karierno upravljanje

Delo v "Read-city": pregledi zaposlenih. Preberite City, veriga knjigarn: ocene plač zaposlenih

Kazalo:

Delo v "Read-city": pregledi zaposlenih. Preberite City, veriga knjigarn: ocene plač zaposlenih
Anonim

No, danes vam bomo predstavili povratne informacije zaposlenih v Read-Gradu o prodajalnah družbe v različnih mestih Rusije. Ta trgovska mreža je dokaj dobro mesto za zaposlitev. A je res tako? Praksa kaže, da zunanji sijaj pogosto ne ustreza pričakovanjem delavcev. Ali se moramo res soočiti s tem pojavom? Poskusimo se čim prej lotiti tega težkega vprašanja.

Dejavnosti

Prva stvar, na katero morate biti pozorni, je dejavnost podjetja. Stvar je v tem, da so od tega odvisni primarni pregledi zaposlenih. Read-the-City je dovolj zanimiva trgovina. S čim se ukvarjamo?

To je mreža za distribucijo knjig. Se pravi, "Read-city" - to so najbolj običajne trgovine. Res je, še niso razporejeni po celotni Rusiji. Kjer pa obstajajo "podružnice" mreže, pregledi o podjetju s strani zaposlenih in kupcev puščajo izjemno pogosto. Za potrošnike je ta kraj eden najboljših, kjer lahko kupite katero koli knjigo po konkurenčnih cenah. Toda kakšno delo v Read-Cityju zaposleni prejmejo povratne informacije? Je res marljiv delodajalec?

Razgovor za službo

Če se zanašate na mnenja potrošnikov, potem se lahko nagnete k temu odgovoru. Toda praksa kaže, da ima v resnici vsak delodajalec svoje pomanjkljivosti. Nekaterim lahko zaprete oči, nekateri pa se izkažejo za tako pomembne, da morate iskati novega šefa.

Prvi korak, ki ga boste morali opraviti, da postanete del programa Read-the-City, je intervju. Vsako mesto ima svoje izkušnje, zato je težko določiti, kako ta stopnja dejansko poteka.

Na primer, Chitai-Gorod (Novosibirsk) v zvezi s tem dobiva dobre ocene zaposlenih. Intervju poteka v sedežu podjetja s posebej usposobljenimi vodje zaposlovanja. Celoten postopek vas dobesedno nagiba k sebi. Torej, smiselno je postati del trgovalne mreže.

Res, ni povsod tako dobro. Na primer, "Read-city" (Krasnodar) pregledi zaposlenih na tej stopnji zaslužijo grozno. Menedžerji, ki delajo v glavni pisarni, ne morejo komunicirati s potencialnimi podrejenimi. In namesto običajnega intervjuja, vsaj v mirnem okolju, se izkaže nekaj takega, kot je trdo zasliševanje. Manj ljudem bo ta pojav všeč. Nihče ne ve zagotovo, ali imate srečo z intervjujem ali ne. Toda za zdaj je jasno eno: prihod na to stopnjo je pripravljen na nesramnost. Ni treba pričakovati, da vas bodo pozdravili z nasmehom. Tako se boste izognili razočaranju.

Obljube

Veriga trgovin Chitai-Gorod pogosto prejema povratne informacije od zaposlenih za obljube potencialnega delodajalca. Strinjam se, ker to privlači javnost. Če delodajalec na začetku reče, da morate trdo delati in zaslužiti malo, boste dobili službo v podjetju? Komaj.

Kaj obljubljajo zaposleni v mestu Chitai-Gorod? Najprej so to plače. Tu so po mnenju delodajalca več kot visoke. Mesečni dohodek od plače znaša 20.000 rubljev plus bonus. V svoje roke boste prejeli približno 25-30 tisoč. V večini regij je ta plača zelo visoka.

Drugič, delodajalec obljublja tudi celoten socialni paket in prilagodljiv urnik. Samo tisto, kar potrebujejo številni zaposleni. Izjeme so lahko tudi za mlade matere: vzemite jih s krajšim in s krajšim delovnim časom. Študenti se po besedah ​​zaposlenih v korporaciji zanašajo tudi na svoje koristi. Na primer brezplačni delovni urnik ali kombinacija z izobraževalnim procesom. Sanje, ne trgovina!

Tretjič, pregledi zaposlenih Read-Gorod poudarjajo, da vam bodo obljubili tudi stabilna plačila (pravočasno), dopust brez težav, porodniški dopust, odmori za sejo ipd. Teoretično bi moralo biti po zakonih vse to in tako tudi pri zaposlovanju. Toda praksa kaže ravno nasprotno. Zakaj torej nekateri zaposleni niso zadovoljni s svojim delodajalcem?

Službe

Preden pogledate realnost v oči, ne smete pozabiti tudi na predlagana prosta delovna mesta. Kaj nas čaka za delo? V Read-Cityju ocene zaposlenih privabljajo nove iskalce zaposlitve zaradi številnih delovnih mest.

Stvar je v tem, da so v tej distribucijski mreži knjig praviloma potrebne blagajne in svetovalci. Občasno se pojavijo potrebe po skladiščih in nakladalcih. Trgovci so še en položaj, s katerim lahko dobite službo. Vendar pa se prosta delovna mesta zavzemajo predvsem šolarji in študentje.

Na splošno ni nič posebnega. Po mnenju delodajalca in potrošnikov prekarno delo ne bo potrebno. Samo iz neznanega razloga mreža Read-City od zaposlenih še vedno ne prejema najboljših ocen. Poskusimo zdaj razumeti razloge za to.

Urnik

Vsi negativni se začnejo točno od trenutka, ko podpišete pogodbo s podjetjem, ali bolje rečeno, na prvi delovni dan. Read-City je podjetje, ki posebej ne izpolnjuje pogojev pogodbe s svojimi zaposlenimi. In prva stvar, ki razočara, po mnenju zaposlenih, je delovni urnik.

»Na papirju« se strinjate z 2/2 ali 5/2. Včasih so, kot že rečeno, možni premiki in zaposlitve za krajši delovni čas. Šele v resnici boste najverjetneje morali delati vsak dan in brez prekinitev in celo 12 ur na dan. Hkrati vas bodo prosili, da opravljate ne samo svoje delo, ampak tudi tisto, ki ga naložijo nadrejeni.

Ni najbolj iskrena dobrodošlica, kajne? Kot vidite, imajo že ocene tega zaposleni v Read-City-ju negativno konotacijo. A to je šele začetek. Najbolj zanimivo še prihaja.

Prazniki in počitnice

Tako na primer veriga knjigarn Read-Gorod od zaposlenih ne prejema najboljših ocen, da niso spoštovali svojih obljub glede socialnega paketa. Glede na dokumente, ki jih je, v praksi - ne.

Dopusta ne boste mogli dobiti. In če ga lahko dobite, potem najverjetneje na svoje stroške. Plačilo za ta "dogodek" je redko, plačila znašajo polovico potrebnega zneska in prihajajo z veliko zamudo. Tudi seje se ne boste smeli udeležiti. Ponovno boste morali plačati za dovolilnice iz žepa. Če tega ne storite, se stroški zamujenih premikov odštejejo od vaše plače.

Počitnice v "Beri mesto" se sploh ne plačujejo in nikoli. Namesto tega so še vedno plačani, vendar le poslovodstvu. Navadni zaposleni lahko pozabijo, da delodajalec v tem podjetju spoštuje pogoje pogodbe. Tudi bolnišnica je skoraj plačana. Obstajajo primeri, ko so ljudje postali invalidi ali trpeli resne bolezni, oblasti pa so jih preprosto "brcale" z delovnih mest in nato popolnoma ovrgle dejstvo o delu osebe v omrežju. Zato se morate pripraviti na takšne primere. Načeloma se takšne situacije lahko zgodijo povsod, vendar mreža Read-City najpogosteje prejema negativne ocene zaposlenih v zvezi s tem.

Plača

Posebno pozornost je treba nameniti zaslužkom v podjetju. Navsezadnje je to dodatna spodbuda za iskanje zaposlitve v distribucijski mreži. O tem, kar vam obljubljajo, je bilo že rečeno. Toda kako so stvari v resnici?

Zaposleni v Read-Cityju dobivajo slabše ocene o plačah. Namesto zneska plače, ki je določen v pogodbi (približno 20.000 rubljev), boste dobili "sivo" plačo. Nekajkrat bo manjši. Če podpišete pogodbo, če preverite dokumente pri delodajalcu, vam bo 20 tisoč nadomestilo 10 000 plač.

Izkaže se, da smo bili preprosto prevarani, da bi vabili vase. Nekoristno je dokazati, da vam je bila obljubljena 20.000 plača, čeprav imate svojo kopijo pogodbe, v kateri je vse zapisano.

Seveda opazimo tudi zamude pri plačah. Včasih več mesecev morda ne bodo plačali. Torej, "Beri mesto" ni najbolj stabilno mesto za izgradnjo kariere. In če potrebujete stabilnost, ste se potem po mnenju mnogih zaposlenih obrnili na napačen naslov.

Nagrade

Z bonusi situacija ni nič boljša. V praksi se jim izplača le malo. In potem se jim dodeli posebne zasluge. Kateri? Nihče ne ve. Lahko rečemo, da je nagrada v programu "Preberi mesto" svojevrsten podatek šefov, ki se podeli v trenutkih, ko je vodstva dovolj za vse. Ti primeri so redki in celo preveč.

Tako na dodaten dohodek ni treba računati. Po mnenju delodajalca se morate veseliti, da ste bili plačani, čeprav gre za denar, ki ni dovolj niti za plačilo komunalnih računov. Ko se naseljujete v mestu Read City, dobro razmislite, ali ga potrebujete? Mogoče najdete drug kraj za delo?

Globe

Naslednji trenutek, ki nas prisili, da puščamo povratne informacije od zaposlenih v podjetju Read-Gorod, je kazen. Za ta vidik podjetje zasluži daleč od najboljšega ugleda. In to je razumljivo.

Kazni so izrečene vsem in vedno, za vsak dogodek, ki ga šefi ne marajo, in v zneskih, ki jih bo imenovalo vodstvo. Kot poudarjajo zaposleni, so globe v tej distribucijski mreži visoke. In zaradi tega lahko na splošno dobite približno 4-5 tisoč rubljev na mesec. To pomeni, da v takšnem okolju ni občutka "žvečenja". Read-City je podjetje, ki ga delodajalci že dolgo uvrščajo na črni seznam. Če ne želite občutiti prave muke na sebi, pojdite okoli tega kraja. V tem primeru ni treba trpeti krivic in prevar. Poiščite bolj prestižno podjetje delodajalcev, ki ni na črni listi.