karierno upravljanje

Delovna mesta v Googlu: Kako dobiti zaposlitev v podjetju?

Kazalo:

Delovna mesta v Googlu: Kako dobiti zaposlitev v podjetju?

Video: Kako do nas 2024, Maj

Video: Kako do nas 2024, Maj
Anonim

Pridružitev Googlu so sanje mnogih iskalcev zaposlitve. Čudovite in prostorne pisarne, udobne mehke zofe, nered barv, čistoča, red - tu se koncentrira sijaj kreativne misli. Dejansko je Googlova zgradba neverjetna. Fantastični stekleni kampus, ki je pod svojo streho združil super profesionalce, v ustvarjalno okolje privabi tiste, ki želijo delati v prostornih in svetlih pisarnah. Vse tukaj je ustvarjeno za udobne in produktivne dejavnosti. Sedež ameriškega podjetja je v Kaliforniji, majhne pisarne pa so raztresene po svetu.

Google

Google je spletna korporacija, usmerjena v razvoj in ustvarjanje razširljivih modularnih sistemov. Danes podjetje upravlja milijon strežnikov, obdeluje več milijard zahtev, pa tudi uporabniških podatkov. Glavni Googlov izdelek je iskalnik. Poleg nje so še poštna storitev Gmail, socialno omrežje Google+, internetni brskalnik Google Chrome, Picasa, Hangouts. Podjetje razvija operacijske sisteme, pa tudi znane mobilne aplikacije, kot je Ok Google. Delo v tem podjetju je težko, vendar so pridobljene izkušnje neprecenljive za vsakega programerja in inženirja.

Specifičnost

Google … Zaposlovanje je nujno vprašanje, ki skrbi vse, ki želijo delati v tem podjetju. Ta postopek je zapleten in je sestavljen iz treh faz:

  • Vlagatelj mora predložiti življenjepis. Oceni ga vodja kadrovskih služb in se odloči, ali bo poklical in načrtoval intervju.
  • Prvi intervju je po telefonu. Specialist na daljavo določi stopnjo znanja prijavitelja, poklicne veščine. Na podlagi rezultatov take komunikacije ga vodja povabi v pisarno ali v naslednjem koraku zavrne.
  • Intervju v pisarni. Vlagatelj se sreča z več zaposlenimi v podjetju, ki opravijo razgovor v obliki pogovora. Pričakujte teste in vprašanja.

Upoštevajte, da Googlove posebnosti vplivajo tudi na raven intervjuja. Ne skrbite, če strokovnjaki odgovor povlečejo.

Povzetek

Če je Google odprl prosta delovna mesta, se bodo možnosti za ponovno nadaljevanje večkrat povečale. Korporacija ceni zanimive in dobro poznane zaposlene, zato za prijavitelja pogosto izberejo delovno mesto glede na njegove sposobnosti. Zahteve za pisanje življenjepisa pri korporaciji Google niso nič drugačne. Moral bi biti pravilno sestavljen, strukturiran, zanimivo zapisan, vendar v preprostem jeziku. Idealen življenjepis vam bo pomagal pri delu. Google Play je trgovina z aplikacijami podjetja, kjer lahko preprosto najdete vse informacije o pravilnem sestavljanju takega dokumenta. Pri pisanju preprostih pravil se držite:

  • Življenjepis mora biti napisan v angleščini.
  • V diplomi navedite kraj študija in povprečne ocene.
  • Napišite svoje dosežke (udeležba in zmage na tekmovanjih, diplome, diplome). Te informacije bi se morale nanašati na znanost, inženiring, računalniško tehnologijo.
  • Povzetek naj vključuje informacije o znanstvenih člankih in publikacijah.
  • Povejte nam o projektih, v katerih ste sodelovali, in dogajanju.
  • Navedite hobije in hobije.
  • Na kratko napišite o sebi (prednosti, lastnosti).

Življenjepis naj v celoti odraža osebnost prosilca, njegove prednosti in sposobnosti. To je neke vrste portret, ki si ga v domišljiji na podlagi pridobljenih podatkov predstavljajo vodje zaposlovanja. Želite narediti pozitiven vtis? Bodite pogumni, odkrito, ne odlašajte in prevzemite odgovornost.

Kako do zaposlitve?

Marsikoga bo morda zanimalo vprašanje: "Kako dobiti zaposlitev pri Googlu?" To je precej težko storiti. Nekateri iskalci zaposlitve se pripravijo na intervju nekaj mesecev pred X. Proučujejo teoretične discipline, komunikacijske veščine, učijo se gledati in govoriti naravno, brez navdušenja. Na razgovoru Googlovi strokovnjaki ocenjujejo kandidata po štirih glavnih merilih: analitični, komunikativni, delovni izkušnji, veščine programiranja.

Vsako merilo je ocenjeno od 1,0 do 4,0. Anketarji postavljajo samo vprašanja in se obrnejo na prijavitelja, izbirno komisijo pa izroči izbirna komisija. Veliko vlogo pri pozitivnem izidu intervjuja igra sistem ocenjevanja. Če potencialni zaposleni pridobiva 3,6 - to velja za odličen rezultat. Končna odločitev o tem, ali bodo iskali iskalca zaposlitve, se odloži za nekaj tednov. Zaposleni v podjetju svetujejo, da se pripravijo na prihajajoči intervju, preučijo vprašanja o razširljivosti in omejevanju pomnilnika ter bitni obdelavi.

Kdo je potreben?

Za delo Googlovih storitev so potrebni proaktivni, delavni in usposobljeni strokovnjaki. Podjetje ceni razvojne inženirje, programske inženirje, oblikovalce, vodje razvoja in prodaje. Izobrazba, kognitivne sposobnosti, raven inteligence, družabnost, portfelj, delovne izkušnje - vse to igra veliko vlogo pri zaposlovanju v veliki korporaciji.

Samostojni

Delo na daljavo pri Googlu je odlična priložnost za tiste, ki želijo delati v podjetju, vendar fizično zaradi pisarn ne morejo biti v pisarni. Za iskanje zaposlitve v Googlu, ki ne zahteva neposrednega stika z vodstvom in zaposlenimi, mora vlagatelj imeti določena znanja in veščine. Intervju s samostojnim sodelavcem ni nič drugačen. Strokovnjak podjetja se bo s prijaviteljem pogovarjal po telefonu, postavljal tehnična vprašanja. Lahko se nanašajo na pisanje kod. Včasih je v pisarno lahko povabljen kandidat za zaposlitev na daljavo, da se osebno pogovarja.

Štiri do šest anketirancev opravi osebni razgovor. Je objektiven in neodvisen. Vprašanja se postavljajo nestandardno, vendar ni skladne strukture. Odločitev o najemu sprejmejo vodje in inženirji na podlagi rezultatov razgovora.

Kriterij izbora

Če vas zanima vprašanje, kako dobiti zaposlitev pri Googlu, razmislite o merilih za izbiro kandidatov za določeno delovno mesto. Na primer za tehnične prosilce priročnik postavlja posebne zahteve. Na razgovoru se ocenijo osebne in poklicne lastnosti kandidata:

  • Spretnosti programiranja
  • Hiter učenec.
  • Vodstvo.
  • Občutek lastništva.
  • Intelektualna skromnost.

Intervju poteka v obliki intervjuja. Kandidatu zastavijo vprašanja pet različnih zaposlenih iz vodstva in inženirske službe. Vsak od njih prosilca oceni objektivno, brez posvetovanja s kolegi. Na podlagi končnih rezultatov se sprejme neodvisna odločitev.

Prednosti

Delo v Googlu je zanimiva in koristna izkušnja za kreativne ljudi. Zaposleni v podjetju imajo številne nagrade in bonuse. Za potrebe proizvodnih dejavnosti je vodstvo ustvarilo posebne delovne pogoje, vendar je to mogoče pripisati osebni koristi. Zaposleni so opremljeni v skladu s sodobnimi standardi. Sedež je doma udoben: mehke zofe, fotelji, okusna in brezplačna hrana. Pogoji so takšni, da lahko ostaneš pozno v službi in ne hitiš domov.

Ogromno število kavarnic z brezplačnim in raznolikim jedilnikom navdušuje domišljijo navadnega delavca. Za zajtrk lahko jeste ocvrto tuno in pijete limonino meto mineralno vodo, za kosilo naročite popečen piščančji kari in uživate v čokoladni sladici. Lokalni uravnotežen jedilnik (sadje, zelenjava, žitarice), pa tudi eksotične jedi - vse to zlahka primerjamo z najboljšo restavracijsko hrano. Vsaka muhavost gurmanskega zaposlenega se bo tu izvajala, in to celo brezplačno!

Pridružitev Googlu je dodaten bonus. Na primer, obstajajo posebni saloni, v katerih se lahko zaposleni sprostijo. Za osebje podjetja so na razpolago igrišča, masažni stoli, biljard, pralnica in vzdrževanje avtomobilov. Ob petkih zvečer lahko zaposleni odnesejo kozarec šibkega alkohola. Prijetna prednost dela je solidno zavarovanje, spremljanje zdravja osebja. Pogosto zaposleni dobijo draga darila: nove pametne telefone in druge pripomočke.

Še en plus: zasnova sobe. Je moderna, ni dolgočasna, ima futuristične lastnosti. Nemogoče je pasti v depresijo in zaničevanje. Pisarne so opremljene s prostori za spanje in okrevanje. Vendar je treba še vedno najti čas za počitek v korporaciji.

slabosti

Delovna mesta pri Googlu niso tako brezbarvna in čudovita, kot si mnogi mislijo. To je ločen svet, v katerem se morate držati ustaljenih zakonov, žrtvovati svoj čas in načela. Praviloma najamejo usposobljene strokovnjake, ki so končali prestižne izobraževalne ustanove. Začetniki pogosto ne prenesejo uspeha, ki ga imajo, in svojega znanja ne morejo uveljaviti v praksi. Da, visoke plače, dodatki in druge spodbude obstajajo, vendar pa vam delo v podjetju vzame ves prosti čas. Zaposleni praktično živijo v pisarni, kot v "zlati kletki".

Druga pomembna pomanjkljivost so prenatrpane pisarne. Podjetje ima veliko zaposlenih, osebje pa se nenehno dopolnjuje. Uprava preprosto nima časa za razširitev delovnega prostora. V tem živahnem ameriškem podjetju je birokracija. Težave pri Googlu zagotovo obstajajo. To je velika ustanova, v kateri živijo ljudje iz krvi in ​​mesa. Nihče ni varen pred napakami in pomanjkljivostmi.

Plača

Le kdo od nas ne sanja o visoki plači, uresničevanju ustvarjalnosti in pridobljenem znanju? Delovna mesta pri Googlu so prestižna in visoko plačana. Brez bonitet, plačil, denarnih spodbud, daril zaposleni letno prejmejo od 100 tisoč dolarjev. Najbolj plačana delovna mesta v podjetju so finančni analitik, vodja razvoja, višji inženir, vodja prodaje izdelkov, raziskovalci, tehnični vodja, tehnični vodja projektov, korporativni pravnik, vodja odnosov z javnostmi, tehnični vodja, oblikovalec uporabniškega vmesnika, spletnega vodje prodaje, inženirja razpoložljivosti storitev in programske opreme ter druge. Navadni zaposleni dobijo manj.

Ocene

Kako se zaposliti v Googlu in zaslužiti dober denar? Vprašanje je zanimivo in relevantno. V tej družbi je težko dobiti kakršen koli položaj. Še težje je delati pri Googlu. Najboljše ocene vseh "pasti" so resnični računi očividcev. Glede na izkušnje večine bivših Googlovih zaposlenih je delo v podjetju naporno. Kljub odličnim delovnim pogojem in razmeram je ozračje v korporaciji napeto. Aroganca številnih delavcev, želja, da bi namesto njih postavili sodelavca in opozorili na napako, je velik minus za velika podjetja.

V resnici vse ni videti tako rožnato kot od zunaj. Veliko ljudi s prestižnih univerz opravlja preproste naloge in svojega potenciala ne izrablja v največji možni meri. Delo z osnovnimi nalogami dejansko privede do počasne degradacije. Previsoka kvalifikacija, moč blagovne znamke, korporativna kultura, visoke zahteve po kandidatih za položaj, udobni delovni pogoji ovirajo razvoj. Slaba stran je, da na nižjih položajih pogosto zaseda visoko usposobljeno osebje. Nekateri nekdanji zaposleni so si med delom v Googlu opomogli, izgubili prijatelje in življenje se je spremenilo v nenehno rutino v prijetni stekleni pisarni.