karierno upravljanje

Delo v Wildberryju: pregledi zaposlenih, delovni pogoji, plača

Kazalo:

Delo v Wildberryju: pregledi zaposlenih, delovni pogoji, plača

Video: Pravni nasveti za s. p. in podjetja v izrednih razmerah - 2. del 2024, Maj

Video: Pravni nasveti za s. p. in podjetja v izrednih razmerah - 2. del 2024, Maj
Anonim

Ocene zaposlenih o delu v Wildberryju bodo pritegnile pozornost številnih potencialnih zaposlenih v tem podjetju. To je velika mednarodna spletna trgovina, ki prodaja čevlje, oblačila, gospodinjske izdelke v Ruski federaciji, Kazahstanu, Belorusiji in Kirgizistanu. Glede na to, da gre za zelo veliko podjetje z velikim številom podružnic, ni skrivnost, da so vedno odprta prosta delovna mesta. Preden se odpravite, je pomembno razumeti, na katere delovne pogoje in plače lahko novi zaposleni računa. Te težave bomo poskušali razumeti v tem članku.

O podjetju

Ocene zaposlenih o delu na Wildberryju so zelo raznolike. Podjetje je že več kot deset let, zato je v tem času imelo vzpone in padce, kar pa ni moglo vplivati ​​na osebje.

Sprva je šlo za spletno trgovino, ki sta jo leta 2004 ustanovila Tatjana in Vladislav Bakalčuk v Rusiji. Podjetje je od leta 2012 začelo svoje delo v Belorusiji, dve leti pozneje pa je ustanovilo dostavo blaga v Kazahstan. Leta 2015 je bil Wildberry priznan kot najbolj priljubljena spletna trgovina med Rusi.

Po rezultatih iz leta 2017 je podjetje zasedlo četrto mesto med najdražjimi podjetji Runet. Omeniti velja, da je v začetku leta doživljala resne težave, kar je povzročilo celo trinajst tožb, med njimi tudi eno, povezano s stečajem. Odpoklicali so ga pravočasno, potem ko je podjetje dobavitelju lahko izplačilo nastalega dolga.

Do konca leta so se razmere stabilizirale, Wildberry je celo začel graditi nov distribucijski terminal v Podolsku. V letu 2018 je podjetje začelo prodajati hrano.

Naročanje in dostava

Trenutno katalog spletne trgovine vsebuje približno milijon in pol izdelkov desetih in pol tisoč blagovnih znamk. To so moška, ​​ženska in otroška oblačila, čevlji, gospodinjski pripomočki, dodatki, hrana, knjige in razni drugi izdelki. Naročilo je možno na spletni strani ali prek ustrezne mobilne aplikacije.

Spletna trgovina privablja številne uporabnike tudi s tem, da objavlja veliko število člankov o modnih in lepotnih temah, podjetje ima svoje stiliste, ki pomagajo izbrati novo podobo z uporabo ponudbe, predstavljene v njihovi trgovini. V Wildberryju se ta projekt imenuje Evolucija sloga.

Omeniti velja, da obstaja možnost, da v obrokih prevzamete blago, ki stane več kot tisoč rubljev. Brezkreditno posojilo se odobri za obdobje dveh do štirih mesecev.

Dostava naročil je brezplačna kamor koli v Rusiji, Kazahstanu, Belorusiji in Kirgizistanu. To storimo s pomočjo lastne kurirske službe in partnerskih prevoznih podjetij. V podjetju so navedli, da je povprečni rok dobave blaga od dveh do treh dni. Če želite, lahko naročilo prevzamete na prevzemnem mestu. Obstaja jih več kot osemsto.

Obstaja možnost, da izkoristite brezplačno opremljanje oblačil tako ob prejemu na prevzemnih mestih kot po dostavi s kurirsko službo. Upoštevajte, da je blago shranjeno skoraj teden dni, nato pa ima kupec 21 dni časa, da ga vrne.

Rabljeni poslovni model

Poslovni model, ki ga Wildberry uporablja, je označen za spletni hipermarket, tržnico z blagom partnerskih podjetij ali trgovino univerzalnega formata. Izvaja se neposredno sodelovanje z uradnimi distributerji in proizvajalci oblačil najbolj znanih blagovnih znamk in blagovnih znamk. Z njihovo pomočjo se v lastni spletni trgovini in ustreznih cenah samostojno oblikuje izbor. Podjetje na koncu zasluži provizijo, ki jo prejme na podlagi prodaje. Od 35 do 38 odstotkov, odvisno od kategorije blaga. Prodaja Wildberryja je impresivna. Približno 160-180 tisoč strank vsak dan odda naročila na spletni strani in v mobilni aplikaciji.

Glede lastništva gre za zasebno podjetje, ki je v celoti v lasti družine Bakalčukov. Naložbe zaradi verjetnih tveganj ne privlačijo, razvoj poteka izključno na račun lastnih sredstev.

Strokovnjaki za področje poslovanja in ekonomije že večkrat ugotavljajo, da gre za eno najbolj zaprtih podjetij na ruskem internetnem trgu. Tatyana Bakalchuk, ki je uradno njen izvršni direktor, se nikoli ne pogovarja s predstavniki medijev, ne nastopa na javnih prireditvah, ne sodeluje na ustreznih razstavah.

V organizacijski strukturi družbe ni upravnega odbora, število vodij oddelkov in oddelkov je minimalno. Tu je najbolj poenostavljena struktura upravljanja in obstoječi slog vodenja označen kot demokratičen.

Prednosti

V podjetju samo ugotavljajo, da obstajajo številne prednosti, ki kupce spodbujajo k temu, da bi raje to konkretno spletno trgovino.

Vodstvo zagotavlja, da skrbi za udobje strank. Zato je storjeno vse, da se čim hitreje odzove na želje in prošnje, delo vseh služb, ki so odprte za nove produktivne in zanimive ponudbe, se nenehno izboljšuje. Obiskovalci so vedno dobrodošli sezonska prodaja in redne promocije. Ob enkratnem nakupu v višini petnajst tisoč rubljev lahko stranka računa na poseben popust.

V katalogu spletne trgovine je ogromen izbor blaga. Tu je nenehno pripravljenih približno sto tisoč modelov moških, ženskih in otroških oblačil. Katalog se v dnevnem načinu polni z novimi izdelki. Delo spletne trgovine Wildberry se spremlja ves čas, tako da lahko stranke, če imate kakršne koli težave ali vprašanja, vedno vedo, na koga se lahko obrnejo po pomoč in podporo.

Po želji lahko blago prevzamete s prevzemnega mesta ali naročite dostavo po kurirju. Dostava je vedno brezplačna, ne glede na težo in stroške naročila, pa tudi naslov prejemnika. Kurirji podjetja delajo sedem dni na teden, tako da vam lahko blago prinesejo kadarkoli za vas. V primeru zavrnitve stvari po vgradnji stranki ne bo treba plačati niti naročila niti njegove dostave po kurirju.

Če vam izdelek ni bil všeč …

Kljub temu, da ta trgovina deluje na trgu že kar nekaj časa, je za marsikoga še vedno nenavadno razumeti, kako lahko oblačila in čevlje kupijo po internetu, ko jih ni mogoče preizkusiti, da bi ocenili, kako izgledajo na ljudeh.

Podjetje je skrbno premišljeno in poskrbilo za vse te točke. Zlasti je mogoče blago vrniti v treh tednih od trenutka prejema. Razlogi za takšno vrnitev so lahko ena od možnosti ali več: slog, velikost, barva, dolžina ali drugi parametri izdelka, ki ste ga naročili, niso ustrezali. Blago lahko vrnete tudi brez posledic, če je odtenek prejetega izdelka drugačen od odtenka modela s fotografije, objavljene na uradnem spletnem mestu podjetja.

Blago je prevzeto nazaj samo v kompletu z vsemi nalepkami in embalažo v neuporabljenem in neobdelanem stanju. V primeru napačnega izbiranja naročila, ki se je zgodil zaradi krivde prodajalca, stroški vračila po pošti padejo na prodajalčeva pleča. V tem in drugih primerih je stranki zagotovljeno vračilo denarja od pet do sedem dni.

Garancijska doba za blago, prejeto iz spletne trgovine, je dve leti. Pod garancijo vam lahko izdelek vrnete, če je kupec ugotovil prisotnost zakonske zveze. Če je bil izdelek na tej točki že v uporabi, je sprejet za preverjanje pristnosti zakonske zveze, katere trajanje je do deset koledarskih dni. Če bo dejstvo o zakonski zvezi potrjeno, mu bo kupec vrnil sredstva, ki jih je porabil v skladu z zakonodajo Ruske federacije. Če zakonska zveza ne bo potrjena, se sredstva ne vrnejo. Če je garancijski rok potekel, izdelka pod nobenim pogojem ni mogoče povrniti.

Blago lahko vrnete na enega od treh načinov: sami ga pripeljite do blagovnih znamk vrnitve in prevzemnih mest, pokličite kurirja ali ga pošljete po pošti. Kurirska vrnitev je na voljo samo za velika mesta, v katerih je kurirska služba tega podjetja. Stroški odhoda kurirja za vrnitev znašajo 200 rubljev. Obstajajo pomembne omejitve: preko enega kurirja v enem dnevu ni mogoče vrniti več kot deset pošiljk.

Kariera

Skupno trenutno podjetje zaposluje približno petnajst tisoč ljudi. Hkrati ima na sedežu približno petsto zaposlenih. Omeniti velja, da skupno število zaposlenih vključuje kurirje in vodje prevzemnih mest.

V voznem parku spletne trgovine Wildberry je približno sto petdeset lastnih avtomobilov. Dostava na ozemlje Ruske federacije poteka iz lastnega logističnega centra, ki se nahaja v moskovski regiji, pa tudi iz skladišč v drugih večjih mestih države.

Pisarniško delo

V Wildberryju obstajajo tri vrste delovnih mest, ki se redno zaposlujejo. To je delo v pisarni, na prevzemnih mestih in v skladišču. Trenutno lahko na primer zaposlite v pisarni kot specialist kontaktnega centra v Novomoskovsku - v oddelku za pomoč strankam.

Za to prosto mesto ljudje iščejo zaposlene, ki lahko in so pripravljeni pomagati ljudem, da najdejo pot iz najtežjih situacij. Potrebno je imeti jasno in kompetentno dikcijo, hitro tiskati na računalnik. Znati se spoprijeti s stresnimi situacijami, delati s pritožbami strank.

Dolžnosti zaposlenega vključujejo operativno iskanje odgovorov na vsa vprašanja stranke, svetovanje prek sistemov za takojšnje sporočanje besedil in po telefonu. Glavne usmeritve teh posvetovanj so vprašanja glede dobav in naročil, brez tako imenovanih "hladnih" klicev pa posvetovanja o vračilu sredstev in blaga.

Če je to prosto delovno mesto primerno za potencialnega zaposlenega, lahko računa, da bo uradna prijava v celoti skladna z delovno zakonodajo, delovni urnik je dva v dveh, bodisi od 9.00 do 21.00 ali od 21.00 do 21.00, saj klicni center deluje nenehno. Plača - od 25 tisoč rubljev, plačani treningi in usposabljanja, priložnosti za poklicno in karierno rast.

Pikavne točke

Seznam prostih delovnih mest, ki jih zaposleni, ki načrtujejo zaposlitev na prevzemnih mestih, je lahko še širši. Na primer, ti oddelki podjetja zahtevajo vodje storitev za stranke, voznike kurirjev v lastnih avtomobilih.

Delo kot voznik podjetja Wildberry pomeni, da ima potencialni zaposleni pravice kategorije B, dokumente, potrebne za registracijo v delovno zakonodajo, odgovornost, natančnost, natančnost in skrbnost.

Delo kot kurir v Wildberryju pomeni oddajo naročil strankam znotraj enega strogo določenega območja. Praviloma so to čevlji, oblačila in vse vrste dodatkov. Zaposlenemu je na voljo brezplačen delovni urnik. Plačila se izvedejo dvakrat na mesec v skladu z izvedenim zneskom, tako da se lahko vsak samostojno prilagodi višino njegove plače, ki bo neposredno odvisna od tega, koliko bo delal. Pomembno in priročno je, da se nakladanje blaga in oblikovanje poti izvajata na začetku delovnega dne, tako da za prejem dodatnih naročil ni treba priti poleg skladišča.

Za delo na prodajnem mestu v Wildberryju so nenehno potrebni upravitelji storitev za stranke. Zahtevajo izkušnje kot prodajalec ali v skladišču, znanje osebnega računalnika na ravni izkušenega uporabnika, pa tudi odgovornost, natančnost in skrbnost. Odgovornosti upravitelja vključujejo dostavo blaga kupcem in kurirjem, prejem in distribucijo blaga na prevzemnih mestih, pa tudi beleženje vseh operacij v bazi 1C. Izkušnje z 1C niso potrebne, če je potrebno, je novi uslužbenec pripravljen poučiti vse potrebno.

Ponujajo mu registracijo v skladu z delovno zakonodajo, visoke plače, korporativni popusti na izdelke podjetja, dobre možnosti za kariero in poklicno rast. Urnik - 5 dni v tednu.

Skladišče

Možno je delati kot stražar v Wildberryju v skladišču, ki se nahaja na ozemlju Podolska.

Pogodba s takim zaposlenim bo sklenjena in sklenjena neposredno, zagotovljen mu bo korporativni prevoz do kraja dela in nazaj, plača se izdaja dvakrat mesečno. Osebje skladišča prejme brezplačne tople obroke vsak dan.

Vsak lahko sam določi razpored dela. To bo od 8. do 20. ure ali od 20. do 8. ure. Za tiste, ki pridejo v predmestje na rotacijsko podlago, so pripravljeni predstaviti hostel, prenos v katerega je zagotovljen brezplačno.

Če se želite odzvati na to prosto mesto, se morate prijaviti za službo pri Wildberryju. Plača bo od 45 do 100 tisoč rubljev na mesec. Delo bo v sodobnem skladiščnem kompleksu s površino več kot 70 tisoč kvadratnih metrov. Na podlagi opravljenega dela se izplača dodatek.

Vtisi delavcev

Številne pozitivne vidike najdemo v pregledih zaposlenih o delu v Wildberryju. Predvsem opažajo dobronamerno ekipo, pravočasno izplačilo plač, ki nikoli ne zamujajo.

V pregledih zaposlenih o delu kot kurir v Wildberryju nekateri priznavajo, da je to najboljše mesto za tiste, ki resnično radi in vedo, kako zaslužiti. Če želite, lahko dobite dokaj visoko plačo, glavno je, da neutrudno delate, potem se bo vse izšlo.

Večina pozitivnih vtisov dela v tej pisarni je povezana z dobro in prijazno ekipo. Edine izjeme so pregledi zaposlenih v skladišču v Podolsku, kjer je preveč delavcev, zaradi pomanjkanja delovnih obremenitev pa se morajo dobesedno boriti za vsako priložnost, da dobijo dodaten denar.

Negativno

Treba je opozoriti, da obstaja veliko negativnih ocen zaposlenih o delu v Wildberryju. Tisti, ki so dobili zaposlitev v podjetju, pogosto upoštevajo, da se marsikateri trenutek skriva pred njimi že v fazi razgovora, postanejo znani šele, ko res začneš delati.

Na primer depresivne ocene o delu v skladišču v Wildberryju. Mnogi pridejo sem, da se pomaknejo. Na kraj prihoda več mesecev se soočajo s presenečenji, ki jih preprosto niso pričakovali. Predvsem se obetajo koščki. Hkrati se pogosto zgodi resnično prekomerno število osebja, ki mu nihče ne uspe zaslužiti niti obljubljenih minimalnih 45 tisoč rubljev na mesec samo zato, ker takšne količine dela preprosto ni. Kot rezultat, so vsi ogorčeni okoli, to slabo vpliva na situacijo.

V ocenah dela stražarjev pri Wildberryju nekateri priznavajo, da se sploh morajo spoprijeti s pravim maltretiranjem. Torej je vredno biti pripravljen na dejstvo, da boste morali delati 12-14 ur na dan. Če ste začetnik, morate večino časa prositi za delo, če želite opraviti vsaj najmanjši znesek.

Po prejemu v skladišče dobi zaposleni obrazec, za katerega se od njegove plače odšteje 1.400 rubljev. V njem morate iti v službo in vsako jutro opraviti pregled bosi in v enem spodnjem perilu. Stati morate v ogromni vrsti, dokler stražarji ne pregledajo vseh zaposlenih. V skladišče ne morete odnesti ničesar, niti mobilnega telefona. Hostel, v katerem se boste nastanili, je plačan. Stroški 180 rubljev na dan. Hkrati v sobi živi deset ljudi. Vse to je bolj podobno vojašnici. Ni omar in polic za osebne stvari, na vseh je tri mize, trije stoli in več nočnih omaric. WC in tuš na tleh.

Številne globe marsikoga odvrnejo od dela v Wildberryju. Zaposleni je prikrajšan za del plače za vsako, tudi majhno napako. V službi ne morete sedeti, hoditi na napačnih mestih. Hkrati ni nihče usposobljen, zato ni mogoče narediti napak. Dekleta se morajo pripraviti, da morajo nositi težke škatle in jih spakirati.

Pregledi zaposlenih v družbi Wildberry Company vsebujejo podatke, da se lahko srečamo s situacijo, ko se stažisti izkoriščajo na silo. Preden se oseba formalizira, je povabljena na pripravništvo. Delati morate 15 ur na dan, delo nikakor ni plačano, ob koncu pripravništva pa zaradi navideznih razlogov nočejo delati. Vse to vodi k pojavu velikega števila negativnih kritik o delu pri Wildberryju.

Med pregledi, ki ugotavljajo stabilno in pravočasno izplačilo plač, so tudi taki, v katerih se zaposleni pritožujejo zaradi rednih in sistematičnih zamud. Še več, v resnici se vse izkaže, da ni povsem tako rožnato, kot je bilo prvotno obljubljeno med intervjujem. Obljubila vam bo visoko plačo in dobre možnosti za kariero. Pravzaprav lahko v regiji računate na plačo 20 tisoč rubljev na mesec. Takšna priznanja lahko zasledimo v številnih pregledih zaposlenih na Wildberryju.

Na primer, če delate kot vodja storitev za stranke, bodite pripravljeni na nereden delovni dan, ki traja več kot dvanajst ur, in na dejstvo, da boste združili tudi položaje prodajnega pomočnika, čistilca in skladišča. Upravljanje osebja je omalovažujoče in zaničevalno. Takšno mnenje je v veliki večini pregledov zaposlenih o delu v Wildberryju v Moskvi.

Dekleta na splošno ne svetujejo, da delajo v skladišču in na prevzemnih mestih. Takšne zaključke lahko sklepamo po pregledih zaposlenih o delu v Wildberryju v Moskvi. Zanje bo fizično in psihično zelo težko. Na primer, skoraj vsako jutro morate nositi velike, težke in voluminozne škatle blaga, delati v resnici v nesanitarnih razmerah in brez uradnih odmorov za kosilo. Kot rezultat, morate jesti neposredno v skladišču, tik med škatlami z naročili.

Vodje računov pri Wildberryju v svojih pregledih poudarjajo, da se morajo zanesti na dokaj povprečno plačo v Moskvi v regiji 25-30 tisoč rubljev na mesec. Hkrati morate opravljati funkcije blagajne, čistilca, nakladalca in pobiralca naročil. Seveda tak obseg dolžnosti ni združljiv s tako nizko plačo. Poleg tega se zaradi nekaterih izgubljenih naročil nenehno znižuje, saj se od plače izračunajo globe. Način izračunavanja plač ostaja odprta skrivnost za navadne zaposlene. Poravnave nikomur ne dajo in ne zagotavljajo, zato vsak mesec lahko samo ugibate, kakšno plačo bo ta čas lahko dobil.

Prav tako lahko najdete negativne povratne informacije zaposlenih o delu kot kurir pri Wildberryju. Sprva lahko marsikoga pritegne obljubljeni prosti urnik, v resnici pa se izkaže, da dobiti obljubljeno visoko plačo ne bo tako enostavno. Ko sestavite potrebne dokumente za zaposlitev, boste morali podpisati papirje, potrebne za delo, vključno z najemno pogodbo za vaše vozilo, saj kurirji vozijo predvsem svoje avtomobile.

Izkaže se, da je najemnina za vozilo, ki ga je postavilo podjetje, 800 rubljev na dan. Nadaljnje plačilo je odvisno od stopnje dostave. Lahko je od 25 do 5 rubljev. Tarifa za dodatne storitve se izračuna v odstotkih glede na število dobav, ki jih je prejel kurir in dejansko opravljenih v obdobju poročanja. Izkazalo se je, da bolj ko so dobave neporažene, nižja je tarifa. Hkrati podjetje kompenzira le deset odstotkov stroškov bencina. Zaradi tega sistema je preveč nezadovoljnih s povratnimi informacijami zaposlenih o delu kot voznik v Wildberryju, nekateri ne zdržijo več kot mesec dni in odnehajo, raje najdejo kraj, kjer plačajo več za delo. Praviloma lahko to opravijo brez težav, saj iskanje zaposlitve, za katero bodo plačali še manj kot v tem podjetju, ni tako enostavno.

Med minusi pri upravljanju Wildberryja pregledi zaposlenih navajajo način vodenja, da redno spreminja sistem plač. Na primer, kurirji, ki dostavijo blago na svoje avtomobile, se soočajo s tem. Iz pregledov zaposlenih o delu kot voznik v Wildberryju lahko razberete, da je njihova plača neposredno odvisna od obsega izpolnjenih naročil iz prihodkov, kar je logično. Toda ravno ta pravila se nenehno spreminjajo. Na primer, število zaključenih dobav se lahko zmanjša.

Pogosto se moramo spoprijeti s situacijami, ko je kurir naložen s takšno količino naročil, da jih preprosto ni mogoče ločiti v določenem času zaradi prometnih zamaškov in velikega prometa na cestah, zato morajo stranke nenehno zamujati, kar pomeni, da so globe. Poleg tega lahko zmanjšajo zaslužek tudi za naročilo, ki ni bilo oddano po krivdi ali pobudi stranke. Na primer, lahko bi ga preklical ali mu stvar ni ustrezala med poskusom. Za to sta kriva tudi voznik in kurir.