povzetek

Odziv na prosto delovno mesto je primer dobrega načina

Odziv na prosto delovno mesto je primer dobrega načina

Video: Inside the mind of a master procrastinator | Tim Urban 2024, Julij

Video: Inside the mind of a master procrastinator | Tim Urban 2024, Julij
Anonim

Svet pripada aktivnim. Kdor išče nove priložnosti, delo, področje uporabe svojih sil, ga bo vedno našel. Pogosto, da boste izbrani med številnimi prijavljenimi, je dovolj, da napišete kompetenten odgovor na prosto delovno mesto. Primer takšnih kratkih sporočil lahko naredite sami, nato morate le vstaviti svoje podatke in določen stavek.

To bi bil, kot kaže, prvi in ​​nepomemben korak pravzaprav nekakšen filter ustreznosti bodočega zaposlenega, njegove sposobnosti obvladovanja informacij, njegove elementarne kulture. Zato mora biti odziv na prosto delovno mesto (predstavili bomo spodnji primer) premišljen, zadržan, z okusom. Seveda lahko pritegnete pozornost z ekscentričnimi klicaji, emotikoni, vsemi vrstami slik ali voluminoznim besedilom. Vendar je treba upoštevati, preden napišete odgovor na prosto delovno mesto, da je "po slogu" (torej po slogu, črkovanju, celo e-poštnem naslovu) izpolnjen.

Kaj je torej treba najprej upoštevati? Prvič, s katerega naslova poslati pismo. Tudi če se vam zdi, da je vaš osebni nabiralnik vzor kreativnosti, delodajalec ne bo nujno razmišljal enako. Zato je odgovor na prosto delovno mesto, katerega primer je vredno kopirati zase in na njegovi podlagi ustvariti svojega, najbolje poslati z nevtralnega, bolj ali manj uradnega naslova: tistega, v katerem ne bo nobenih nespodobnih zvez ali besed. To je pomembno tudi zato, ker pogosto neželeni filtri v podjetju takšnega odgovora na prosto delovno mesto preprosto ne zamudijo. Vzorec je morda popoln, vsebina odlična, vendar pismo preprosto ne bo prišlo v škatlo delodajalca.

Sporočilo (najpogosteje s potencialnim nadrejenim komuniciramo po elektronski pošti) ne sme biti dolgo. Najdaljša dolžina je do 700-1000 znakov (to je približno 8-10 vrstic). Ne izlivajte duše, pritožujte se nad prejšnjimi delodajalci, na desetih straneh opišite svojo genialnost. Ne pozabite: to je le odziv na prosto delovno mesto. Primer lahko ponudimo na naslednji način: "Pozdravljeni. Na spletnem mestu sem našel vaš oglas … Zanimalo me je to prosto delovno mesto, da bi rad ponudil svojo kandidaturo za navedeno delovno mesto. Kot potrditev svoje usposobljenosti in delovnih izkušenj pošiljam življenjepis (portfelj, priporočilo pismo itd.)."

Ne pozabite, da delodajalec najverjetneje vrže prazno pismo, če sploh pride v njegov nabiralnik. V zadevi sporočila morate navesti določeno prosto delovno mesto (na primer "vodja prodaje v Evropi" ali "stružnik 3. kategorije") ali vir, od katerega ste prejeli informacije: "odgovor na objavo na spletnem mestu …". Ne pozabite upoštevati pravila etiketa: pismo naj se začne s pozdravom in konča s formulo "s spoštovanjem", "lep pozdrav", "upam na dolgoročno sodelovanje" ali podobno.

Priporočamo, da ustvarite ločen nabiralnik za uradno uporabo ali iskanje dela in v podpisu navedete svoje kontaktne podatke (telefon, morda tudi spletno mesto). To bo vašemu sporočilu dodalo resnost in pomen. Toda tudi če nimate takega podpisa, ne pozabite na koncu pisma pustiti koordinate za komunikacijo. Ni verjetno, da bo delodajalec želel nadaljevati komunikacijo z anonimno osebo, ki se sploh ni trudila poslati življenjepisa.

Torej, osnovno pravilo: zadržanost, kratkost, spoštovanje etiketa. Priporočljivo je tudi preveriti črkovanje v sporočilu. Odgovor na prosto delovno mesto, katerega primer smo navedli zgoraj, ne bi smel vsebovati napak: lahko prestrašijo tudi ne preveč zahtevnega delodajalca. Zapomnite si to in želimo vam, da hitro in brez težav najdete dobro službo.