povzetek

Spremno pismo k življenjepisu: kako pisati, pisati pismo, pisati pravila in vzorec s primerom

Kazalo:

Spremno pismo k življenjepisu: kako pisati, pisati pismo, pisati pravila in vzorec s primerom

Video: Kako napisati CV u wordu-Razgovor za posao-CV na engleskom-CV sablon,templejt,obrazac | TV Rovac 2024, Julij

Video: Kako napisati CV u wordu-Razgovor za posao-CV na engleskom-CV sablon,templejt,obrazac | TV Rovac 2024, Julij
Anonim

Spremno pismo je dodaten dokument k življenjepisu, če ga pošljete resnemu podjetju. Kako napisati spremno pismo k življenjepisu? Delodajalec glede svojega pisanja postavlja precej visoke zahteve. Se bo naučil?

Kako napisati spremno pismo k življenjepisu?

Najprej je treba ugotoviti: kaj je spremna pisma? To je del vaše slike iskalca zaposlitve. Zato je pomembno napisati tovrstno pismo. Priporočljivo je povezati ustvarjalni izredni pristop. To je zagotovilo, da boste na življenjepis pozorni.

Spremno pismo je kratka zgodba o vas. Napisan mora biti v prosti obliki, tako da pismo dokazuje vaše zanimanje za tega delodajalca.

Pisanje korakov

Kaj napisati v spremnem pismu k življenjepisu? Najprej morate sami odgovoriti na nekaj vprašanj:

  • Zakaj želim delati v tem podjetju?
  • Kaj lahko storim za razvoj podjetja?
  • Zakaj bi me najeli?

Spremnega pisma ni mogoče napisati, ne pa tudi dejstvo, da bo vaš življenjepis pozoren. Dejstvo, da je prisotna, povečuje verjetnost odgovora na življenjepis, tudi v primeru zavrnitve. Spremno pismo tudi poveča možnosti za povabilo na razgovor s potencialnim delodajalcem. To pa je še ena priložnost, da se predstavite.

Dejstvo, da boste napisali spremno pismo, vam bo samodejno v pomoč pri pripravi na prihajajoči intervju. Glavna stvar je napisati in povedati resnico. Če krasite svojo biografijo, si podatke zapomnite. V nasprotnem primeru vas na osebnem razgovoru lahko zmede, kar ste rekli, ne bo ustrezalo besedilu.

Priporočila

Vaša prihodnost je odvisna od tega, kako pravilno bo sestavljeno spremno pismo. Zato se v začetni fazi pisanja navadno pojavi stupor. Oseba pogosto ne zna ceniti sebe.

Vendar pa bi želja, da bi dobili prestižno visoko plačano delovno mesto, odtehtala običajno skromnost.

Kako napisati spremno pismo k življenjepisu? Pravzaprav ni prave ali napačne predloge za takšno pismo. Spremno pismo naj odraža osebne in poklicne lastnosti prosilca.

Na voljo pa je nekaj priporočil:

  1. Ob ogledu prostih mest vam življenjepisa ni treba pošiljati na vse odprte ponudbe za delo. Vzemite si čas in temeljito preučite vsakega od njih. Vklopite funkcijo "preiskovalec" in poiščite informacije o podjetju, preberite ocene strank in zaposlenih. Naredite svoje sklepe.
  2. Ko pišete spremno pismo, ne pozabite navesti razloga, zakaj ste bili zainteresirani za to podjetje. Običajno so to podatki, na katere vodja človeških virov opozarja. Če ne bo videl zanimanja za vaše besede, se bo priložnost za zaposlitev opazno zmanjšala.
  3. Poimensko se obrnite na najemnika (vodja zaposlitve).
  4. Govorite manj, delajte več! Pokažite, da ste vredni tega položaja. S svojim delom utemeljite svoje najboljše strokovne sposobnosti. Besede ne pozabite podkrepiti z dejstvom. Informacije morajo biti jedrnate in jedrnate, brez „vode“.
  5. Ko sestavljate spremno pismo, previdno poskrbite, da se podatki v življenjepisu ne bodo ponavljali (ne oddaljili) od pisma. Ta dva pomembna dokumenta bi se morala informativno dopolnjevati. Torej, suha dejstva - za povzetek podajamo čustva na spremno pismo.
  6. Če ustvarjalnost premaga vodnjak iz vas, je bolje, da svojo notranjo ustvarjalnost zadržite zase. Vsaj pred vstopom v objavo. Številna velika podjetja trdijo, da potrebujejo mlade ambiciozne in ustvarjalne kadre, vendar še vedno držijo običajnih poslovnih kanonov. Če pa življenjepis oddate mlademu in naprednemu podjetju, v katerem se je duh zvočnega ustvarjalnega kaosa dobesedno "naselil", se ne zadržujte. Pojdite na eksperiment!
  7. Profesionalno opravljeno delo, ki kot dejstvo potrjuje vaš življenjepis, povečuje vaše možnosti. Njen potencial je bolje opisan v več stavkih. Toda za sposobnost kakovostnega dela bodo potrebna dejstva. Potrdite svojo kompetenco s primerom.
  8. Ustrezno "predložite" svoje človeške vire, v poslovnem okolju je ta koncept bolj znan kot eychar. Ne bojte se prevzeti pobude, skrbite za povratne informacije.
  9. Vse podrobnosti, naslov, datum, ime in naslov prejemnika morajo biti navedeni v skladu z vsemi pravili za pisanje poslovnega pisma.

Končajte zahvalno pismo za vaš čas. Preden pošljete pismo, se prepričajte, da preberete besedilo. Preverite napake. Bolje, da nekdo bere. Pismo naj bo logično strukturirano, brez izgube misli in preskokov. Predstavljajte si, da ste delodajalec in berete spremno pismo. Glede na to vlogo, jo preberite še enkrat. Ste pripravljeni najeti takšnega strokovnjaka? Poleg tega mora biti dojemanje sebe in svojih sposobnosti primerno.

Kratka različica

Kako na kratko napisati kratko spremno pismo? Glavne točke, ki naj bi se odražale v pismu:

  • Položaj, za katerega se prijavljate
  • Povezava do vira, iz katerega ste izvedeli za prosto delovno mesto;
  • osebna ponudba delodajalcu, da upošteva vašo kandidaturo;
  • naredite izvleček iz življenjepisa in utemeljite ujemanje svojih osebnih in poklicnih lastnosti s tem položajem;
  • Bodite prepričani, da ste pripravljeni na strokovno rast;
  • navedite pripravljenost za razgovor v podjetju in navedite več informacij o sebi.

Primer kratke različice:

Draga Elena, Kot odgovor na vaše prosto delovno mesto, "Strokovnjak za privabljanje trgovcev na debelo", objavljen v reviji "Plača in delovna mesta", pošiljam svoj življenjepis. Po potrebi sem pripravljen predložiti vse dodatne informacije za obravnavo svoje kandidature.

S spoštovanjem, Ivanov Ivan 0-00-00-000

Razširjena možnost

Podrobna različica je običajno potrebna za ameriška in evropska podjetja. Izdelana je v podobni obliki. Besedilo spremne pisme mora vsebovati:

  • naziv delovnega mesta (dve podobni ali sorodni zaposlitvi), na katerega pošljete življenjepis;
  • navedite vir, iz katerega so izvedeli za prosto delovno mesto (spletna stran, časopis, oglas);
  • osebna ponudba sebe kot kandidata za položaj.

Kako napisati spremno pismo na življenjepis: vzorec.

Vsa moja strokovna znanja in spretnosti ter pričakovanja o nadaljnjem napredovanju so na področju dela s strankami in aktivne neposredne prodaje (tako na upravni kot izvršni ravni).

Trenutno imam več kot 6 let izkušenj z delom v neposredni prodaji na B2B trgu na področju proizvodnje, pa tudi izkušnje na vodilnem položaju na tem področju v zadnjih dveh letih.

Kot vodja prodaje na zadnjem mestu dela sem bil osebno odgovoren za rezultate in dejavnosti oddelka prodaje na področju B2B (kozmetologija in medicinska oprema).

Pišemo po vzoru

Spremno pismo nima jasnih črkovalnih pravil. Za vsako smer dejavnosti naj bo slog. Vendar platno ostaja enako. Primer spremnega pisma življenjepisa (vzorca) je predstavljen na spodnji fotografiji.

Ne pozabite, da je spremno pismo vaša vizitka. Primeri so primeri. Pokazati morate svojo osebnost, saj je največja napaka vseh prosilcev stereotipna. Običajno delodajalec prejme pisma, kot da so napisana v kopiji. Iskrenost je tisto, kar potrebujete.

Pisno pismo pošljemo agenciji za zaposlovanje

Kadrovska agencija je le nekakšen filter. Uporabite njegove storitve samo v takih primerih:

  • pridobiti kakovostnega iskalca zaposlitve;
  • da se ne bi lotili samostojnega iskanja zaposlitve;
  • če podjetje nima svojega upravljavca kadrov.

Kadrovska agencija je posrednik med vami in potencialnim delodajalcem. Kadrovska agencija pogosto deluje kot poškodovan telefon.

Da se izognete nepotrebnim težavam, je bolje vzpostaviti osebne stike s svojim neposrednim delodajalcem.

Če potrebujete pripravništvo …

Če ste mlad in neizkušen študent ali že diplomiran na univerzi, potem se pripravite na boj. Katero spremno pismo naj napišem v življenjepis, če nimam delovnih izkušenj? To je mogoče in celo treba storiti.

Primer pravilnega spremnega pisma z življenjepisom brez delovnih izkušenj:

Ne bojte se napisati, da nimate delovnih izkušenj. Če imate željo po zaposlitvi v tujem podjetju ali tujem projektu, potem napišite spremno pismo v angleščini. Kako napisati spremno pismo v življenjepis - imate primer.

Upamo, da so vam bile vse informacije koristne. Srečno in ne bojte se predstavljati sebe!