intervju

"Imate kakšne slabosti?" Kako med intervjujem odgovoriti na to vprašanje

Kazalo:

"Imate kakšne slabosti?" Kako med intervjujem odgovoriti na to vprašanje

Video: O ČEM SO SANJALI PREROKI (slovenski podnapisi) 2024, Maj

Video: O ČEM SO SANJALI PREROKI (slovenski podnapisi) 2024, Maj
Anonim

Obstaja eno težavno vprašanje, ki najbolj skrbi kandidate za prosto delovno mesto: "Ali imate kakšne slabosti?" Sprva vas lahko ta stavek pripelje v stupor, a po nekaj sekundah boste spoznali, da imate še eno priložnost, da pokažete svoje zasluge.

Zakaj ne bi svoje slabosti uporabili kot edinstvene prednosti pred drugimi prijavitelji? Pogosto so vprašanja zaposlovalcev standardna. Lahko jih predvidite in to vam bo dalo priložnost, da se bolje pripravite na intervju.

Ko slabosti postanejo prednost

V zvezi s tem je en odtenek: ni pomembno dejstvo, da prepoznate svoje pomanjkljivosti, ampak v tem, kako ga predstavite. Potencialni delodajalec bi moral vedeti, da se ne strinjate z roki, da želite odlašati z izvajanjem pomembnih nalog ali da niste dobro v timskem delu. Vendar se ne smete odreči.

Če odgovorite na to vprašanje, je treba razglasiti svoje slabosti, vendar se osredotočiti na boj proti tem navadam. Tako anketarju ne boste le dali odgovora, temveč boste pokazali velik potencial za osebno rast. Delodajalec bo razumel, da poznate skrivnost, ki vam bo omogočila spremembe na bolje, in se boste potrudili za to.

V novi sezoni kultnega sitcoma "Prijatelji" bo 12 epizod

Paličice so postale glavni jedilni pribor v Aziji: kako se je to zgodilo

Simpatični mačji vietnamski kuža Dooi je v 5 dneh zbral 40.000 všečkov

Pokličite za pomoč govorico telesa

Intervju je edina priložnost, da naredite pravi prvi vtis, zato ne smete pozabiti na neverbalne kretnje. Odgovorite na težavna vprašanja, pokažite sogovorniku, da vas njegove besede niso presenetile. Zato trening pred ogledalom na predvečer odgovornega dogodka ne bo odveč. Pokličite za pomoč prijatelja in trenirajte, dokler se ne boste počutili udobno, ko govorite o svojih slabostih. Anketarja prepričajte, da ste vi edina prava izbira za prosto delovno mesto.

Ko delodajalci postavljajo takšna vprašanja, resnično želijo ugotoviti, ali imajo iskalci zaposlitve pomanjkljivosti. Po drugi strani pa želijo prosilcem zagotoviti možnost reševanja zapletenih vprašanj. Če ste na razgovor dobro pripravljeni in to vprašanje ne povzroča zmede, bo anketiranec prejel odločilno trditev po svoji izbiri.

Primer 1: pretirana podrobnost

Povejte nam o šibkih točkah, pri čemer se držite te preproste sheme: potrditev pomanjkljivosti - analiza - predlagane rešitve. Tu je preprost primer.

Deklica se je na spletu pohvalila s svojim poročnim prstanom: ljudje niso cenili

Zaradi sojenja je film "Trije musketarji" eno leto ležal na polici

Valery Syutkin je pripravljen zapeti tri uspešnice Dive za 700 000 rubljev

»Pri vsakem delu vedno poudarjam majhne podrobnosti in to je bil moj adut v šoli in na zavodu. Toda zdaj sem ugotovil, da pretirana podrobnost traja veliko časa in včasih ovira doseganje dobrega rezultata.

Kot študent sem porabil veliko časa in truda za številne različne projekte. In čeprav sem vedno opravljal odlično delo, sem to delal počasneje kot drugi. Kmalu sem izvedel, da so pomembne podrobnosti in stvari, ki ne zahtevajo veliko pozornosti.

Moral bom delati na sebi, odreči se želji, da bi upošteval vsako malenkost. Naučiti se bom moral pravilno določiti prednost pri delu na projektih in tudi pri upravljanju svojega časa. Spomniti se bom moral, da obstajajo najpomembnejše naloge in tiste, ki jih je treba opraviti na koncu dneva."

Primer 2: odlaganje roka

Zdaj si oglejte, kako lahko potencialnemu delodajalcu sporočite odlašanje. »V preteklosti sem vedno odlašal izvajanje pomembnih nalog. Glavno delo na projektu sem prisilil skoraj v zastavo. Včasih se ujemam v določen čas, včasih pa se ni izšlo.

Neverjetna preobrazba: brat je zlepil dve stari polici in dobil čisto novo omaro

Iranski namestnik ministra za zdravje je na tiskovni konferenci pokazal koronavirusAnna Mikhalkova je povedala zabavno zgodbo o tem, kako se je preizkusila na alergije

Odlašanje pomeni veliko nepotrebnega stresa in spodkopava kakovost dela. Ko je postalo jasno, da to postaja resna težava, sem začel odložiti čas za delo, upoštevajoč blažilnik. Želim imeti še nekaj dni, da zaključim projekt. Poleg tega bo to zmanjšalo raven stresa."

Primer 3: hrepenenje po posameznem delu

Številni delodajalci si prizadevajo najeti zaposlene, ki dobro opravljajo timsko delo in niso preveč naklonjeni individualistom. Tukaj je opisano, kako govoriti o nezmožnosti dela v timu.

»Vedno sem bil zelo dober, ko sem dodeljeval naloge sam, vendar sem začel opažati, da je moj uspeh pustil želeno, ko sem delal v timu. Rada sem sprejemala neodvisne odločitve in nisem mogla razumeti, zakaj kolegi niso upoštevali mojih navodil. Sčasoma je prišlo do spoznanja, da timsko delo pomeni posvetovanje z vsemi udeleženci. Vsi člani skupine morajo priti do skupnega imenovalca.

Na univerzi sem bil individualist, vendar sem se pri prejšnjem delu poskušal prisiliti k sodelovanju s sodelavci. Mislim, da mi je z leti uspelo rasti v smislu razumevanja timskega dela. Do danes imam na svojem računu več večjih timskih projektov. Znal sem ceniti pomen komunikacije in potrebo po posvetovanju z vsemi člani ekipe. Zdaj se veselim timskih projektov, kljub temu, da sem se jim v preteklosti običajno izogibal."

Zaključek

Vsako vprašanje, ki vam ga zastavi, pa čeprav sprva ni zelo prijetno, bi moralo temo pogovora približati vašim zmožnostim in močim. Ko boste to razumeli, se boste počutili veliko manj prestrašene.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini