karierno upravljanje

Sestavljalec pohištva: Poklic Opis

Kazalo:

Sestavljalec pohištva: Poklic Opis

Video: Tapetnik/ca 1. del 1/3 2024, Junij

Video: Tapetnik/ca 1. del 1/3 2024, Junij
Anonim

Ali se želite naučiti o poklicu, ki je odličen za začetnike, predvideva dober zaslužek? Nato vas vabimo, da spoznate značilnosti dela zbiralnika pohištva. V članku bomo govorili o zahtevah do specialista, značilnostih njegovega dela, potrebnih osebnih, poklicnih lastnostih in še veliko več.

Kdo je?

Moram reči, da je imel poklic "zbiralec" v daljni preteklosti vrednost, ki se je bistveno razlikovala od moderne. Zbiralec davkov. Oseba, ki je od določene skupine prebivalstva pobrala pristojbino.

Danes je monter (pohištvo, elektronika, deli, čevlji, oprema, stroji, naprave itd.) Specialist, ki je sposoben sestaviti majhno enoto, dele, pravilno delovati, pravilno delovati in imeti ustrezen videz. Delo zaposlenega sprosti kupca, kupca pred dolgim, dolgočasnim in nerazumljivim postopkom sestavljanja pohištva iz različnih sestavnih delov in ga pritrdi z okovjem.

Zbiralec pohištva pri svojem delu uporablja nabor orodij, lastne izkušnje, določene veščine. Pogosto se od njega zahteva sposobnost ravnanja z električnimi napravami. Strokovnjaku so včasih dodeljene naloge nakladalca.

Povpraševanje in edinstvenost poklica

Kako priljubljena je montaža pohištva? Mnenja se tu razlikujejo. Nekateri strokovnjaki in običajni ljudje verjamejo, da gre za obliko zaposlitve, ki je na sodobnem trgu dela precej povprašena. Drugi del nasprotuje in pravi, da je zanimanje za take strokovnjake upadlo. Zaposlitve "zbiralec pohištva" je vedno manj, saj je stroka presegla. Število specialistov z najrazličnejšim usposabljanjem in izkušnjami, ki delajo v tej veni, je veliko.

Je zbiranje pohištva edinstveno? Mnenja se spet razhajajo. Nekateri anketiranci verjamejo, da je na tem področju malo stalnih strokovnjakov, da le malo ljudi začne svojo kariero s prav takšno dejavnostjo. Njihovi antagonisti nasprotno trdijo, da je trg dela zasičen s predstavniki tega poklica, saj ne potrebuje posebnega usposabljanja, posebnega izobraževanja.

Plačilo specialistov

Koliko zbiralec pohištva dobi v Moskvi? Podarimo povprečno mesečno plačo specialista pri nas:

  • Moskva: od 15 do 55 tisoč rubljev.
  • Sankt Peterburg: od 12 do 50 tisoč rubljev.
  • V Rusiji: od 8 do 40 tisoč rubljev.

Vendar pa, tako kot v vseh drugih dejavnostih, tudi plača specialista ne bo odvisna le od regije njegove zaposlitve. Pomemben je tudi obseg dejavnosti delodajalca (praviloma so v majhnih podjetjih plače specialistov skromnejše kot v velikih podjetjih). Na denarno nagrado zelo vplivajo tudi delovne izkušnje specialista, hitrost, kakovost opravljenega dela, prisotnost pozitivnih pregledov strank.

Potrebno izobraževanje in usposabljanje

Kakšno izobrazbo potrebuje delodajalec od specialista, ki odpre delovno mesto zbiratelja pohištva v Moskvi? Kot smo omenili na začetku članka, tu ni potrebna določena smer priprave. Zbiralnik pohištva lahko postanete iz nič. Seveda strokovnjaki z delovnimi izkušnjami in pozitivnimi priporočili prejšnjih delodajalcev veljajo za bolj dragocene na trgu dela.

Verjame se, da je tudi srednješolsko splošno (šolsko) izobraževanje lahko dovolj priprav. Vendar bo osnovno, srednje poklicno usposabljanje na visoki šoli, višji šoli, tehnični šoli na podobni posebnosti postalo privlačnejše za delodajalca. Na primer v mizarstvu. Visokošolsko izobraževanje na tem delovnem področju ni potrebno.

Pravzaprav usposabljanje specialista poteka v preizkusni dobi, ko se prijavlja na delovno mesto, neposredno med delovno aktivnostjo in opravlja preizkusne naloge pod nadzorom izkušenega delavca, vodje.

Kaj delodajalec pričakuje od osebe, ki se je prijavila na delo kot zbiratelj pohištva? Najprej specialist, ki želi delati na tem področju dejavnosti; oseba, katere zdravstveno stanje vam omogoča delo s težkimi deli, premikanje masivnih struktur. Zaželeno je tudi osebne lastnosti, potrebne za to delovno dejavnost.

Odgovornosti zaposlenih

Kako zbiralec pohištva deluje od neposrednih delodajalcev? Dejavnost strokovnjaka je najlažje predstavljena v obliki algoritma:

  1. Specialist prejme naročilo od svojega delodajalca. Glede na predstavljene podatke se mora v objektu pojaviti k naročniku z določenimi materiali, orodji, dodatno opremo.
  2. Neposredno v objektu se specialist ukvarja z montažo delov. Preden opravi glavno nalogo, mora preveriti njihovo količino, kakovost glede na podatke, navedene v spremni dokumentaciji.
  3. Po sestavljanju pohištva mora monter preveriti, kako dobro in pravilno (v skladu z navodili) deluje izdelek, ki ga je sestavil.
  4. Med delom tekom dneva specialist spremlja varnost in uporabnost orodij, ki mu jih je delo delodajalec zagotovil. V okviru svojih pristojnosti se ukvarja z njihovimi manjšimi popravki in prilagoditvami.

Kolikšen je približno obseg dela, ki naj bi ga zbiralec opravil v delovnem dnevu? Kazalci so odvisni od značilnosti pogodbe z najemnikom. Nekje se plače izračunajo glede na število naročil, ki jih zaposleni uspe izpolniti v enem dnevu. Če strokovnjak dela v velikem podjetju, se ukvarja s sestavljanjem v stacionarnih pogojih, potem je zanj mogoče uvesti standarde, ki jih mora izpolnjevati med delovno izmeno.

Značilnosti dela

To je delo, kjer so najbolj cenjene pametne, zlate roke. Specialist se mora spoprijeti s tehnološkimi posebnostmi modelov, nepričakovanimi oblikovalskimi odločitvami, kompleksnimi strukturnimi enotami in še več. Stranke se pogosto posvetujejo s proizvajalci, ki jim pomagajo razumeti takšne novosti.

V majhnih podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in montažo pohištva, je najpogosteje potreben en specialist. Seveda je za delodajalca bolj zaželen izkušen delavec. V velikih pohištvenih podjetjih delujejo brigade monterjev. V takšnih pogojih so pogosto dobrodošli novinci, ki nimajo praktičnih izkušenj.

Fizično delo

Znova je zbiratelj pohištva fizično delo. Potrebna je ustrezna priprava, zdravstveno stanje. Skladno s tem takšna zaposlitev ne bo enako primerna za vse, ki želijo delati v tej smeri.

Moram reči, da je zbiratelj pohištva predvsem moški poklic. Predstavniki nežnejšega spola najpogosteje delujejo kot nabiralci manjših delov, elektronskih, električnih naprav in naprav, drugih predmetov, kjer pretiranega fizičnega napora ni potrebno.

Karierne priložnosti

Na žalost so poklicne možnosti za strokovnjake na tem področju znatno omejene. To je predvsem posledica značilnosti dejavnosti. Predstavnik stroke lahko "zraste" v vodjo ekipe zbirateljev. Nekdo, ki je pridobil potrebne izkušnje s poklicno dejavnostjo, vodenjem osebja, zaposli lastno ekipo, neodvisno od delodajalca, samostojno poišče in sprejme naročila za montažo.

Večina strokovnjakov začne svojo kariero v podjetjih, v podjetjih, ki zahtevajo montažo pohištva, pod nadzorom izkušenih sodelavcev. Delo kot neodvisni zbiratelj brez delovnih izkušenj, resnični primeri opravljenega dela so brezpredmetni. Kupcem na tem področju so pomembne praktične izkušnje strokovnjaka, prisotnost pozitivnih priporočil prejšnjih strank.

Osebne lastnosti zaposlenega

Katere osebne lastnosti pomagajo k uspešnemu delu in razvoju na tem področju?

  • Občutek odgovornosti.
  • Pazljivost
  • Natančnost.
  • Dober spomin.
  • Razvita koordinacija gibov.
  • Dobra fizična kondicija.
  • Okretnost.
  • Vztrajnost.
  • Tehnična miselnost.
  • Sposobnost koncentriranja na majhne podrobnosti, hkrati pa ne izgubljati pogleda na sekundarno, da ne pozabite na podobo prihodnjega celotnega predmeta.
  • Nagnjenost k mukotrpnemu delu.
  • Energija, zmožnost opravljanja standardnih količin dela v kratkem času.
  • Sposobnost delovanja v timu - zbiralci delujejo ne drug za drugim, temveč kot del ekipe.
  • Vljudnost, prijaznost. Specialist mora stopiti v stik s strankami, s strankami pustiti pozitivno mnenje o sebi.

Na tem bomo končali poznavanje stroke. Kot je bralec že prepričan, je zbiratelj pohištva preprosto delo le na prvi pogled. Recimo, da se tu ne zahteva posebna izobrazba, vendar so cenjene izkušnje, določene osebne lastnosti in fizična vadba.