karierno upravljanje

Kaj početi v prostem času?

Kaj početi v prostem času?

Video: Odklop v prostem času | WOOP! Trampolin park 2024, Maj

Video: Odklop v prostem času | WOOP! Trampolin park 2024, Maj
Anonim

Mnogokrat sem razmišljal, kaj bi v službi. Zdi se, da morate samo izpolniti svoje takojšnje odgovornosti in ne razmišljati o ničemer drugem. Vendar se iz nekega razloga to vprašanje še vedno postavlja. Če ste se hitro spopadli s svojimi nalogami za danes, potem morate "posediti" preostali delovni dan, nato pa le oditi domov.

Za nekatere je delo povezano s periodičnim poročanjem. Poleg tega poročila praviloma padajo na isti dan v mesecu. Zato se izkaže, da ste pri nekaterih dneh preprosto preobremenjeni z delom, pri drugih pa trpite zaradi brezdelja. In nekdo deluje na primer kot čuvaj, njegovo delo pa je večinoma sedeče in ne zahteva fizičnega ali duševnega napora.

Če se želite odločiti, kaj storiti v službi, morate določiti lastne interese in sposobnosti in morda skrivne želje (seveda v razumnih mejah). Nekdo, na primer, že dolgo sanja, da bi se naučil veziti križ ali kvačkanje in za to mučno nalogo vedno ni dovolj časa. Brez težav. Tega se lahko naučite v delovnem času. Vzemite s seboj ves potreben pripomoček in pojdite po njem. Tako bodo vaše skrivne sanje postale resničnost.

Če nimate kaj početi, lahko med delovnim časom berete svoje najljubše knjige, meditirate, gledate filme, pijete čaj ali kavo, brskate po internetu ali preprosto ogovarjate s sodelavci. Nekateri delavci celo uspejo spati za svojo mizo. Glavna stvar je, da vas organi ne sumijo v brezdušju in se ne lotijo ​​dodatnih nalog ali, kar je še huje, kazni.

Če želite imeti tonirano figuro, vendar nimate denarja ali časa za telovadnico, potem svoj prosti čas uporabite namesto razmišljanja: "Kaj početi v službi?" Sprehodite se po pisarni (pisarni), se ogrejte, naredite vaje, počepnite … Na splošno ne sedite na enem mestu, ampak se več gibajte. Za tiste, ki imajo prekomerno težo v bremenu, lahko kupite žogico za aerobiko in jo spravite v službo, namesto računalniškega stolčka. Tako bo prijetno združeno s koristnim - in telo bo treniralo samo, da je v nenehnem tonu, in vam ni treba ničesar narediti, ampak ohraniti ravnovesje.

Če še vedno ne veste, kaj bi počeli v službi, potem se postavite v red. Preden se prijavite v drag salon za manikuro, poskusite to storiti sami. Tako prihranite ne le denar, ampak tudi svoj osebni čas. Poleg tega lahko svoje sodelavce povprašate o njihovih spretnostih in zagotavljanju storitev drug drugemu, saj morda niste edini, ki trpite zaradi brezdelja. Na primer, prosite kolega, da vam odreže šiška, v zameno pa ji barvate nohte. Zagotavljam vam, da bosta oba odšla zadovoljna z dela.

Manjši poklic v službi lahko spremenite v vir dodatnega zaslužka. Če se v prostem času ukvarjate z ročnimi ali drugačnimi ustvarjalnimi deli in nato prodajate rezultate, lahko dobro zaslužite. Kaj, če s tem težavo ne rešite le s preostalim časom, ampak se tudi odločite, kaj storiti v življenju? Mogoče boste potem sploh zamenjali dolgočasno delo?

Vsekakor je, ne glede na to, kaj si omislite za prijeten čas v službi, glavno, da to nikogar ne moti, ampak vam prinaša le koristi.