karierno upravljanje

Sezonsko delo - širok izbor prostih delovnih mest

Sezonsko delo - širok izbor prostih delovnih mest

Video: Between The Races - a DownHill Mountain Bike film 2024, Maj

Video: Between The Races - a DownHill Mountain Bike film 2024, Maj
Anonim

Kaj je sezonsko delo? Zakon določa, da ta vrsta zaposlitve vključuje vrste dela, ki se izvajajo v določeni sezoni, zaradi podnebnih razmer, vendar ne več kot šest mesecev na leto.

Običajno je poleti veliko takšnih prostih mest, kar je povezano s počitnicami na plaži, turizmom, nastopom odprtih kavarn in jedilnic na ulicah. To še posebej velja za morska letovišča. Sezonsko delo na morju privabi na tisoče ljudi, ki si želijo preživeti tri poletne mesece v toplem letovišču, ki združujejo delo in prosti čas. Čeprav v vroči sezoni na plaži, ko obstaja priložnost, da dobro zaslužite, skoraj ni časa za zabavo.

Sezonsko delo v letovišču je veliko prostih mest, kot so delavci poletnih lokalov, prodajalnice stojnic, žar, služkinje v penzionih in hotelih, kuharji, natakarji, pomivalni stroji, animatorji, DJ-ji, delavci s nargi, varnostniki, pomožni delavci in drugo osebje, ki streže turiste.

Sezonsko delo na jugu je lahko povezano z obiranjem sadja in zelenjave, pa tudi s plevenjem, potopitvijo in drugimi kmetijskimi dejavnostmi. Takšna prosta delovna mesta ponujajo ne le v Rusiji in nekdanjih državah CIS, ampak tudi v tujini, na primer v Grčiji, Španiji itd.

Sezonsko delo še posebej privabi študente in študente, ki si med počitnicami prizadevajo zaslužiti žepnino in ne samo. To kategorijo delavcev vabijo svetovalci in vzgojitelji v otroške tabore. Poleg tega imajo študentje možnost, da se odpravijo v ZDA na poseben program, kjer lahko združite delo s prostim časom in učenjem jezikov.

Obstaja veliko prostih mest, kjer je potrebna posebna izobrazba. Na primer kuharji, vodniki in tudi animatorji, ki so najpogosteje študenti pedagoških izobraževalnih ustanov ali vzgojitelji.

Če želite dobiti takšno službo, morate začeti z ogledovanjem oglasov spomladi, saj jih bomo na vrhuncu sezone težje našli.

Takšna delovna mesta so na voljo ne le v morskih krajih, ampak v vseh mestih poleti, ko se odprejo poletni paviljoni restavracij, kioski s sladoledom in kavarna s hitro hrano. V topli sezoni se močno poveča število porok, banketov, korporativnih dogodkov, ki zahtevajo udeležbo spremljevalcev. Sezonsko delo v Moskvi je še posebej privlačno za iskalce zaposlitve, kjer je še posebej veliko prostih delovnih mest.

Poleg tega je v vseh mestih poleti potrebno vrtnarjenje in urejanje ulic, trgov in parkov (sajenje dreves in grmovnic, sajenje cvetličnih gred, košenje trate).

Topla sezona je višina gradbene sezone. Prav v tem času se je začela gradnja in okrasitev podeželskih hiš, v zvezi s katerimi se je močno povečalo povpraševanje po takih posebnostih, kot so zidar, tesar, ometalec in drugi.

Sezonsko delo je odlična priložnost za mlade, da si pridobijo prve delovne in življenjske izkušnje, upokojencem - da dobijo tako potreben dodatek k pokojnini, za tiste, ki iščejo delo - pa se izkažejo in si najdejo stalno mesto.