karierno upravljanje

Kakšno delo je mogoče na mojem stroju?

Kazalo:

Kakšno delo je mogoče na mojem stroju?

Video: Pralne plenice - Moja izkušnja 2024, Julij

Video: Pralne plenice - Moja izkušnja 2024, Julij
Anonim

V prizadevanju, da prihranijo denar, mnoga podjetja poskušajo zmanjšati stroške pridobitve voznega parka in najeti lastnike avtomobilov, da delajo z lastnimi vozili. Tako lahko stroj štejemo kot orodje za dobiček. Če je prej ta način zaslužka veljal za polzakonito, na cestah pa so tako imenovani "bombniki" konkurirali uradni taksi službi, lahko delo na vašem avtomobilu postane povsem uraden in sprejemljiv način za zaposlitev. Poleg tega imajo različne možnosti zaslužka svoje prednosti in slabosti, vsak voznik pa si lahko izbere delovno okolje, ki mu ustreza.

Osebni avto kot poslovno bogastvo

Za kratkovidnega lastnika avtomobila je avto popoln strošek, če pa na takšno lastnino gledate iz drugega zornega kota, avtomobil postane sredstvo zaslužka. Vsako opredmeteno premoženje je razdeljeno na sredstva, to je, ki lahko ustvarjajo dobiček, in obveznosti, ki nosijo samo odhodke. Tako delo na vašem avtomobilu avtomobil prevede v kategorijo poslovnih sredstev.

Obstajata dve osnovni kategoriji dela na lastnem avtomobilu - to je vaše podjetje in plačno delo. V prvem primeru so stroški vzdrževanja in goriva za avto zasebna stvar lastnika avtomobila, vendar je priporočljivo, da izberete drugo možnost, tako da delodajalec te stroške prevzame nase in plača amortizacijo.

Taksi

Prva misel, ki jo obišče lastnik avtomobila in išče denar, je zasebni prevoz. Delo na črno ni najbolj racionalna misel in poanta sploh ni v odgovornosti do zakona, ampak v elementarnem tveganju. Tako imenovani "bombniki" so res več kot to, da taksisti tvegajo, da bodo v avto spravili nezanesljive državljane in upali, da bodo zaslužili od zaslužka nekoga drugega.

Lažje in nekoliko varneje je služiti v taksiju v avtomobilu. Najprej taksi storitev zagotavlja odpremno komunikacijo. To je poenostavljena komunikacija s strankami, medtem ko se dispečer zaveda, od kod ste dobili potnike in s katerega naslova se usmerite. Nekatere taksi službe plačujejo stroške, vendar v kolikšni meri je odvisna od zvestobe in integritete delodajalca. Zaposlitev v taksiju zahteva dobro poznavanje mesta, a s prihodom navigatorjev je to manj pomemben vidik.

Delajte kot kurir v svojem avtomobilu

Druga dobra možnost za zaslužek je pridobiti kurirja. Mnoga podjetja na delo vabijo lastnike avtomobilov, ki so za delo pripravljeni uporabljati svoj avto. Z javnim prevozom ni mogoče prevažati vsega blaga ali drugih predmetov. Lahko na primer govorimo o kurirski dostavi pomembnih dokumentov, to je kurirsko delo v vašem avtomobilu. Avto je v tem primeru bolj zanesljiv.

Pridobiti službo pri dostavni službi, kurirski službi ali oddelku, kjer je včasih osebno treba dostaviti blago ali dokumente na naslov, je mogoče tudi v kombinaciji, če glavni kraj dela omogoča spontane odsotnosti. To je dobra možnost za tiste, ki kategorično ne prenašajo delovne rutine v zaprtem prostoru - pomanjkanje jasnega urnika lahko deluje pozitivno in spodbudi delovno razpoloženje.

Posrednik

Bolj zapleteno delo, pri katerem avtomobil ni glavni zahtevani parameter, je špediter. Vendar v malih podjetjih delovno mesto pošiljatelja pogosto pomeni nekoliko razširjeno delovno mesto kurirja in ravno to je delo na vašem stroju. Avto se uporablja za prevoz relativno majhnih pošiljk. Glede na kapaciteto stroja so lahko cigarete ali sladkarije, ki jih v skladu s pogodbo in dobavnicami dostavijo na majhna prodajna mesta.

To delo je povezano z večjo odgovornostjo, zahteva pozornost in nadzor. Zakaj delodajalci na ta prosta mesta vabijo ljudi z lastnim avtomobilom? Kot že omenjeno, gre za željo po varčevanju denarja in to ne samo na tehnologiji, temveč tudi na voznikih. Vsak lastnik avtomobilov se neodvisno odloči, ali je pripravljen na takšno mero odgovornosti.

Tovorni taksi, minibus

Za lastnike tovornjakov ali minibusov se odpira več priložnosti. Za večje avtomobile je na voljo tudi taksi služba. Torej, delo na lastnem tovornjaku se morda praktično ne razlikuje od poklica taksista, treba bo le prevažati ljudi, ampak blago. Včasih je naročeno tovorno taksi, da odpelje en velik kos znotraj istega mesta, na primer hladilnik ali pralni stroj. Za to težki tovornjaki niso potrebni, ni vedno priročno, da se obrnete na podjetje, ki ponuja storitve prevoza tovora, in tu bo najbolj dobrodošel specializiran taksi.

Lastniki minibusov imajo še eno možnost - delo voznika v svojem avtomobilu je v bistvu polnjenje voznega parka minibusa. Na tem področju prevoza obstajajo težave in pravila, prednosti in minusi.

Oddelek za dostavo

Ta vrsta dela ima nekaj podobnosti s storitvami tovornega taksija, razlika je v tem, da je običajno zaposlitev v oddelku za dostavo povezana z določenim podjetjem. Na primer s trgovino, ki prodaja gospodinjske aparate. Glede na dinamiko delovnega toka je lahko polni ali krajši delovni čas.

Med prednosti zaposlitve v oddelku za dostavo - delo na vašem stroju, prost urnik, možnost kompenzacije goriva in vzdrževanja. Vendar je to v veliki meri odvisno od vestnosti delodajalca, zato je treba med zaposlitvijo določiti vsa vprašanja za nadomestilo tekočih stroškov.

Premestitvena služba

Nič manj priljubljene tako imenovane storitve premestitve. Tu lastnik avtomobila odpre nekaj manevrskega prostora: svoj avtomobil lahko preprosto zagotovi kot vozilo, pri tem pa ostane sam voznik. In lahko samostojno organizirate ekipo motorjev in zagotovite celovito storitev prevoza pohištva in druge lastnine. Takšno delo na vašem tovornjaku je seveda povezano s pripadajočimi stroški in jih je treba upoštevati pri oblikovanju cene za opravljeno storitev, saj bo v nasprotnem primeru podjetje hitro dobičkonosno.

Priporočljivo je, da avtomobil za premikanje opremite s posebnimi pasovi za pritrditev pohištva in drugih kosovnih predmetov. Za zaščito pohištva pred praskami in praskami se uporabljajo ponjave, posteljna pregrinjala, nadstreški iz klobučevine. Če je stroj opremljen s hidravličnim dvigalom, to daje določene prednosti, saj daleč od vseh stvari lahko naložijo samo nakladalce, pri premikanju iz pisarne pa je včasih treba prevažati težke sefe.

Druge možnosti

Če avto natančno smatramo kot sredstvo za zaslužek, potem lahko v svojem mestu ali regiji najdemo nezasedeno nišo. Če je delo v vašem avtomobilu povezano s prevozom ljudi, potem to ni omejeno le na taksi storitve. To so lahko organizirani izleti, poroke in druga praznovanja, transfer do letališča ali železniške postaje - v tem primeru ne bo potreben le reprezentativni avto, temveč tudi minibus.

Med drugim je mogoče avto najeti skupaj z voznikom - takšna storitev je lahko tudi bolj zaželena kot običajni taksi. Imeti svoj avto je lahko prijeten in nujen dodatek za razvoj lastnega podjetja, ki ni neposredno povezano s tovornim in potniškim prevozom. Prinesti blago v lastno trgovino je na osebnem avtomobilu veliko ceneje kot najeti drugega lastnika avtomobila, ki se je odločil zaslužiti nekaj denarja.

Tovornjaki z odprtimi karoserijami so na voljo za prevoz gradbenega materiala, vendar je tukaj treba upoštevati tudi značilnosti tovora. Premog pusti za seboj črno prevleko, po mnogih razsutih gradbenih materialih je treba telo oprati.

Prednosti in slabosti

Morda se zdi, da morate preprosto dobiti službo na svojem stroju in vse se bo organiziralo samo. Toda avto zahteva oskrbo in s tem povezane stroške. Lastnik se seveda v svojem avtomobilu počuti dobesedno kot doma, in to je precejšnja prednost, zlasti za tiste, ki imajo raje dobro in znano vzdušje.

Toda vredno je biti pozoren na delodajalce, med njimi so brezvestni ljudje, ki poskušajo rešiti svoje težave na račun drugih. Najprej govorimo o tistih, ki ne bodo nadomestili amortizacije avtomobila, stroškov vzdrževanja goriva in maziv, da ne omenjam načrtovanih in nujnih popravil. Da bi delo na vašem stroju prineslo ne samo čustveno zadovoljstvo, temveč tudi materialni dobiček, morate upoštevati stroške, natančno razmisliti o pripravi pogodbe in preučiti povratne informacije o delodajalcu.

Če avtomobil ni samo osebni prevoz, ki potegne pomemben del družinskega proračuna, ampak vam omogoča, da izboljšate svoj finančni položaj, potem se vsekakor nanaša na poslovna sredstva. Pravilno uporabljajte avto!