zaposlovanje

Domači pisalni stroj: resnično delo ali prevara?

Domači pisalni stroj: resnično delo ali prevara?

Video: Je v Laškem zasvetila prva žarnica? 2024, Julij

Video: Je v Laškem zasvetila prva žarnica? 2024, Julij
Anonim

V dobi interneta za mnoge se odpirajo možnosti dela na daljavo. Poleg takšnih zaposlitvenih priložnosti, kot so tekstopisec, SEO specialist, oblikovalec in programer, obstajajo tudi ponudbe, kot je "pisalni stroj doma". Ali je res mogoče zaslužiti na ta način in na kaj mora biti pozoren vlagatelj?

Torej, pisalni stroj doma je ujemanje za tipkarsko delo. Bottom line je, da vam rokopis prinesejo ali pošljejo v obliki slike ali na papirju in vsebino prevedete v tiskano obliko. V teoriji resnično obstaja potreba po takšni dejavnosti. Na primer kot pomoč ljudem, ki imajo slabo računalniško znanje ali ne morejo sami tiskati besedila. Pred tem so pesniki in pisatelji uredništvu izročali rokopise, le malo jih je dalo pisne stroje.

Poleg tega se lahko pisalni stroj doma spopada z nalogami, kot so čiščenje po računalniški obdelavi, odpravljanje napak in tipk. Ni skrivnost, da veliko knjig, ki obstajajo samo v papirni različici, vstopi v omrežje po skeniranju in nadaljnji obdelavi s posebnimi programi - OCR. Te aplikacije izvlečejo besedilo ali ga pretvorijo iz grafike. Kljub nenehnemu izboljševanju še zdaleč niso idealno priznanje. In takšna besedila niso vedno takoj primerna za objavo ali delo z njimi. Druga možnost za naloge je dekodiranje zvočnih ali video posnetkov. Domači pisalni stroj naj bi intervju, poročilo, predavanje prevedel v tisk.

Seveda je potrebna takšna storitev. Glavne zahteve so hitro tiskanje, pismenost, sposobnost obdelave velike količine informacij, razpoložljivost in posedovanje pisarniških programov. Založbe in velika podjetja bodo morda doma potrebovali tudi pisalni stroj - na primer, da bi v bazo podatkov "vdrli" naslov in kontaktne podatke potencialnih strank ali oglaševalcev. Takšne informacije bodo nato obdelali in uporabili analitiki, menedžerji in strokovnjaki za oglaševanje. Z eno besedo, to je priljubljena storitev na trgu dela.

Če pa poiščemo informacije o besedni zvezi "pisalni stroj doma", morda ne bomo našli najbolj optimističnih pregledov. Veliko število iskalcev zaposlitve se je lahko soočilo z goljufijo, veliko uporabnikov svari naivne in lahkoverne svobodnjake pred varanjem. Dejstvo je, da bo resen delodajalec, ki ga zanima prejemanje takšne storitve, našel način za prenos gradiva za zaposlitev. V številnih založbah in velikih podjetjih, ki izvajajo dopolnitev zbirke podatkov iz odprtih virov s strani najetih operaterjev, je predlagano, da sami kupujejo časopise ali revije, vendar se ti stroški povrnejo, dovolj je predložiti račun ali ček.

In v oglasih "doma je pisalni stroj potreben" so prosta delovna mesta, žal, ponarejena za 70-80 odstotkov. Skupna shema: prejmete pismo, v katerem piše, da morate za pošiljanje gradiva po pošti, za takojšnjo komunikacijo ali za zavarovanje delodajalca (domnevno v povezavi z velikimi količinami dela) poslati nekaj denarja v določeno elektronsko denarnico (običajno do 500 rubljev). Po tem - nobenega odgovora, nobenega pozdrava. Delodajalec izgine z vašim denarjem. Toplo priporočamo: ne verjemite prevarantom, ne dajajte zadnjega denarja v upanju, da se boste doma dobro zaposlili. Resna podjetja, ki bodo doma potrebovala pisalni stroj, takšnih metod ne uporabljajo. Bodite pozorni na e-poštno polje, iz katerega je prišel odgovor. Če je brezplačen, je veliko bolj verjetno, da za njim stoji goljuf. Resni delodajalec bo zagotovo podpisal dogovor o delni plači z vami. Plačilo bo nakazal, najpogosteje ne na elektronske denarnice, temveč na bančni račun. Prav tako se ne strinjajte, da boste brez predhodnega plačila opravili pomembno količino dela. Želimo vam, da bi našli poštenega delodajalca - veliko jih je tudi.