intervju

10 stvari, o katerih ne bi smeli govoriti v intervjuju, če potrebujete delo

Kazalo:

10 stvari, o katerih ne bi smeli govoriti v intervjuju, če potrebujete delo

Video: 97% Owned - Positive Money Cut 2024, Maj

Video: 97% Owned - Positive Money Cut 2024, Maj
Anonim

Mnogi od nas so zelo dobro seznanjeni s situacijo, ko nehote pokvarimo vse na razgovoru, ki smo ga čakali. In najbolj vznemirljiv trenutek je, ko sedite pred potencialnim šefom in preprosto niste sposobni nadzirati živcev. Na koncu začnete besede zmešati ali govoriti v napačnem času.

Jasno je, da je rezultat vašega intervjuja v veliki meri odvisen od strpnosti delodajalca. Poglejmo pa, katera vprašanja potencialnemu šefu niso najbolj všeč.

Zadnjega delodajalca sem zapustil, ker ima preveč zahtev

Žalitev preteklih šefov je vsekakor ena najhujših napak, ki jih lahko naredite med intervjujem. Veliko število strokovnjakov je to navedlo kot težavo številka ena.

Delodajalci iščejo ljudi, ki ne prihajajo v novo ekipo s staro prtljago. To je kot ljubezenska zveza: ko ste na prvem zmenku, poskušate najti možne opozorilne znake. Izogibajte se temu tako ali tako.

Pogosto sem menjal službo

Vodja najema bo takoj pomislil, da nima smisla najeti osebe, ki pogosto menja delovna mesta. Delodajalci iščejo nekoga, ki lahko prispeva k rasti podjetja s tem, da je aktiven, dobro opravlja svoje delo in ponuja ideje in rešitve.

Starši delijo svoje skrivnosti, kako jim uspe priti do tega, da bodo njihovi otroci jedli zelenjavo

Kje bivati ​​v Valenciji: možnosti nastanitve za različne kategorije turistovOtroku smo iz nič naredili priročen filc: sledimo preprostim navodilom

Kaj počne vaše podjetje?

Zastaviti to vprašanje je vredno le, če odgovora niste našli v Googlu pred intervjujem. Strokovnjaki pravijo, da ne bi smeli postavljati splošnih vprašanj o podjetju, za katero se prijavljate. Pomembno je, da porabite veliko časa za pripravo na razgovor, nato pa svoja vprašanja postavite tako, da dobite globlje odgovore.

Rad delam sam

Če ste prišli na razgovor v veliko podjetje, ne recite, da radi vse počnete sami. Dejstvo je, da je ključ do uspeha velikih podjetij skupno delo zaposlenih. Ena velika pisarna je zložen mehanizem, kjer je delo ene osebe preprosto nemogoče.

Kdaj lahko grem na dopust?

Ne sprašujte se najprej o plačilu za dopust. Delodajalec morda misli, da dela ne boste jemali resno, vendar si pogosto vzame počitnice. Vsako resno podjetje potrebuje delovne konje - ljudi, za katere je delo bolj pomembno kot počitek.

Nisem ravno točen

Omemba takih pomanjkljivosti kot zamuda v službi ni dobra ideja. Če nimate dovolj discipline, da bi se pravočasno pojavili v službi, vam pomembnih delovnih trenutkov in sestankov ne boste želeli zaupati.

Preizkus: izberite znak. Pojasnil vam bo, kaj vas vodi pri odločanju.

Potem ko se je zaljubila v draguljarno, Marija ni slutila, da bo postala žrtev goljufaDruga življenjska doba običajne embalaže. Kaj lahko naredite iz steklenih kozarcev in steklenic

V pisarni imate lepe ženske / moške

Ta stavek med intervjujem kaže na pomanjkanje zrelosti. Morda se vam zdi, da iščete delovne romane. Ne izražajte takšnih misli delodajalcu, to bo znatno zmanjšalo vaše možnosti za zaposlitev.

Katere posebne odgovornosti bom imel?

V večini primerov bi morali že imeti predstavo o položaju, na katero ste prišli na razgovor. In če se resno prijavljate, morate ustvariti podobo večplastne in prilagodljive osebe. Vsako podjetje ceni ljudi, ki so sposobni delati v različnih smereh. Prosilci, ki vstopajo v poklicni svet, bi morali pokazati sposobnost širokega izbora.

Sem strokovnjak!

Ne hvalite se s svojo visoko samopodobo. Običajno ljudje z visokim znanjem o tem ne marajo govoriti, še manj se hvalijo s tem. Takšna izjava vas ne bo postavila v najboljšo luč pred delodajalcem in pokazala bo vašo frivolnost. Najhuje pa je, da se ljudje z visoko samopodobo običajno ne morejo ujeti v delovni skupini.

Nimam nobenih vprašanj

Ta izjava je zelo skrb vzbujajoča za najem vodstvenih delavcev. Zdi se, da oseba, ki je prišla na razgovor, ni resna glede prihodnjega dela. Poskusite se izogniti temu izrazu in pokažite zanimanje.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini