zaposlovanje

Upravitelj vsebine je um, čast in vest spletnega mesta

Upravitelj vsebine je um, čast in vest spletnega mesta
Anonim

Vedno več novih poklicev je neposredno povezanih s svetovnim spletom. To je razumljivo: navsezadnje ne samo komuniciramo v omrežju, temveč tudi kupujemo, pridobimo potrebne informacije, znanje in nasvete. Upravitelj vsebine je odgovoren za vsebino spletnih mest, portalov, platform, oglasnih desk. Ta beseda vse bolj postaja del vsakdanjega življenja samostojnih podjetnikov in razvijalcev.

Konec koncev je ena stvar pridobiti ime domene, kupiti gostovanje, izdelati spletno stran, pripraviti okolje za objavljanje informacij. Koliko pa bo vir zanimiv za uporabnike in obiskovalce, ali bo privlačen za oglaševalce, ali bo lahko prodal blago ali storitve, je odvisno od njegove vsebine.

Upravitelj vsebine je oseba, ki je odgovorna za vsebino spletnega mesta ali portala. Včasih ta položaj združuje funkcije novinarja, tekstopisca, fotografa in grafičnega oblikovalca. Pogosteje pa je vodja vsebine zaposleni, ki objavlja samo gradiva (besedila in ilustracije), ki mu jih posredujejo izvajalci in avtorji. Hkrati mora spremljati ustreznost informacij, upoštevanje politike virov, ustrezno vsebino določenih razdelkov in kategorij.

Katere druge odgovornosti lahko vključujejo opis dela za upravitelja vsebine? Včasih mora samostojno izbrati semantično jedro za določeno temo mesta in v skladu z njim pripraviti teme za prihodnje članke.

Kaj je mišljeno? Če je na primer portal namenjen popravilu in oblikovanju prostorov, je upravitelj vsebin ravno tisti zaposleni, ki je eden prvih, ki je sestavil seznam glavnih in sekundarnih ključnih besed, povezanih s to temo. Na takšen vir bi bili nasveti o vzgoji otrok ali gojenju paradižnika neprimerni. Zato mora upravitelj vsebin to jasno navesti v navodilih za avtorje. Nato razdeli naloge med tekstopisce, izbere ustrezne ilustracije, spremlja edinstvenost besedil in grafike ter opazuje avtorske pravice. Na nekaterih virih so objavljene fotografije z avtorskimi pravicami, na drugih - slike iz slikovnih bank.

Za upoštevanje politike virov je odgovoren tudi upravitelj vsebin. Izobraževanje praviloma lahko traja od dva do tri dni do tedna, odvisno od zapletenosti sistema za upravljanje vsebin - ali CMS. Če je javno dostopen in široko razširjen (na primer Joomla! Ali Wordpress ali, na primer, Magento), je postopek objave enostavno obvladati. V primeru avtorskih ali samo-napisanih

Učenje motorjev lahko traja nekoliko dlje.

Pogosto upravljavec vsebine deluje tudi kot moderator - briše besedila ali komentarje, ki niso v skladu s pravili portala, ki kršijo etična načela ali zakonodajo ter vključujejo tudi žaljive ali sovražne vnose. Odgovoren je tudi za raznolikost in edinstvenost člankov in zapiskov. Ustvarjalcu ali lastniku spletnega mesta je težko spremljati posodobljene vse informacije, "zamrznitev" na zastarelem podatkovnem portalu pa lahko močno škodi ugledu vira. Po internetu se novice in sporočila hitro širijo in hitro izgubijo svežino. Zato je položaj upravitelja vsebin za virtualne časopise, revije, portale za novice še posebej pomemben. Prav on v tesnem sodelovanju usklajuje delo novinarjev, tekstopiscev, fotografov in strokovnjakov za promocijo.