karierno upravljanje

Založba Lazar, nabornik: ocene resničnih ljudi

Kazalo:

Založba Lazar, nabornik: ocene resničnih ljudi
Anonim

V zadnjem času se vse pogosteje pojavlja prosto delovno mesto na internetu, ki ga zagotavlja založba "Lazar" - tipalnica. Mnenja o tem delu nas bodo danes zanimala. Konec koncev je takšen predlog zelo pogost. In ne samo pri tej založbi. Kaj lahko pravijo in potencialni zaposleni Lazarja povedo o tako zanimivi ponudbi? Lahko res zaupate objavljenemu oglasu? Ali pa je bolje preskočiti? O vseh odtenkih spodaj.

Ponudba po meri

Za začetek je torej smiselno ugotoviti, s čim se bomo ukvarjali. Kakšno prosto delovno mesto je to - pisalni stroj? Mogoče je to le nekakšna prevara? Ali pravi način zaslužka?

Mnenja so deljena. Nekateri uporabniki trdijo, da je »setsetter« resnično prosto delovno mesto. Lahko samo vtipkate v računalnik in plačate za delo. In ob vsakem priročnem času, takoj od doma. Se pravi, da kot nanizanka pri založbi "Lazar" poteka samo po sebi delo.

In nekdo, nasprotno, zagotavlja, da je to prosto delovno mesto a priori laž in prevara. No, uporabniki ne verjamejo, da lahko za besedila dobite denar na internetu. Pravzaprav obstaja takšna priložnost. Tako lahko razmišljate o delu kot naboru strojev. Zlasti ta prosta delovna mesta se zdijo privlačne ženskam ob materinstvu ali vzgoji otrok - dohodek lahko zaslužite takoj od doma. Kakšna pa je situacija s ponudbo "Pisalni stroj v založbi" Lazar "? Kaj mislijo uporabniki o tem prostih delovnih mestih?

Za vse

Prva stvar, na katero morate biti pozorni, je, kako sestaviti oglas, ki je v internetu zelo pogost. Dejstvo je, da mnogi uporabniki zagotavljajo: vsi imajo možnost, da se v današnji ponudbi preizkusijo sami. Pisanje besedila založnika (ne nujno od Lazarusa) je univerzalno delo. Ona bo po številnih obljubah delodajalca ustrezala vsem in vsem.

Še posebej sumljivo je dejstvo, da za potencialnega zaposlenega skoraj ni starostnih zahtev. Se pravi, to delo lahko opravi celo študent. Še več, najpogosteje lahko vidite, da je uradna zaposlitev mogoča od 14. do 16. leta. To so samo sanje - delati doma, tiskati besedila in za to plačati. Pa še šolarju! Izkazalo se je, da bi delo "nabornika" pri založbi "Lazar" res moralo izgledati kot mamljiva ponudba. In to ugaja mnogim. Vsekakor že na samem začetku, ko se je objava samo brala. Kaj je naslednje?

Obljube zaslužka

Poleg tega se mnogi, kot ugibate, trudijo najti službo ali začeti pogajanja s potencialnim delodajalcem, ko so prebrali besedilo predloga. Delo kot nanizator v založbi "Lazar", kot se je izkazalo, ustreza vsem po starosti. Šolar, odrasli državljan in celo upokojenec se lahko spoprime s tem. Kaj vas še privlači?

Po univerzalnosti mnogi pravijo, da potencialni delodajalec zaposlenim obljublja dobro plačo. Še več, ne samo visok, ampak ogromen. Še posebej, če upoštevate, kaj točno morate storiti. Tako so mnogi skeptični do prostega delovnega mesta, imenovanega »nabornik«, v Založbi Lazar.

V mesecu dni, kot obljublja delodajalec, bo zaposleni prejel od 25.000 rubljev. In to je minimum. Če pomislite na to, so v nekaterih regijah te številke res velike. In delo kot nanizator v založbi "Lazar" bo, kot že omenjeno, ustrezalo vsem in vsem. Ne glede na to, kje živite. Če premislite in pogledate besedilo objave, lahko ugotovite, da zaposleni v povprečju prejme 50.000 rubljev. Dejansko dobra spodbuda za zaposlitev. Toda hkrati se sprašujemo - ali gre za prevaro pred nami? Dejansko je za navadna besedila takšen prihodek preprosto fantastičen!

Nerealna komunikacija

Da bi v celoti razumeli našo trenutno problematiko, bomo morali biti pozorni na številne točke, ki bodo zdrsnile pri iskanju zaposlitve. Pomagali bodo natančno povedati, kakšen je prosti "nabor" v založbi "Lazar". Recenzije o delu v zadnjih letih puščajo v velikih količinah. Vendar so vsi dvoumni. In ugotoviti, kje je laž in kje resnica, ni enostavno.

Sumljiv trenutek je vodenje pogajanj in razgovori za službo. Mnogi pravijo, da je mogoča samo virtualna komunikacija. Da, po eni strani je to pravilno. Konec koncev, če mesto stalnega zaposlenega ni pomembno, je treba komunikacijo z njim vzdrževati natančno s pomočjo interneta in naprednih tehnologij. Šele tukaj lahko nekateri osebno pridejo na naslov založnika, da dobijo intervju. Toda ta možnost ne pride v poštev. Torej delo "nabornika" izdajatelja (tako ali tako, načelo ostaja enako) - to je precej dvomljiv predlog. Spletni intervju in celo kasnejša komunikacija samo s pomočjo spleta in računalniške tehnologije je dvomljiva odločitev. Ali delodajalec kaj skriva?

Naslov in stiki

Mogoče je. Vsekakor oglas "Pisalni stroj pri založbi Lazar" vsak dan dobiva vse več negativnih ocen. Razlogi so različni. Toda mnogi poskušajo utemeljiti svojo odločitev in sklepe, ki so bili narejeni z uporabo očitnih dejstev, ki jih lepo in mamljiva ponudba.

Kot že rečeno, nekatere skrbi pomanjkanje pravega intervjuja in stika z založnikom. A to še ni vse. Vedno lahko obiščete uradno spletno stran podjetja in tam vidite naslov in stike za komunikacijo s potencialnim delodajalcem.

In tu se začnejo presenečenja. Konec koncev, če natančno pogledate, lahko opazite - nihče ne odgovarja na telefone, navedene na strani. Še več, v nekaterih primerih boste obveščeni, da takšna številka sploh ne obstaja.

Če poskusite na zemljevidu najti naslov založbe Lazar, lahko to storite. Toda, če bi ga videli neposredno na istem Googlovem zemljevidu, ne bo delovalo. Poleg tega, če greste na določen naslov v Sankt Peterburgu, založnika ne boste mogli najti. Ko se obrnete na delodajalca, na to temo ne boste dobili nobenih pojasnil. To je dober razlog, da se izognete podjetju in tako mamljivi ponudbi.

Začetek zaposlitve

Vas zanima delo nanizanke pri založbi Lazar? Mnenja resničnih ljudi, ki jih ni mogoče imenovati nedvoumno, vam bodo pomagala pri odločitvi, ali se obrnite na to podjetje. Že našteti trenutki mnogih silijo, da zavrnejo zaposlitev. Niso pa vsi tako preudarni, nekateri so navajeni verjeti vsemu napisanemu.

Če ste začeli postopek zaposlovanja, lahko opazite - komunikacija bo potekala izključno po pošti. Sprva niti kakšen Skype. Samo e-poštna sporočila. In že prvo sporočilo delodajalca sproža številne dvome.

To je vprašalnik za prosilca, ki vam ga bomo poslali. Ponudba "Vtipkanje v založbi" Lazar "o tem trenutku ne zasluži najbolje. Potem, ko odprete profil, boste videli predlogo, ki govori o vseh prednostih dela v podjetju kot osebe, ki prepozna in ponatisuje besedila. Poleg tega boste predlagan je bil majhen vprašalnik s standardnimi vprašanji, če niso sumljivi, potem je opis dela, ki jih prinaša delo z založnikom, tisto, zaradi česar razmišljamo v dobri veri. Državni zbor je profesionalce postavil v pisarno. Če ste že prej poskušali najti zaposlitev v kateri koli založbi Pisalni stroj, boste morda ugotovili, da je samo ime drugačna predstavitev delodajalčeve družbe. In ne več kot to. Torej, najverjetneje imamo prevarante.

Sentimentalna zgodba

Delo še naprej preučujemo kot nanizanke pri založbi Lazar. Mnenja o delu tukaj so, kot vidite, večinoma skeptična. To ne pomeni, da so neposredno negativni ali pozitivni. Precej dvoumno.

Uporabniki ugotavljajo, da se po izpolnitvi prijavnice in pošiljanju zabava začne. Neposredna razlaga delovnih pogojev in opis odgovornosti. Izkazalo se je, da morate besedilo znova vstaviti iz papirja ali elektronskih medijev (s fotografijami) v računalnik v formatu doc ​​in ga tudi urediti glede na vaše zahteve. Za vsako stran natisnjenega besedila se zaračuna določena pristojbina. Približno 40 rubljev.

Izkazalo se je, da je prosti "nabornik" pri založbi "Lazar" zelo mamljiv. Glede tega podjetja so še vedno na voljo negativni pregledi. In vse zato, ker vam bodo po zgodbi o vaših odgovornostih, pa tudi o brezplačnem urniku dela, opisani pogoji zaposlitve. In tu vzbujajo najmočnejše sume.

Kaj je narobe? Povedala se vam bo sentimentalna zgodba, ki bo razlagala, da je založnik zelo pogosto trpel zaradi brezobzirnih delavcev. Vzeli so nekaj besedila, a ga nato preprosto niso izvedli. In zdaj morate pred začetkom dela plačati tako imenovano zavarovalno premijo. Kot zagotovilo, da ste resnično odgovorni pri svojih dolžnostih. Po koncu vsakega naročila vam bomo sredstva vrnili nazaj. Ravno zaradi tega prostega delovnega mesta Lazarjeve založbe - pisalnega orodja - dobivajo negativne ocene potencialnih zaposlenih, preveč sumljivo je plačati kakšno zavarovanje za svoje delo.

Plačajte in delajte

Se pravi, izkaže se, da načelo zaposlovanja v založbi ni povsem legalno. Plačati morate, če želite dobiti službo. In ni pomembno, ali se denar vrne ali ne. Dejstvo ostaja - takšna dejanja kažejo na nepoštenost delodajalca. Zato prosta delovna mesta Lazarjeve založbe (pisalni stroj) ne prejemajo najboljših pregledov. Če boste še vedno videli navdušenje pred pogajanji s potencialnim delodajalcem, potem je po njih večinoma negativno. In lahko razumete, kdo bo plačal To sploh ni podkupnina, ampak nekakšna prikrita zavarovalna premija.

Vendar pa obstajajo uporabniki, ki takim obljubam zaupajo. Poleg tega znesek, ki se ga imenuje, praviloma ni prevelik. Za leto 2016 znaša približno 350 rubljev na naročilo. Načeloma ne toliko, še posebej v primerjavi z obljubljenim zaslužkom. In zato nekateri posebej lahkoverni (ali preprosto pritegnejo odmevne obljube) založniku nakažejo premijo. In kaj potem? Kako bodo zdaj delovali?

Čudežno izginotje

Označevalnik pri Založbi Lazar pogosto dobi resnične povratne informacije od potencialnih zaposlenih po opravljenem plačilu v obliki zavarovanja. To je obvezen korak, ki je potreben za potrditev vaše dobre vere. Tako pravijo v založbi. Brez tega vam nihče ne bo dal službe.

Zlahka je uganiti, kaj se zgodi potem, ko uporabnik sredstva nakaže potencialnemu delodajalcu. Preprosto bo izginil. Se pravi, na svoja sporočila in pisma ne boste več prejeli odgovora. Od vas bodo preprosto odvzeli denar za začetek zaposlitve, v praksi pa bodo spretno ogoljufali. To je že dobro znana shema prevarantov. Ne samo, da lahko v internetu pogosto vidite prosto delovno mesto. Ali kot se imenuje tudi "računalniški operater doma." Preprosto ste vzrejeni za denar. Ne pozabite: niti en delodajalec ne bo zahteval plačila za zaposlitev od svojih zaposlenih. To je nezakonito. Še več, če upoštevate vse druge negativne vidike, lahko v celoti uganite izid vašega pogovora z založbo "Lazar".

Domena

Če še vedno dvomite, lahko v dobri veri preverite še en kazalnik. Založba Lazar (nabornik) dobiva negativne ocene ne le za vse zgoraj navedene točke. Nekateri posebej napredni uporabniki poskušajo preveriti domeno (naslov lokacije uradne strani) podjetja. Pogosto to pomaga pri sklepanju o integriteti delodajalca.

In kaj lahko vidite tukaj? Opozarja se, da založba deluje od leta 2006. In od tega trenutka naj bi imeli uradno stran. V praksi so stvari drugačne. Največ, kar lahko najdete med preverjanjem, je popolnoma nova domena, ki deluje od približno leta 2015. Zakaj bi uspešna založba in celo velika (navsezadnje se tako predstavlja naš delodajalec) nova spletna stran, če je bila prej? Sumnjivo, kajne? Ta pojav mnoge odvrača. In ne samo tako. Kot vidite, imamo opravka z najpreprostejšimi prevaranti, ki spretno zavajajo lahkoverne iskalce zaposlitve.

Prednosti sistema

Toda nabornik v založbi "Lazar" dobi tudi pozitivne povratne informacije. Od kod prihajajo, če ugotovimo, da imamo pred seboj najbolj navadno prevaro, ki je mnogim dobro znana? Res je, da uporabniki le niso imeli sreče in so naleteli na "leve" oglase?

Sploh ne. Tehnika, ki jo prevaranti uporabljajo za lastno napredovanje s službo pisalnega stroja doma, je tudi dobro znana. Kupljene so vse pozitivne ocene in laskave besede, ki jih lahko najdete. Kljub temu, da uporabniki uporabljajo zaslonske posnetke svojega zaslužka, jim ni mogoče zaupati.

Navsezadnje je vse to pravi ponaredek. In celo prvošolka se lahko zdaj spopade z njenim ustvarjanjem. Dovolj je, da veste, kaj je Photoshop. Če poleg tega natančno preučite vse pozitivne kritike o založbi Lazar in tudi o iskanju zaposlitve kot zaposleni za tipkanje doma v podjetju, boste opazili, da so vsi, kot je oglas, predloga. Podrobne, žive ponudbe hvalijo delo, vendar nobenih posebnih in koristnih informacij za prijavitelje. Vsa besedila so napisana tako, da pritegnejo največje občinstvo in privabijo nove "zaposlene". Na primer, brezplačni delovni urnik, odsotnost kakršnih koli posebnih zahtev, pa tudi visok zaslužek.

Izkazalo se je, da je v nobenem primeru nemogoče zaupati pozitivnim mnenjem o tem, kakšen je "nabornik" dela založbe Lazar. Če se soočate s tem predlogom, ne glede na to, kako vabljiv je, poskusite se mu izogniti. Da, zaslužek pri pisanju besedila in celo pri njegovem tipkanju je na internetu. Tudi pri založbah. Le taka prosta delovna mesta se ne oglašujejo na široko, razgovori pa potekajo samo osebno. In nihče vam ne zaračuna denarja kot prispevek. Ne pozabite: Založba Lazar in prosto delovno mesto stavk sta prava prevara!