karierno upravljanje

Kako postati igralec? Kako postati znan igralec brez izobrazbe

Kazalo:

Kako postati igralec? Kako postati znan igralec brez izobrazbe

Video: Prvi zaslužek z YouTubom, kako prejeti plačilo? | Kaja Karba 2024, Julij

Video: Prvi zaslužek z YouTubom, kako prejeti plačilo? | Kaja Karba 2024, Julij
Anonim

Morda je vsak izmed nas vsaj enkrat v življenju obiskal željo, da bi postal igralec. Poleg tega praviloma "preizkusimo" ne življenje umetnikov majhnega gledališča, temveč zvezdna vloga svetovno znanih zvezdnikov. O tem, kako postati igralec, bomo govorili v tem članku. Konec koncev ena želja ni dovolj, vedeti morate tudi, kje začeti, na katera vrata je treba potrkati.

Prvi koraki k sanjam

Večina sodobnih igralcev ni postala slavna čez noč, ampak je več let pridobila s to veščino. Pogosto se talent začne manifestirati že v otroštvu: otroci sprva z veseljem berejo rime s sorodniki in nastopajo v šolskih jutrih, nato se vpišejo v gledališki klub, hodijo na KVN itd. Če pa hrepenenje po igralstvu pri vas ni bilo izraženo že od otroštva, potem je to nedvoumno Odgovor na vprašanje, kako postati igralec, bo usposabljanje na posebnih tečajih in sprejem na gledališko univerzo. Zahvaljujoč temu ne boste samo spoznali osnov in podrobnosti poklica, temveč tudi spoznali ljudi, ki so vam sposobni pomagati v vaši prihodnji karieri.

Igralska izobrazba

Če pa se vsi lahko vpišejo na tečaje, potem lahko nastanejo težave pri vpisu na univerzo. "Kako postati igralec brez izobrazbe?" - vprašate. Namesto odgovora ugotavljamo, da danes zelo veliko znanih umetnikov še vedno nima diplom gledališkega inštituta. To je posledica dejstva, da z več poskusi niso mogli vstopiti na univerzo, zato so si prenehali prizadevati za to. Vendar jim pomanjkanje diplome ne preprečuje, da bi bili povpraševani in znani.

Kako postati igralec: potrebne lastnosti

Bodite pripravljeni na dejstvo, da umetnik ni le poklic, ampak določen ritem življenja. Če ste torej precej pasivna in sproščena oseba, radi veliko spite in hodite, potem najverjetneje ne boste mogli osvojiti Hollywooda. Da bi se sanje uresničile, morate trdo in trdo delati. Ponujamo vam, da ugotovite, kaj morate postati igralec.

  1. Prijeten videz. Seveda ni treba imeti lepega obraza in popolne figure. Vendar pa morate imeti zanimiv in nevpadljiv videz. Seveda pri tem pravilu obstajajo izjeme, a na splošno mora biti bodoči igralec prijeten, da bo zgradil uspešno kariero.
  2. Karizma. Navsezadnje bo le umetnik s to kakovostjo želel v glavni vlogi videti ne le režiserje, ampak tudi občinstvo.
  3. Čar. Prav ta kakovost bo cenjena skoraj nad privlačnim videzom. Navsezadnje sploh ni pomembno biti čeden, če imaš isti čar kot na primer Adriano Celentano.
  4. Močan značaj. Mnogi, ki sanjajo o tem, kako postati znan igralec, verjamejo, da bo njihova pot preprosta, znani režiserji pa bodo svoj talent opazili že na prvi avdiciji. Sploh ne. Praviloma je pot do vrha težka in trnovita, premagajo jo lahko le ljudje z močnim in trdnim značajem.
  5. Družabnost Ta kakovost vam bo pomagala skozi celotno vašo igralsko kariero. Navsezadnje nam družabnost omogoča, da gradimo dobre odnose z velikim številom ljudi, med katerimi so lahko strokovno koristni znanci.
  6. Pogum in sposobnost, da se potegnete skupaj. Če razmišljate o vprašanju, kako postati igralec brez izobrazbe, najprej analizirajte svoj lik. Na primer, če vam je bilo vedno zelo neprijetno, če je bilo potrebno, da bi govorili celo pred majhnim občinstvom ali pa vas sramujejo kamere, potem je malo verjetno, da boste naredili inteligentnega umetnika. Če so stvari ravno obratne in v tem pogledu nimate poguma, potem poskusite z igranjem.

  7. Razvite oblike obraza. Ta kakovost vam bo omogočila, da pred filmsko kamero bolje izrazite čustva junaka, čigar vlogo igrate.
  8. Čist in jasen govor. Ta točka je zelo pomembna, saj je nujno, da so vaše pripombe popolnoma jasne vsem.
  9. Pozitiven odnos. Ta kakovost vam bo olajšala, da boste kos vsem težavam in neuspehom, s katerimi se mora spoprijeti vsak začetnik ali igralec, ki je že dosegel določene višine v karieri.

Kako postati slavni igralec v Hollywoodu?

Podobno vprašanje si ne postavljajo samo začetniki v tem poklicu, temveč tudi precej priljubljeni domači gledališki in kino umetniki. In to ni naključje, saj filme, posnete v Hollywoodu, gleda ves svet, honorarji igralcev, zaposlenih v njih, pa včasih dosežejo astronomske številke. Kako uresničiti svoje sanje? Strokovnjaki priporočajo, da se najprej približate temu zelo hollywoodskemu in najdete agenta, ki bo izbral prave igralske zasedbe in vloge za vas. Kar zadeva igralsko izobrazbo, bo to nedvomno velik plus, a nujne potrebe po tem ni. Po mnenju mnogih je za kariero v Hollywoodu treba biti, kot pravijo, na pravem mestu ob pravem času. Vendar ne pozabite, da bo preboj na vrh zelo težaven. Zato ne zaupaj preveč, da bo tvoj talent in privlačen videz takoj opažen, cenjen in ti ponudil glavno vlogo v novem filmu z večmilijonskim honorarjem.

Kaj je igralec za presnemavanje in kako to postati?

Če iz nekega razloga ne želite nastopiti na odru gledališča ali zaslonov, a v sebi začutite določen talent, poleg tega pa imate zanimiv glas in dobro dikcijo, potem se lahko preizkusite v vlogi posnemovalca. Ljudje v tem poklicu se ukvarjajo s presnemavanjem filmov, programov, branjem besedila v oglasu itd. Več o tem, kako postati igralec.

Razvijte svojo spretnost

Kljub temu, da govorni igralci vedno ostanejo za kulisami, se od njih včasih zahteva še več talenta in spretnosti kot od izvajalcev, ki jih vidimo na ekranu ali na gledališkem odru. Konec koncev je edino orodje, ki jim je na voljo, glas. Ko razmišljate o tem, kako postati igralec, ki posnema duha, ne pozabite, da najprej morate nenehno razvijati svoje veščine. Če želite to narediti, je vredno obiskati tečaje igranja in se vpisati v gledališki klub. Priporočljivo je tudi, da se naučite lekcije vokal, da razširite svoj obseg in se naučite pravilno in učinkovito uporabljati svoj glas. Dobra vaja poskuša oponašati različne zvoke in glasove znanih ljudi. Poleg tega se ta material lahko uporablja za portfelj. Bodite prepričani tudi, da posnamete svoj glas. Če želite to narediti, poskusite prebrati monolog. Nato poslušajte posnetek in si zapišite točke, ki bi jih radi izboljšali.

Ustvari demo zapis

Zaradi tega vas bodo potencialni delodajalci ocenili. Poskusite se prepričati, da je najboljše in najbolj zanimivo gradivo na samem začetku snemanja. Postopoma, ko se bo seznam vašega dela povečeval, lahko ustvarite celoten portfelj, ki bo vseboval še posebej uspešne vloge.

Poiščite agenta

Seveda lahko tudi samostojno razdelite demo posnetke v studiih. Vendar je najbolje uporabiti storitve izkušenega agenta. Zaželeno je, da se je specializiral posebej za izbiro igralcev za presnemavanje.