karierno upravljanje

Kaj počneta instrumentacija in avtomatizacija? Dešifriranje veliko razloži

Kazalo:

Kaj počneta instrumentacija in avtomatizacija? Dešifriranje veliko razloži
Anonim

Sodobne proizvodnje je nemogoče predstavljati brez instrumentov in senzorjev. In v stanovanjskem sektorju ne more storiti brez števcev za vodo, toploto in elektriko. Kdo naredi te uporabne naprave, če je potrebno? Kdo spremlja njihovo pravilno delo?

Kaj je instrumentacija?

"Kovček" se odpre preprosto: instrumentacija in avtomatizacija - instrumentacija in avtomatizacija. Oddelek za instrumentacijo in avtomatizacijo (dešifriranje zgoraj), natančneje, storitev s tem imenom je odgovorna za delovanje celotnega instrumentnega sistema v podjetju. Orodja za merjenje električne energije in plina, avtomatski ventili, merilniki pretoka in drugi elementi nadzora so pod nadzorom Kipovcev.

Kaj počne mehanik instrumentov

Ključavničar Kipovets je specialist za popravilo preprostih in zapletenih, običajnih in elektronskih merilnih in krmilnih naprav. Kdo lahko poleg električarja uvede Ohmov zakon? Primeri poznavanja zakonov fizike so zaposleni v službah za avtomatizacijo in zagon različnih naprav. Za začetek proizvodnje je sposoben samo inženir ali inženir inštrumentov. Razlaga te besede je znana vsem, ki so povezani z avtomatizacijo.

Od kod prihajajo poznavalci naprav

Za delo v oddelku za instrumentacijo in avtomatizacijo so sprejeti samo specialisti s strokovno izobrazbo in izkušnjami. Dešifriranje pričevanja velikega podjetja lahko pristojni osebi pove obseg trgovine, na primer olje ali električni tok. Eno od naprav je treba zavrniti - izgube so neizogibne, vse do zaustavitve podjetja.

Po končani fakulteti z ustreznim imenom je diplomant lahko uporaben v kateri koli panogi. Sistemi za avtomatizacijo se uporabljajo v rafinerijah nafte in v železniškem sektorju, v težkem inženiringu in v tovarnah, ki proizvajajo živilske izdelke.

Hitra odprava nepredvidenih in izrednih razmer je odvisna od zaposlenih v oddelku za instrumentacijo in avtomatizacijo. Za popravilo in vzdrževanje črpalk, transporterjev, elektromotorjev in pnevmatskih ventilov je odgovorna služba naprave.

Kaj lahko oddelek za instrumentacijo

Glavna odgovornost delavcev je avtomatizacija tehnologije v proizvodnji. To velja tako za nova podjetja kot za podjetja, ki so bila podvržena modernizaciji in obnovi. Visoko usposobljeni strokovnjaki oddelkov za instrumentacijo in avtomatizacijo lahko storijo vse: predmet je dešifriranja vseh zapletenih shem, obnovitev in prilagoditev katerega koli sistema. Z integriranim pristopom do dela storitev temelji na treh področjih:

  • o avtomatizaciji električnih pogonov;
  • o razvoju programske opreme ACS za uporabnike sistema;
  • o avtomatizaciji tehnologije.

Strokovnjaki oddelka zagotavljajo popolno tehnično storitev in nadzor nad delovanjem krmilnih naprav in sistemov. Kipovci obrtniki ne samo da vedo, kako delujejo podrejene naprave, ampak se lahko profesionalno spopadejo s kakršnimi koli težavami s senzorji in števci.

Kdo je glavni specialist na oddelku

Ni dvoma, da bi moral biti oddelek, povezan z odpravljanjem napak, uglaševanjem in zagonom sistemov za spremljanje in nadzor, glavni strokovnjak in izkušen strokovnjak. Le človek, ki pozna osnove kibernetike in računalniške tehnologije, metode in kontrole, ki pozna funkcionalne in proizvodne enote, se lahko spopade s takim položajem kot inženir instrumentacije in avtomatizacije. Dekodiranje njegovih nalog v tem rangu je naslednje:

  • Oblikovanje in izvedba računalniško podprtih krmilnih sistemov z uporabo sodobnih komunikacijskih sredstev in komunikacij.
  • Priprava ustreznih podatkov za načrtovanje in razvoj delovnih in tehničnih projektov.
  • Nastavitev nalog za zaposlene v oddelku za instrumentacijo in avtomatizacijo, dekodiranje podrobnosti vseh opisov delovnih mest.
  • Razvoj tehnoloških shem za naloge avtomatiziranih krmilnih sistemov ob upoštevanju organizacijske in tehnične podpore vseh podsistemov.
  • Priprava tehnične dokumentacije, navodil in priročnikov, povezanih z uporabo sistemov za upravljanje informacij.
  • Nadzor in občasno spremljanje dokumentacije.
  • Preiskava vzrokov kršitev in okvar v sistemu ter odločanje o preprečevanju in odpravi teh pomanjkljivosti.
  • Sodelovanje pri usposabljanju zaposlenih v oddelkih podjetij za delo s podatki iz sistemov za samodejno krmiljenje.
  • Vzpostavitev postopka registracije ustrezne dokumentacije.
  • Odgovornost za pravočasno dešifriranje podatkov, obdelanih z računalniško tehnologijo.

Nobena sodobna proizvodnja se ne more spoprijeti s količino dela brez avtomatiziranih merilnih naprav, ki nadzirajo proces. Za doseganje najboljših rezultatov so v oddelkih za instrumentacijo in avtomatizacijo v skladu z zahtevami časa zaposleni usposobljeni kadri, ki lahko zagotavljajo nemoteno delovanje najpomembnejših sistemov podjetja.