zaposlovanje

Kako prihraniti delo? 13 nasvetov HR managerjev

Kazalo:

Kako prihraniti delo? 13 nasvetov HR managerjev

Video: 13. Competo dogodek: Kako bodo milenijci vodili generacijo X? 2. del 2024, Maj

Video: 13. Competo dogodek: Kako bodo milenijci vodili generacijo X? 2. del 2024, Maj
Anonim

Vodje zaposlovanja včasih svoje skrivnosti delijo z nami. Danes vam bomo predstavili 13 ključnih točk, ki vam bodo pomagale ohraniti ali dobiti sanjsko službo. Kaj mislijo kadrovski vodje o nadaljevanju iskalcev zaposlitve, postopkih zaposlovanja in celo zahvalnih pismih?

Sposobnost, da se skupaj z nadrejenimi

Najpomembnejše jamstvo za vzdrževanje delovnega mesta je lahko sposobnost, da se skupaj z neposrednimi nadrejenimi. Upoštevajte, da ko vam poslovodja reče, da vas sploh ni hotel odpustiti, ampak ga je prisilila višja oblast, ne verjemite tem izgovorom. Ta odločitev sprejme samo on. To pojasnjuje nekdanja vodja kadrovskega oddelka in zdaj pisateljica Cynthia Shapiro.

Poslovna mreža

Ustvarjanje poslovnega omrežja ne pomeni uporabe socialnih omrežij ali drugih povezav v poslovne namene. Odpraviti se boste morali na korporativne dogodke, pogledati oči drugih in urediti informativne intervjuje.

Pesmi po pesmi … Ne glede na to, koliko se je Mary potrudila, ni mogla najti moža "Kaj naredi marafet" - 10 znanih sodobnih pevcev pred in po ličenjuOtroci nočejo ubogati? Vse je rešljivo: spremenimo lastne navade

HR managerji ne marajo kronizma

Če imate kakršno koli vprašanje, se o tem pogovorite s strokovnjakom iz kadrovske službe v njegovi pisarni. Ne pridite k njemu, ne nadlegujte ga s klici, ne napadajte njegovega profila na enem od družabnih omrežij. Obstajajo različne vrste nadležnih zaposlenih. Prepričajte se le, da ne spadate med njih.

Bodite profesionalec

Zakonski status in hobiji nimajo mesta v življenjepisu. Nikoli ne vključujte naslednje fraze: "Zdaj ko moji otroci hodijo v šolo, sem se spet pripravljen vrniti na delo." Druga pogosta napaka prosilcev za prosto mesto je želja po spontanosti. Vodje zaposlitve v svojem podjetju ne želijo videti nevrotičnih, zoprnih ali nediscipliniranih ljudi. Vse, kar jih navdušuje, so spretnost in izkušnje prijavljenih.

Kako sem svojo ženo prepričal v ločitev: sam nisem pričakoval, da bo ločitev delovalaZgodbe o potrebnih kupcih, ki kupujejo hrano v samo zalogaj

Skrivnosti ženske čarovnice ženske Nastje: pri kvačkanju ne razmišljajte slabo

O ustreznosti opomb zahvale

Če ste profesionalni, pošljite rekruterju standardni zahvalni e-poštni naslov. Ne izstopajte med množico prosilcev in pošljete deklici, ki dela v oddelku za osebje, košaro s krizantemami, znotraj katere se skriva zahvalnica.

Bodite izvirni, ko odgovarjate na vprašanja o intervjuju

Voditelji kadrovskih služb vsak dan poslušajo več deset istih stavkov vlagateljev. Vsi kandidati za mesto "imajo strokovnost", "znajo delati v timu" in "hitro se učijo." Glede na to bi morali pripraviti bolj izvirne stavke, da bi strokovnjaka zanimali že od prvih minut in razglasili svojo osebnost.

Oni vedo več o tebi, kot si misliš.

"Roza hiša" v Dallasu je bila pomotoma porušena in ljudje ta dogodek ocenjujejo kot tragedijoKuhinjo je enostavno nadgraditi, če viseče omare zamenjate s policami: nasvet oblikovalca"Vedno je delal": Andrej Končalovski je spregovoril o svojem dedku umetniku

Če se vam zdi, da so se začele razvijati paranoične misli, najverjetneje vas notranji glas ne vara. Večina velikih podjetij uporablja ukrepe, kot so video nadzor, prisluškovanje, snemanje besedilnih sporočil in zgodovina brskanja. Poleg tega je v pogojih znanstvenega in tehnološkega napredka o prosilcu mogoče izvedeti veliko več kot tisto, kar je o sebi navedel v življenjepisu. Upravitelji pogosto uporabljajo osebno omrežje za predhodno preverjanje povezav.

In če ste bili sprejeti v podjetje, se ne poskušajte ukvarjati s prenosom tračev in razpravljanjem o zasebnosti kolegov in znancev. Drugi zaposleni imajo bolj pomembne stvari.

Nikoli se ne nasedite delu, ne da bi razmislili o predlogu

Nikoli ne sprejmite ponudbe za delo, ne da bi si oddahnili za razmislek. Povejte, da ste pohvaljeni nad ponudbo, vendar morate pretehtati prednosti in slabosti. Po podpisu pogodbe o zaposlitvi ne boste več imeli pravice do pogajanj.

Kaj pa prevara?

Po posodobitvi je stara miza začela izgledati zelo stilsko: enostaven način

1.000 turistov blokiranih v luksuznem hotelu na Tenerifih zaradi koronavirusa

So zanesljive in smešne: kakšne lastnosti ima dobra varuška

Nekateri radi vzamejo bolniške odsotnosti, pretvarjajo se, da so bolni in ne želijo delati. Pod določenimi pogoji (na primer z veliko delovno dobo v podjetju) lahko prejmejo enako količino denarja v primerjavi z delujočimi zaposlenimi. In če šef ni ravnodušen do vzdušja v ekipi, bo iznašel način, kako odpustiti lenega podrejenega, ne da bi šel pred sodišče. Prav tako nihče ne mara najemati mladih mladih žensk, ki bi lahko med nosečnostjo hodile v službo, vendar to dejstvo skrivajo.

Odpuščanje

Če ste se soočili z dejstvom odpuščanja, ne hitite, da boste sklonili glavo in odšli domov. Podjetje vam lahko dodeli odpravnino v obliki več plač. Preberite si kodeks dela ali poiščite nasvet odvetnika.

Kadrovski menedžerji pogosto odpuščajo zaposlene standardne besedne zveze "na žalost niste izpolnili kazalnikov uspešnosti" ali "niste kos svojim nalogam". Vendar bi se srečneje ločili s korporacijsko etiko in rekli nekaj takega, kot da "me motiš vsakič, ko naletim na tebe na hodniku", "potegneš našo družbo" ali "obžalujemo, da te zaposlimo."

Več skrivnosti

Vodje velikih podjetij pogosto vztrajajo pri nominacijah za spektakularne dolgonoge mlade dame, četudi nimajo potrebne kvalifikacije. Lahko tudi naročijo, naj ne najamejo nikogar, starejšega od 45 let, ali diskriminirajo ženske z majhnimi otroki.

Če čakate na ponudbo za zaposlitev, a ste obveščeni, da se odločitve še niste sprejeli, menite, da gre za vljudno zavrnitev. Najverjetneje je to mesto prostega.

Finančno vprašanje

Če vas sprašujejo o želeni plači, nikoli ne dajte želenega zneska. Namesto tega si omislite bolj diplomatski odgovor: "To je odvisno od odgovornosti, ki jo moram izpolniti." Prav tako ne poskušajte lagati o svojih dohodkih na prejšnjem mestu, saj je te podatke enostavno preveriti.

Vaš življenjepis

Nekateri vlagatelji, ki želijo izstopati iz množice prijaviteljev, pošljejo življenjepis na papirju z zlatim žigosanjem ali drugimi ekstravagantnimi prepoznavnimi lastnostmi. Pravzaprav nihče od uslužbencev ali nabornikov na to ne bo pozoren. Strokovnjaki za zaposlovanje priznavajo, da 98 odstotkov vprašajo nestrokovnjaki, ki prihajajo iz druge panoge. Zato raje objavljajo razpise za prosta delovna mesta le na specializiranih spletnih mestih.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini