karierno upravljanje

Morgueovo delo: ne za slabovidne

Morgueovo delo: ne za slabovidne

Video: Računovodski program SAOP miniMAX tudi za slepe in slabovidne 2024, Julij

Video: Računovodski program SAOP miniMAX tudi za slepe in slabovidne 2024, Julij
Anonim

Delo v mrtvašnici vedno povzroči nezdravo zanimanje. Nekoga zanimajo »tujerodni« trenutki, povezani z mrtvimi.

Nekdo nikakor ne more razumeti, kaj sili ljudi, da preživijo toliko časa poleg pokojnika za majhno plačo. Kaj je v resnici mrtvašnica?

Kdo dela tam?

"Morgue" ali "mrliški vež" - pogovorna, neprofesionalna imena za патоomorfološki oddelek. Na patologu je zadnja oseba, ki ugotovi točen vzrok smrti. Če želite narediti pravilno, morate imeti najbolj vsestransko znanje, visoko strokovnost, učinkovitost in … sposobnost komunikacije z ljudmi. Konec koncev je patolog tisti, ki se mora pogovarjati s svojci pokojnika. Na žalost se patomorfološki oddelek financira po načelu "preostalega dela", zato "bela" plača patologov in naročnikov pušča veliko želenega.

V mrtvašnici so še druge specialitete. Ne morejo vsi delati kot medicinske sestre v mrtvašnici. Orkanji se namreč ukvarjajo z "umazanim" delom: prenašajo trupla, jih operejo, po odprtju vzpostavijo red. Delo ni enostavno in zelo nizko plačano, zato ga pogosto najamejo tisti, ki jih druga podjetja ne želijo zaposliti: ljudje brez izobrazbe, pijače itd. Seveda povsod ne gre tako. V velikih mestih najemajo samo ljudi z medicinsko izobrazbo, tudi po naročilu. V mnogih krajih zaposlitev medicinske sestre v mrtvašnici ni enostavna. Čakalna vrsta je predvidena v prihodnjih letih. Kaj je tako privlačno pri delu v mrtvašnici? Plača je majhna, delovna sila naporna. Kaj je skrivnost?

Koliko jih dobijo v mrtvašnici?

Plača v mrtvašnici je res majhna, tako med zdravniki kot mlajšim osebjem. Toda … sorodniki strank plačujejo (pogosto za kulisami, mimo blagajne) vse dodatne storitve. In teh je veliko: pokojnika je treba oprati, preobleči in včasih tonirati, da njegov videz ne šokira sorodnikov. Vse to stane veliko denarja. Zato so številni uslužbenci pripravljeni na počitnice iti na delo, da bi nudili različne storitve. Vsevedni novinarji so ugotovili, da delo v mrtvašnici kot medicinska sestra daje dohodek, ki presega celo plačo patologov in zdravnikov. Delo v mrtvašnici je tisoče rubljev nezakonitega dohodka. Druga stvar je, da vam vsaka vest ne omogoča, da od srhljivih sorodnikov vzamete denar. Toda to je tema za povsem drugačen članek.

Morgue: mistik

V mrtvašnici delajo ljudje, ki ne verjamejo ne v Boga ne v tujinske sile. To je razumljivo: človek, ki verjame hudiču, vstajenju, pozitivnim in negativnim vibracijam, večino svojega časa ne bi mogel biti s trupli. Ali so v mrtvašnici mistični primeri? Verjetno. Odvisno je, kdo verjame v kaj. Zgodilo se je, čeprav redko, da so nenadoma zaživeli mrtvi, ki so vstopili na potomorfološki oddelek. Ali gre za mistiko ali zgolj za nadzor nad zdravniki? Neznano "Zanesljive" zgodbe naročnikov o tem, kako ljudje kričijo v krematoriju, ki so, če upoštevajo, da so mrtvi, živo spali. A ni zabeležen niti en dokazan primer, zato te zgodbe ostanejo na vesti njihovih pripovedovalcev. Je strašno delati v mrtvašnici? Veste, nekateri se bojijo teme, čeprav so doma. Vsak človek ima svoj strah. Delo v mrtvašnici se ne razlikuje veliko od dela vodovodarja, avtomehanika, kozmetologa, če jo človek obravnava z ljubeznijo ali spoštovanjem.