moškega: ne želite - ne dajte

Toda iz aminokislin živalskih beljakovin naše telo proizvaja tiste nevrotransmiterje, ki nas delajo srečne, namenske in umirjene.

Da, zelenjava in sadje sta najbogatejši vir hranilnih snovi, vendar nimata nič podobnega živalskim aminokislinam, potrebnim za optimalno delovanje možganov. Na primer, cink in vitamin B6, ki sta potrebna za proizvodnjo nevrotransmiterjev, najdemo samo v rdečem mesu in piščančjem mesu. Če niste prepričani, etično vegetarijanec, nato poskusite spremeniti meni in opazujte spremembe v delovanje možganov - kako uspešno se soočanja idej začeli potekala in kako zlahka vam je uspelo prepričati svojega šefa, da vam povečanje.

Kako

V vsak obrok vključite živalske veverice - kar nekaj -. Bolje je, če je goveje goveje meso ali jagnjetina, ki prosto pase kokoši in jajca iz njih, pa tudi divji losos. Izberite kakovostne ekološke izdelke.

Tretja napaka: jesti malo in nepravilno

To je najbolj škodljiva napaka.

Vadite, delajte in nenadoma se okoli treh popoldne znajdete z veliko skodelico kave in košaro korporativnih piškotkov, ki jih absorbirate s hitrostjo svetlobe. Se zgodi? Temu se lahko izognemo z rednimi obroki.

"Redno jejte" - pomeni le, da ne pozabite na zajtrk in ne večerjate ne s polovično zrezano posodo iz posode, temveč s polno pripravljenimi vročimi jedmi.

Če jeste, redno vzdržujete raven sladkorja v krvi, kar vam daje več energije in idej za vaše najljubše delo. Resno! Vaše odločitve so neposredno odvisne od tega! Lačna ali obremenjenost v želodcu ali slabo počutje zaradi nizke ravni sladkorja vas oslabijo in lenijo, kar vas prisili, da odložite najpomembnejše odločitve v karieri in življenju.

Kako

Poskrbite za prehrano, bogato z beljakovinami, čez dan - zajtrk, kosilo in večerja. Med odmori - majhni prigrizki za vzdrževanje ravni sladkorja. To je lahko katera koli zelenjava in sadje, trdo kuhana jajca, oreški, suho sadje.

Hrana in spanec sta tisto, kar potrebuje vaša kariera.

Na hrano bi morali razmišljati kot o gorivu. Glede goriva, ki vžge vašo vero vase, vam bo pomagalo, da se boste izmuznili iz rutine ali našli službo, ki jo imate radi.

Najboljše kariere so zgrajene na temeljih dobre hrane in dobrega spanca - začnite s temi dvema preprostima stvarema!

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini