karierno upravljanje

Več poslušamo, manj govorimo: strategije dela za finančne svetovalce

Kazalo:

Več poslušamo, manj govorimo: strategije dela za finančne svetovalce

Video: The power of vulnerability | Brené Brown 2024, Maj

Video: The power of vulnerability | Brené Brown 2024, Maj
Anonim

Tako kot vsi strokovnjaki lahko tudi finančni svetovalci delajo napake, ko gre za storitve za stranke. Vendar je na tem področju še posebej pomembno zaupanje in zadovoljstvo strank. Na koncu, če stranka ni zadovoljna z načinom, kako nekdo ravna z njihovim denarjem, bo zelo hitro odšel v drug kraj. Preberite več o načinih, kako finančni svetovalci lahko odpravijo običajne pomanjkljivosti v službi za stranke.

Zagotovite širši dostop do informacij

Pogosto kupci preprosto ne razumejo širine naložbenih možnosti. Zasebni trgi niso več rezervirani samo za vlagatelje s super visokim kapitalom. Izobraževanje strank o naložbenih možnostih prek uporabnih vsebin jim bo dalo potrebno znanje.

Pojasnite prednosti tehnoloških orodij

Izkušeni svetovalci imajo dostop do novih tehnologij, ki jim omogočajo, da izboljšajo svoje zmožnosti služenja strankam. Nekateri svetovalci svojim strankam ne pojasnijo, kako bi jim ta orodja prinesla količinske koristi.

Vprašajte stranke, kaj je novega

Vsako srečanje začnite tako, da stranko vprašate, kaj je novega v njegovem življenju, ali so se njegovi finančni cilji spremenili in kakšni so njihovi pogledi na to, ali sedanje finančne strategije delujejo. Takšna komunikacija v primerjavi z vnaprej razvitimi strategijami pogosto vodi do veliko bolj informiranega videza in učinkovitih odnosov.

Dajte mu čas: moški štirih zodiakalnih znakov so še posebej sramežljivi

Pokažite, kako se norčujete iz sebe: kako razviti otrokov smisel za humorDeklica je naredila prebadanje nohtov: uporabniki so jo obsodili zaradi tako neumne ideje

Zagotovite povratne informacije strank

Poskrbite, da je vsako e-poštno sporočilo ali stik s strankami ustrezen. Poskrbite, da bodo vaši stiki prilagojeni, ustrezni, razumljivi in ​​učinkoviti. Bodite kompetenten svetovalec, da bodo vaše stranke vedele, da so vaša sporočila vedno pomembna in uporabna.

Poslušajte stranke

Finančni svetovalci morajo pri svojem delu vedno prisluhniti težavam svojih strank in nikoli ne poskušati predstaviti svojega načrta. Svetovalci bi morali izobraževati svoje stranke in jih vključiti v ustvarjanje odnosov, v katerih bi jih lahko vodili ob upoštevanju interesov in ciljev svojih strank.

Razvijte celostni načrt za svojo stranko

Namesto celostnega pogleda na življenje stranke se nekateri svetovalci osredotočajo na naložbe ali izdelke, ki jih lahko ponudijo, da bi zanje prejeli denar. Težava v tem primeru je, da jim manjka tisto, kar je za stranko najpomembnejše. Svetovanje mora biti celostna praksa, ne usmerjena v proizvod ali naložbe.

Digitalizacija in virtualizacija storitev

Strankam omogočite, da dokumente pošljejo po spletu. Svojemu urniku dodajte prilagodljivost (in odstranite ovire, ki temeljijo na lokaciji) tako, da virtualne sestanke omogočite vsem strankam.

Predvidevajte potrebe strank

Storitve za stranke se vse bolj opirajo na individualni pristop. Finančni svetovalci (in drugi strokovnjaki) vlagajo v tehnologije, ki jim pomagajo razumeti želje, potrebe in vedenje svojih strank, še preden ta stranka ve, kaj želi.

Najprej imejte interese strank

Eden od načinov, da nekateri svetovalci, celo celotna podjetja, ne dosežejo cilja, je, da ne delujejo v interesu svojih strank. V vseh odnosih je treba vključiti fiduciarnega svetovalca, ki je pravno odgovoren za delovanje v najboljšem interesu stranke. To je ključ za pregleden odnos s svetovalcem in je pomemben element finančnega načrtovanja.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini