povzetek

Pravi vzorec nadaljuje v Kazahstanu za službo

Kazalo:

Pravi vzorec nadaljuje v Kazahstanu za službo

Video: This is so CAPTIVATING! - Dimash Kudaibergen - WAR & PEACE 2024, Maj

Video: This is so CAPTIVATING! - Dimash Kudaibergen - WAR & PEACE 2024, Maj
Anonim

Delodajalec pri najemu iz življenjepisa izve prve informacije o prosilcu. Ne samo v vsaki panogi, temveč tudi v vsaki državi obstajajo posebne značilnosti in pravila za pripravo tega dokumenta. Medtem ko se pripravljate na intervju, preglejte vzorčni življenjepis v Kazahstanu. Verjetno je še nekaj kandidatov, ki se prijavijo na prosto delovno mesto, ki ga želite kandidirati. Zato se morate na prvi stopnji izbora od njih donosno razlikovati.

Pomen življenjepisa

Življenjepis - dokument, ki omogoča prvi dopisni stik prosilca s potencialnim delodajalcem. Zato je vredno posvetiti dovolj pozornosti njenemu pravilnemu oblikovanju.

Delodajalci pogojno razdelijo prosilce za določeno delovno mesto v več kategorij. Najpogosteje se mladi strokovnjaki odlikujejo brez ali z malo delovnih izkušenj, praktiki, ki poznajo svoje delo, in strokovni strokovnjaki, na katere kadrovski menedžerji lovijo. Če še niste vstopili v elitno tretjo kategorijo, vam bodo pristojni izbrani vzorčni življenjepisi pomagali, da se prijavite.

V Kazahstanu pogosto iščejo strokovnjake za delo z uporabo človeških virov na internetu. Vlagatelji v skladu s tem svoje profile predložijo v elektronski obliki. Najbolj uporabljeni formati so Word in PDF. Strokovnjaki za zaposlovanje v velikih podjetjih trdijo, da se odločijo za povabilo na razgovor v roku 30 sekund. To je toliko časa, da vzamete bistvo svojega življenjepisa.

Vzorčni življenjepis za delo v Kazahstanu - pravila sestavljanja

Povzetek - dokument, čeprav ne najbolj strog, vendar dokaj standardiziran. Oko kadrovskega strokovnjaka je navajeno na določeno strukturo in informacije, ki jih potrebuje, zgrabi s strokovno natančnostjo.

Prvo načelo za pisanje življenjepisa je enostavno razbrati iz pravila trideset sekund. To je kratkost. Uporabite lahko vzorčni življenjepis v Kazahstanu (za delo), ki smo ga v tem članku navedli kot primer. Poiščite največjo količino informacij o podjetju, v katerem iščete zaposlitev, in svoj življenjepis prilagodite tako, kot ga želi vodstvo videti. Dokument je treba poslati v popravljeni obliki.

Vzorec

Ivanov Ivan Ivanovič

Datum rojstva: …

Zakonski stan / otroci: …

Zaželena raven plačila: …

Izobraževanje: …

Izkušnje:…

Dodatna znanja:…

Zapomni si približno 30 sekund! Na prvi strani morate odsevati vse, kar je pomembno za določenega delodajalca. Prenesite vse druge informacije, ki vas opisujejo kot dušo podjetja, izjemnega strokovnjaka na sorodnih področjih in imetnika diplom in nagrad. Ne pripravljajte dolgega nadaljevanja. Edine izjeme so strokovnjaki z več kot 20-letnimi izkušnjami v tej panogi in številnimi razvoji na določenem področju. Pa tudi ne priporočajo jim pisanja 10-listne avtobiografije z majhnim tiskom. Bodite pripravljeni, da upravitelj, ki vam je odprl pismo, sploh ne bo pogledal na drugo stran.

Upoštevajte, da morate za vsako prosto delovno mesto ali vsaj za vsako delovno mesto ustvariti ločen življenjepis. Če iščete delo špediterja z lastnim vozilom, ne bi smeli uporabljati vzorčnega življenjepisa za voznika.

V Kazahstanu je običajno, da fotografijo vstavite na prvo stran. To pravilo ni obvezno, vendar ga delodajalci zelo priporočajo. Pri izbiri fotografije dajte prednost tistim možnostim, kjer je vaš obraz dobro viden. Neželeno je uporabljati možnost "potnega lista", rahel nasmeh bo povsem primeren. Poleg tega se spomnimo prvega vtisa. Na tej fotografiji bi morali imeti radi sebe. A ne pojdite v drugo skrajnost. Tudi vaš selfie v nočnem klubu ni dobra možnost.

Vzorčni življenjepis v Kazahstanu za zaposlitev bo vključeval približno isto strukturo, ki ji je treba slediti:

  • kontaktne informacije, vključno s fotografijami;
  • cilj (neobvezno);
  • izkušnje;
  • izobraževanje;
  • dodatne informacije (znanje jezikov, specializirani tečaji, nagrade, publikacije itd.).

Ustvarjalni življenjepis

Za ustvarjalne poklice iskanje vzorčnega življenjepisa za službo v Kazahstanu ni tako enostavno. Vendar za kreativno osebo nič ni nemogoče.

Pokažite svojo domišljijo. Razmislite o možnostih, kot so:

  • grafični povzetek;
  • video pregled;
  • letaka;
  • naslovnica revije;
  • lastna predstavitev.

Dodatek k življenjepisu

Spremno pismo se lahko priloži poleg kakršnega koli nadaljevanja delovnega mesta. Polnjenje vzorcev v Kazahstanu je še manj urejeno kot pravila za sestavljanje življenjepisov. Edino, kar lahko svetujemo, je spet kratkost. Nihče ne bo bral dolgih besedil, saj spremna pisma pogosto traja še manj časa kot življenjepis sam.

Toda portfelj je zelo pomemben za predstavnike kreativnih posebnosti. Njenemu ustvarjanju je treba posvetiti posebno pozornost, vreden posebnega članka. Kar lahko svetujemo kot del našega pogovora, je, da portfelja ne vključimo v življenjepisni dokument. Bolje bo to ločena datoteka, povezava do internetnega vira, arhiv fotografij.

Zadnjih nekaj nasvetov

Ko ste izbrali vzorčni življenjepis za delo v Kazahstanu in na podlagi tega sestavili svojega, ga preverite med temi:

  • pomanjkanje dolgih stavkov, kratkost;
  • oblikovanje v enem slogu;
  • točnost informacij.

Okrajšave je treba splošno sprejeti ali jih razložiti delodajalcu na prvem sestanku. Preden pošljete življenjepis, prosite nekoga, da ga prebere in izrazi svoje mnenje. Po potrebi prilagodite.

Srečno na razgovoru! Naj bo delo, ki ga boste dobili po zaslugi pravilno zasnovanega življenjepisa, udobno in dobičkonosno za vas!