karierno upravljanje

Delo v podjetju "Ruble Boom": pregledi zaposlenih

Kazalo:

Delo v podjetju "Ruble Boom": pregledi zaposlenih
Anonim

Številne iskalce zaposlitve privlačijo privlačne zaposlitve za skupino podjetij Ruble Boom. Ocene zaposlenih o tem podjetju so dvoumne, vendar se na njih zanašamo, da je povsem mogoče oblikovati splošno idejo o prihodnjem delu.

V sodobnih tržnih razmerah, ko veliko podjetij izgublja kupce in dobiček, uspe Ruble Boom Group. Ali to pomeni, da zaposleni v korporaciji dobro živijo? Je to stabilno podjetje? Ali so ponujena prosta delovna mesta resnična? Ali se plače izplačujejo v obljubljenih zneskih? Ali bo novo zaposlena uslužbenka odpuščena nekaj mesecev po tem, ko se je pridružila službi, brez pravega razloga? Ali je možna karierna rast v podjetju? Na ta vprašanja bomo poskušali odgovoriti na podlagi povratnih informacij zaposlenih v podjetju Ruble Boom.

O delodajalcu

Veleprodajna in maloprodajna mreža se aktivno promovira na trgu gospodinjskih kemikalij in parfumov od leta 1993. Trenutno približno 1000 prodajnih mest deluje v 16 regijah Rusije, vključno s Saratovsko, Orenburško, Volgogradsko, Lipetsko, Samarsko, Astrakansko in Rjazansko regijo.

Številne prodajalne Ruble Boom (ocene zaposlenih so predstavljene spodaj) so že dolgo sredstvo za reševanje vsakodnevnih težav. Tukaj večina prebivalcev meščanov in podeželja kupi svoje najljubše šampone, gele za tuširanje, zobne paste, pralne praške in lak za čevlje. Nakupovanje za rublejski bum je postalo navada večine gospodinj.

Korporacija trenutno uspešno razvija mrežo lekarn v svojih trgovinah. Kupcem je bil Ruble Boom všeč iz naslednjih razlogov:

  • na policah so vse stvari, potrebne v domačem življenju;
  • trgovski prostori so precej prostorni, vrstice na samopostrežnih območjih so široke,
  • ugodne cene;
  • Pogosto obstajajo promocije, kjer lahko blago kupujete s popustom ali dobite bonuse.

Marketinške storitve GC “Ruble Boom” so v tržnih razmerah dobro usmerjene. Zdaj, ko so dohodki gospodinjstev padli, trgovska veriga aktivno ponuja poceni domačo kozmetiko (cene krem ​​za obraz od 40 rubljev) in poceni izdelke pod lastno blagovno znamko 1b.

Korporativni odbor se zanima za novo osebje

Znano je, da podjetje Ruble Boom (ocene zaposlenih, prosta delovna mesta - informacije, ki jih o podjetju najpogosteje iščejo na spletu) redno zaposluje. Običajno v internetu pri tem delodajalcu najdete več kot 1300 oglasov za iskanje zaposlitve v Rusiji (povprečno 81 na regijo). Obstajajo predlogi za delo z visokimi plačami (150.000-300.000 rubljev) za ozke strokovnjake s področja financ, trženja, oglaševanja, zunanje gospodarske dejavnosti in logistike.

Ali to pomeni, da ima podjetje visok promet zaposlenih? Sploh ne. Osebje urada, trgovin, skladišč kot celote je stalno. Najpogosteje odidejo novinci, ki v podjetju delajo manj kot 6 mesecev. Praviloma je to posledica dejstva, da so imeli mladi strokovnjaki slabo predstavo o naravi dela. Pogosta objava prostih mest je posledica dejstva, da Ruble Boom nenehno povečuje svojo dejavnost, pogosto odpira nove prodajalne.

Viri informacij: kako izvedeti več o podjetju?

Preden se dokončno odločite za iskanje zaposlitve, se prepričajte, da obiščete prodajalne Ruble Boom GC. Povratne informacije zaposlenih, ki delajo s strankami, vam bodo omogočile, da se veliko naučite o naravi prihodnje storitve.

Upoštevajte, da skrbi prodajalce, blagajne, varnostnike. Če so v dvorani prisotni direktor, nadzornik ali revizor, poskusite prisluhniti, kaj se pogovarjajo z osebjem prodajne enote.

Če v Ruble Boom redno kupujete gospodinjske kemikalije, boste najverjetneje opazili, da je osebje v trgovini konstantno: isti prodajalci in blagajne oskrbujejo stranke eno leto ali dlje.

Ne zanemarjajte tudi informacij iz interneta o skupini podjetij Ruble Boom. Pregledi zaposlenih na specializiranih spletnih mestih in forumih bodo pomagali določiti izbiro poklica in delovnega mesta.

Splošni delovni pogoji v GC "Ruble Boom"

Katere pomembne določbe bodo zapisane v pogodbi o zaposlitvi?

Plača. Mesečni dohodek zaposlenih na različnih položajih:

  • blagajnik-prodajalec - 17.000-18.000 rubljev.,
  • vodja trgovine - 25.000-30.000 rubljev.,
  • prodajni zastopnik - 25.000-30.000 rubljev.,
  • vodja skupine trgovin - 65.000-75.000 rubljev.,
  • Regionalni vodja trgovine - 100.000 rubljev.,
  • računovodja - 14.000-17.500 rubljev.,
  • Revizor - 30.000-50.000 rubljev.,
  • sistemski administrator - 15.000-30.000 rubljev.,
  • finančni poslovodja - 25 000 rubljev.,
  • delavec skladišča - 40.000-60.000 rubljev.

2. Način delovanja. Za pisarniško osebje: 5 dni v tednu, od 9.00 do 18.00. Za zaposlene v trgovinah in skladiščih - urnik izmen: 2 dni na dan, 2 na noč, 4 prosti dnevi.

3. Za zaposlene, ki delajo ponoči, je zagotovljena dostava domov na korporativnem avtobusu.

4. Poskusno obdobje za večino delovnih mest je 1 mesec.

Prednosti dela v maloprodajni mreži "Ruble Boom"

Pogovorimo se o pozitivnih vidikih storitve v korporaciji. Zaposleni jih veliko kličejo:

1. Zanimivo delo. Skupina podjetij Ruble Boom (ocene zaposlenih na to vprašanje so podobna) ponuja številne razvojne priložnosti. Tu se ne boste počutili kot zobnik velikega mehanizma. Delodajalci imajo pozitiven odnos do zaposlenih, ki so pripravljeni prevzeti različne vrste odgovornosti.

2. Stabilna "bela" plača. Izkušeni zaposleni z dolgoletnimi izkušnjami v podjetju prejemajo višjo plačo kot prišleki. "Veterane" spodbujamo z dodatki in dodatki.

3. Verjetno je kraj dela blizu doma. V vsaki od 16 regij, v katerih je trgovalna mreža Ruble Boom, so prosta delovna mesta (ocene zaposlenih ne bodo prevarane) v velikem številu trgovin in skladišč. Na razgovoru si zastavijo vprašanje, na katerem območju mesta je prosilec bolj primeren za delo. Večini zaposlenih v podjetju ni treba porabiti denarja za javni prevoz in se nervozno izgubljati dragocenega časa v prometnih zastojih.

4. Odlične priložnosti za učenje, razvoj. Podjetje redno organizira brezplačne seminarje in usposabljanja za zaposlene. Delovne izkušnje v skupini podjetij Ruble Boom novomeški karieristi veliko dajo. Zaposleni v podjetju ugotavljajo, da so pridobili dobro znanje s področja poslovnega upravljanja.

5. Večina pogosto objavljenih prostih delovnih mest skupine Ruble Boom Group ni povezana z aktivno prodajo, zato jo mnogi ne iščejo. Podjetje ne izvaja "hladnih klicev" do kupcev in vsiljevanja blaga.

6. Obstajajo dobre možnosti za rast. Zaposleni, ki je zaposlen kot prodajalec, po šestih mesecih vestne službe praviloma dobi mesto starejšega prodajalca. Dve leti pozneje mnogi prodajni delavci postanejo revizorji, nadzorniki, vodje trgovin.

7. Prijazna ekipa. Številni zaposleni v podjetju ugotavljajo, da jim je všeč ton komunikacije, ki ga je sprejela skupina podjetij Ruble Boom. Po delu se sodelavci pogosto odločijo, da bodo skupaj sedeli v kavarni in klepetali. Korporativne zabave so zabavne in hrupne.

8. Zelo koristno je poznati paleto izdelkov in zaloge podjetja. Večina zaposlenih kupi v svojih trgovinah prave izdelke za dom. Številni priznavajo, da jim uspe prihraniti dobre zneske denarja, vedoč, kdaj in za katere gospodinjske kemikalije so popusti.

9. Zaposleni so brez izkušenj. V številni ekipi "Ruble Boom" so tudi študenti. Številni študentje najprej opravijo pripravništvo v podjetju, nato pa vstopijo v službo.

10. Zamenjajte delovni urnik za zaposlene v trgovinah in skladiščih: 2 dni na dan, 2 na noč, 4 proste dni. Tak režim dela ni primeren za vse, a večina zaposlenih ima rad prosti čas popoldne. Ta urnik je zelo primeren za mlade matere. Če otroka ni mogoče peljati v vrtec, lahko izmene vedno izmenjate s sodelavcem.

Razgovor za službo

Oddelek za osebje je v Saratovu. Intervju običajno poteka v enem dnevu. Eden glavnih problemov podjetja Ruble Boom je kraja kupcev in zaposlenih. Zato anketiranci na razgovorih poskušajo razumeti, ali ste sposobni kršiti zakon. Pomembna tema razprave je tudi stopnja odpornosti proti stresu vlagatelja.

Slabosti dela v GC "Ruble Boom"

Pogovorimo se o slabostih dela v distribucijskem omrežju. Pregledi zaposlenih v podjetju Ruble Boom so priložnost, da se seznanite z negativnimi vidiki prihodnje storitve.

Med negativnimi vidiki zaposleni ugotavljajo naslednje:

1. Plače so nizke. Zaposleni prejemajo povprečno plačo na trgu ali nekoliko višje.

2. Odnos do osebja ni preveč spoštljiv. Mnogi voditelji so nagnjeni k nesramnim izjavam in ostrim, pogosto nerazumnim kritikam.

3. Zelo tesen nadzorni sistem in globe. Pomembni zneski za različne kršitve se odštejejo od plač. Globe za zamudo in odstavljanje se zadržijo od pisarniških oseb (časi prihoda in odhoda se beležijo z elektronskimi vozovnicami), od prodajalcev in uslužbencev skladišč - zaradi nereda v trgovskih prostorih in nepravilnega razstavljanja blaga na policah.

3. Če pride do pomanjkanja, se znesek razdeli vsem zaposlenim v enoti. GC Ruble Boom se redno sooča s težavami s krajo. Nekateri lokali tudi nimajo varnostnikov. Njihove funkcije opravljajo prodajalci, med katerimi so večinoma ženske.

4. V trgovinah in skladiščih močno diši po gospodinjskih kemikalijah. Številni zaposleni trpijo zaradi alergij.

5. Zaposleni so pogosto dolžni ostati dežurni, delati med vikendi in prazniki. Za prodajalce in zaposlene v skladišču se pogosto izvajajo revizije, ki lahko trajajo celo noč. Obdelava ni plačana.

6. Prodajalci pogosto hkrati opravljajo delo blagajnikov, čistilk in nakladalcev. Predstavniki šibkejšega spola so dolžni nositi škatle z blagom, težkim do 20 kg. Če je zaposlena noseča, mora predložiti zdravniško potrdilo, ki ga zanima. V nasprotnem primeru ni oproščena fizičnega dela.

7. Zaposleni v trgovini pogosto dobijo nalogo, da spremenijo položaj blaga na policah. Skupina družb Ruble Boom ima neposredne pogodbe o dobavi izdelkov z Loreal, Procter & Gamble, L'Oreal, Henkel, Schwarzkopf, Colgate-Palmolive, SC Jonson. V skladu z mednarodnimi pogodbami je trgovska mreža dolžna izpolnjevati zahteve glede lokacije izdelkov v trgovskih prostorih, ki jih vzpostavijo zahodne korporacije. Če se pri prikazu blaga naredijo napake, se zaposlene kaznuje z denarno kaznijo.

Nekateri zaposleni opažajo tudi take negativne vidike dela v skupini podjetij Ruble Boom:

  • pred prazniki in vikendi lahko plačo odložijo za 1-2 dni,
  • v sosednji trgovini ni prijetno služiti sosedom,
  • občasno morate trpeti nezadovoljstvo strank.

Pogosta prosta delovna mesta, ki jih je objavila skupina podjetij Ruble Boom

Distribucijska mreža pogosto zbira nove prodajalce, blagajne in trgovce. Manj pogosti so natečaji za vodje trgovin ali revizorje. Poleg tega ta prosta delovna mesta praviloma zaposlijo zaposleni, ki so že delali v skupini podjetij Ruble Boom na nižjih delovnih mestih. Podjetje pogosto nabira nabiralce od zaposlenih v skladišču.

Kadrovska služba skupine podjetij Ruble Boom redno preverja kandidate za delovna mesta računovodje, sistemske administratorje, uslužbence oddelka za trženje in oglaševanje ter strokovnjake za zunanje gospodarske dejavnosti v oddelku za uvoz.

Delo v Saratovu

Iz vsake regije prisotnosti trgovske mreže lahko dobite različne ocene glede dela v skupini podjetij Ruble Boom. Saratov je mesto, v katerem je sedež družbe.

Številni delavci kritizirajo poslovno stavbo: poročajo, da je stara, pritožujejo se zaradi pomanjkanja dvigala. Niso vsi všeč sistem pretoka, v katerem je vsaka zamuda zabeležena v dnevniku.

Toda zaposleni v mreži Ruble Boom v mestu Saratov opažajo, da pridobijo veliko neprecenljivega znanja o pravilih vodenja trgovine in vodenju podjetja. Večini zaposlenih v podjetju so všeč odnosi, ki se razvijejo v timu. Mnogi tudi cenijo, da je letni dopust zagotovljen pravočasno.

S čim so še povezane pozitivne povratne informacije zaposlenih o Ruble Boomu? Saratov - mesto je dovolj veliko. Podjetje ponuja korporativni avtobus za prevoz zaposlenih, zlasti tistih, ki delajo v nočni izmeni.

Zaposleni v distribucijski mreži prejmejo darila za rojstni dan in novo leto podjetja. Prav tako je lepo, da ima podjetje notranjo "poročno trgovino", kjer lahko kupite nelikvidno blago z velikim popustom.

Ali imate kakšne negativne ocene o delu v Ruble Boom v Saratovu? Nekdanji zaposleni v podjetju, ki so na njem delali manj kot eno leto, ugotavljajo, da je bila plača nekoliko nižja, kot je bilo dogovorjeno na razgovoru. Začetniki se pritožujejo, da je uvod v objavo preveč površen in da se morajo učiti na lastnih napakah. Za vse zaposlene brez izjeme se zdi nepošten sistem glob, ki jih je sprejela skupina podjetij. Zaposleni v trgovinah in skladiščih tudi ugotavljajo, da je treba zaradi teritorialne oddaljenosti računovodstva in kadrovske službe dolgo čakati na dokumente. Za mnoge zaposlene tudi ni preveč priročno, da se plače ne podeljujejo na plastičnih karticah, ampak v gotovini, podpisujejo.

Delo v Samari

Težko je reči, ali vodstvo skupine podjetij Ruble Boom analizira ocene zaposlenih. Očitno Samara ni najboljše mesto za vstop v storitev v distribucijskem omrežju.

Zaposleni se pritožujejo, da vodstvo nekaterih trgovin in skladišč krade izdelke in denar podjetja, medtem ko primanjkljaj razdeli celotni ekipi. Številni zaposleni so nezadovoljni tudi z delovnim režimom: pogosto morajo opraviti naloge med vikendi in med počitnicami, predelava pa ni plačana.

Nekateri prišleki so tudi ogorčeni, ker so bili šele po prejemu zaposlitve obveščeni o potrebi po zdravniški knjižici, katere stroški znašajo 3.500 rubljev.

Astrahan, "Ruble Boom": plača, pregledi zaposlenih

Astrahan je mesto, v katerem so odprta številna prodajna mesta mreže Ruble Boom. Zaposleni v trgovinah poročajo, da delo ni nič slabše kot v drugih podjetjih. Zaposleni v Astrahanu so tudi všeč možnosti za hitro rast kariere: po šestih mesecih dela je večina prodajalcev razvrščena v kategorijo "starejši". Po dveh letih prizadevnega dela zaposleni dobi mesto revizorja, vodje prodajalne ali nadzornika.

Sramotno je za nekatere astrakanske "ruble boomerje", da zaposleni v podjetju v trgovinah ne dobijo popustov in ugodnosti. Obstajajo tudi negativne ocene žensk na porodniškem dopustu: obstajali so primeri, da socialna plačila niso prispela pravočasno. Kar zadeva plačo, je v celotni mreži enaka, zgoraj navedeni posebni zneski.

Delo v Volgogradu

Drugo mesto, v katerem je prisotna veriga trgovin Ruble Boom, je Volgograd. Pregledi zaposlenih vsebujejo podatke o pogosti obdelavi in ​​da plače niso bile izplačane v obljubljenih zneskih. Prodajalci in zaposleni v skladišču so razburjeni, ker je dejanski delovni dan 11 ur, vikendi pa se pogosto odpovedujejo. Zaposleni se tudi ponoči pritožujejo nad pogostimi revizijami.

Delo v Ryazanu

V nekaterih mestih so zelo negativna mnenja glede podjetja Ruble Boom. Na primer, Ryazan odlikuje dejstvo, da so njegovi prebivalci, ki delajo v distribucijski mreži, izjemno nezadovoljni z nespoštljivim odnosom uprave do osebja. Zelo pogosta je zlasti situacija, ko šef ob prisotnosti obiskovalcev trgovine ostro obsoja dejanja podrejenega.

Delo v majhnih mestih

Zaposleni v rubleju Boom, ki živijo v majhnih mestih, kot je na primer Balašev, so na splošno zadovoljni s svojim delom. Mnoge trgovine nimajo paničnih gumbov, varnostnikov ali dragih alarmnih sistemov. Paradoksalno pa je tatvina redka. V zvezi s tem zaposleni niso kaznovani. Zaposleni v "ruble boumu" iz majhnih mest opažajo, da se v majhnih mestih veliko prebivalcev praviloma pozna med seboj in škoda je krasti.

Zdaj veste veliko podrobnosti o delu v trgovinski mreži Ruble Boom. Pregledi zaposlenih bodo pomagali dokončno odločiti, ali zaupati delovnemu zvezku tega podjetja.